Två antisemiter hand i hand Mona Sahlin/Ilmar Reepalu



Trakasserierna av Malmös judar är helt oacceptabelt, sa socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin vid mötet i morse.

”Trakasserierna av Malmös judar är helt oacceptabelt. Kampen mot antisemitismen är en helt egen fråga och har inget att göra med konflikten i Mellanöstern.

Det sa socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin när hon på söndagen träffade representanter för judiska föreningen i Malmö vid ett frukostmöte på hotell Hilton.

Det var på Mona Sahlins initiativ som judiska församlingens Fred Kahn, Fredrik Sieradzki och Jehoshua Kaufman gavs möjlighet att med egna ord berätta om de ständiga trakasserier och hatbrott som Malmös judar utsätts för i sin vardag, vilket en granskning i Skånska Dagbladet uppmärksammat.

Efter mötet förklarade Mona Sahlin att hon ville träffa de judiska medborgarna för att själv informera sig om den rädsla de lever i vilket bland annat innebär att de inte vågar gå på stan med Davidsstjärnan synlig eller med kippa på huvudet.

Det var viktigt för mig att lyssna men också få berätta hur jag ser på frågeställningen, sa Mona Sahlin efter mötet och slog fast det oacceptabla i trakasserier och attentat mot judiska medborgare.

Hot och glåpord i skolan, på fotbollsplanen eller på väg till gudstjänst i Synagogan på Föreningsgatan var något av den vardag som företrädarna vittnade om. Men också om bristen på politiskt stöd och kommunikation med Malmös socialdemokratiska ledning, med Ilmar Reepalu i spetsen.

Jag hoppas att man kan få en bättre dialog här i Malmö med den politiska ledningen. Det ska jag se till att Ilmar Reepalu vet och tar initiativ till, för det ansvaret måste den politiska ledningen i Malmö ha, sa Mona Sahlin, som i helgen träffade Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu på plats i Malmö”.

På frågan om Ilmar Reepalus uttalanden i media om att Judiska församlingen borde ta avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza svarade Mona Sahlin:

Det har inget att göra med antisemitism”.

Vad sa Ilmar ”antisemiten” Reepalu då?

Israel har skapat en ”varböld” Någon särbehandling kan judar inte räkna med.

Det var totalt oproportionerligt våld från Israel under Gazakonflikten. Det är en varböld förstås.

Ilmar Reepalu: sa att Ariel Sharon, tidigare premiärminister i Israel, var den man som han tycker sämst om i världen.

Ilmar Reepalu sa även att Malmös judar har sig själva att skylla för det som händer dom.

Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M) uttalar bestörtning över Ilmar Reepalus (S) inställning till ökad antisemitism i Malmö.

Han skuldbelägger människor som blir förföljda i Malmö (judar) säger Gunnar Hökmark.

Vi ser tydligt hur Mona Sahlin och hennes egen lille dräng Kommunalrådet Ilmar Reepalu nedvärderar judar gång på gång. Mona tar inte ens avstånd från hennes ”antisemitiska” partikollegas uttalande.

För dessa S-märkta avfallsprodukter är det endast muslimer som är viktiga i dagens Sverige.

Monas tal i videon visar tydligt varför hon inte tar avstånd från Ilmar Reepalus nedstättande uttal om judar.

Reepalu: Israel har skapat en ”varböld” Någon särbehandling kan judar inte räkna med

Sahlin uppmanar Reepalu till dialog men vägrar konsekvent att ta avstånd från Reepalus grova antisemitiska uttalande

5 Responses to Två antisemiter hand i hand Mona Sahlin/Ilmar Reepalu

  1. annullera skriver:

    Hon är en falsk hycklerska av stora mått, det enda som är viktigt för henne är att försöka återta tronen. Detta gör hon genom att gå ut och lova guld och gröna skogar till de arbetslösa och pensionärerna, men framför allt till muslimerna som ligger bäst till för att kunna få sina drömmar infriade. Det skall byggas många moskéer i detta land har hon lovat sina vänner, så att de skall kunna känna sig riktigt hemma, nästa steg är bönutrop från minareterna. Det skall satsas miljoner på invandrartäta områden m.m. Dessa lovord kommer hon med all säkerhet att försöka prioritera och leva upp till för att på bästa sätt försöka ISLAMISERA Sverige. Vi får inte glömma att några hundra tusen kulturberikare till från arab- och mena länderna skall komma hit under året och bli bidragstagare.
    Money money money!

  2. TARZAN skriver:

    Jag säger – det är inte synd om någon i den infekterade soppan judar mussar Måna Repaluu Mökmark eller någon annan. Malmö är en stor skithög och tror dom att dom kan ta dit hela världens religioner som ska kulturberika skåningarna då tror dom fel.
    Detta är bara början snart så smäller bomber ………

  3. JOG skriver:

    Muslimernas egen barbiedocka Mona uttalar sig igen.Vad hon än gör och säger så blir det liksom alltid fel,lite fel eller som nu jävligt fel.Det där att alltid ha och göra fel är det någon hemsk drift hos Mona? Har dom psykologer som hävdar att sex är något som i många lägen till alltför stor del påverkar mycket primitiva politikers beslut , har dom alla fall helt rätt när det gäller Mona?Någon konstig personlighetsstörning lider hon i alla fall av och den skulle i hennes fall kunna ha den orsaken. Den där konstiga schalen och flinet i ansiktet
    som hon alltid har när hon bär den…ser det inte ut som om hon precis hade…(skriver inte ut det här men ni vet alla vad)

  4. Richard skriver:

    Snubben bredvid ser nöjd ut,fick sig väl en avsugning.

  5. […] Spikharrys tidigare inlägg om ”antisemiten Ilmar Reepalu och hans partiledare Sahlin som väg… […]