Omed får permanent uppehållstillstånd trots lögner


18-årige Omed skulle utvisas trots att hans flickvän mördats i hemlandet i hederns namn och han själv hotats av mördaren. Migrationsverket trodde inte på hans historia. Nu får han ändå stanna i Sverige.

Saxat ur Asylsvenskan (pravda)

”Hans flickvän hade mördats av sin bror sedan paret tagits på bar gärning hemma i Kirkuk i Irak under en kärleksträff.

Omed söker asyl på grund av hedersvåld. Migrationsverket och Migrationsdomstolen ansåg inte att Omed behöver skydd mot hedersvåld och avslog hans asylansökan.

Att Omed nu trots allt får stanna beror inte på att Migrationsverket ändrat ståndpunkt. Det är inte en ny prövning av hans ursprungliga asylskäl som lett till det permanenta uppehållstillståndet.

Min uppgift har varit att pröva ifall det finns hinder att verkställa avvisningen och jag har kommit fram till att så är fallet, säger beslutsfattaren Jörgen Broman.

I sitt beslut resonerar Jörgen Broman kring Omeds hälsotillstånd. Pojkens kraftigt försämrade psykiska hälsa är så allvarlig att det hindrar en utvisning.

Renodlad besvikelse och frustation över ett negativt beslut grundar inte rätt till uppehållstillstånd, utan det handlar om allvarliga problem som har sin grund i svåra psykiska sjukdomar. Pojken mådde psykiskt dåligt redan vid ankomsten till Sverige”.

Grattis Sverige och alla svenska skattebetalare, Omad har fått permanent uppehållstillstånd trots att Migrationsverket och Migrationsdomstolen ansåg att han ljög.

När Omad fick nej kastades ansökan om asyl på grund av hedersvåld i papparskorgen omgående. Istället kom dom på något som passade bättre in så han skulle få stanna i bidragslandet Sverige.

Nu var han sjuk vilket gjorde att Migrationsverket ändrade sin inställning och gav honom ett permanent uppehållstillstånd.

Så går det till i bidragslandet dit alla vill komma och få en livslång försörjning på andras bekostnad. Fungerar inte det ena så fungerar det andra och pang så får dom asyl.

Omar är glad idag säger hans ”svenska” andrahands- mamma, nu äter han ingen, och för första gången ser jag honom skratta.

Nu inväntar vi övriga skattebetalare på att hela familjen inom kort söker sig hit som anhöriginvandrare, vi behöver verkligen få hit alla dessa raketforskare som på sikt skall rädda våra pensioner.

18-årige Omed skulle utvisas men får stanna ändå

Annonser

2 Responses to Omed får permanent uppehållstillstånd trots lögner

  1. vinterbadaren skriver:

    Tänk vad den helt fantastiska medicinen ”PUT” kan lindra alla plågor. Die dummen Schweden går mot sin snara undergång.

  2. Il Padre skriver:

    Om inte svenska politiker vaknar upp snart kommer detta sluta med en stor skräll! Det är som om de politiskt korrekta skitpolitikerna inbillar sig att tåliga svenskar accepterar vad som helst. Det jäser i de svenska och även utländska hemmen av samma orsak och till slut brister det.

%d bloggare gillar detta: