Svensk media kallar dom flyktingbarn, Norsk media kallar dom för vuxna


De skånska kommunerna kan trots allt komma att klara att ta fram 150 platser nya platser för ensamkommande flyktingbarn.

”Förra veckan såg det dystert ut när Sydnytt frågade de skånska kommuner hur många nya platser kommunerna planerade.

Bara 80 av 150 utlovade platser var på gång. Men när migrationsminister Tobias Billström mötte Skånekommunerna i Malmö idag, lovade fler kommuner att ta fram platser än tidigare.

Minst 110 platser lovar nu kommunerna, kanske upp till 123 plats i dagsläget.

Det finns anledning att vara glad över och optimistisk om den här siffran infrias, säger migrationsminister Tobias Billström (M).

Jag har varit tveksam under resans gång men nu tror jag att vi kommer att klara att ta fram 150 nya platser, säger Rolf Tufvesson (KD), regionråd.

Kommuner som tidigare inte velat lova någonting, som Kävlinge, Hässleholm och Kristianstad, ville idag bidra med platser. Bara vi hittar ett boende men det räknar vi med att göra, säger Charlotte Lindblad (M), Kävlinge.

Men det fanns också kommuner som inget ville lova.

Vi har en oerhört stor spontaninflyttning och därför har vi inga diskussioner för närvarande om att öppna den här typen av boende, säger Cecilia Brorsson (M), Landskrona.

Migrationsminster Tobias Billström lovade idag en översyn av mottagandet, bland annat när det gäller ersättningar till kommunerna och hoppas att man slipper lagstifta för att få kommunerna att ta sitt ansvar..

Tvånglagstiftning vore ett nederlag, men om inte de här platserna omvandlas till konkreta överenskommelser kan lagstiftning blir aktuell, säger migrationsminister Tobias Billström.

Migrationsverket räknar med att 2800 – 3000 ensamkommande flyktingbarn anländer till Sverige i år”.

3000 så kallade ensam-kommande flyktingbarn som vi skattebetalare skall finansiera med drygt tre tusen miljoner kronor per år.

I Norge genomfördes en undersökning vars syfte var att kontrollera ”barnens” ålder.

Undersökningen slog ner som en bomb i Norge och svallvågorna spred sig överallt (men inte till Sverige) 🙂

Nio av tio asylsökande barn var äldre än dom uppgett vid ankomsten till Norge. I endast 7,7 procent av fallen stämde åldern visar ett test utfört av fakulteten för odontologi vid universitetet i Oslo.

50 av de 208 asylsökande var under 18 år. Hälften av dem som sade att de var minderåriga, var faktiskt 20 år eller äldre.

I fjol avslöjades att var femte ensamkommande av (1.300) ljög om sin ålder. Vi ser dagligen att ”barnen” är äldre än dom påstår, vissa av dom är 30 år eller mer.

Det är synd att dom utnyttjar vårt system för det skapar problem för dom som är barn säger professor Sigrid I. Kvaal vid universitetet i Oslo.

Men här i Sverige är dom likförbaskat barn även om gemene man och kvinna ser att flera är en bra bit över 30 år och tandlösa och gråhåriga.

Är väl i stort sett bara Merit Wager som vågar diskutera denna brännheta fråga där vuxna män kallas för barn.

Fler kommuner lovar platser till flyktingbarn

I endast 7,7 procent av fallen stämde åldern enligt WG.no

8 Responses to Svensk media kallar dom flyktingbarn, Norsk media kallar dom för vuxna

 1. Toksvensken skriver:

  Tror inte korksvensken reagerar även om ”barnen” kommer med rullator!

 2. Per-Åke skriver:

  Ensamkommande???? Använd dom rätta orden vuxna ANKARBARN som söker asyl och sedan plockar hit varenda mussla dom känner.

  Köper snart ett handeldsvapen. Vågar knappt gå ut längre som jag gjorde förr i tiden.

 3. ola skriver:

  15-åring med skäggstubb……….!?

 4. lasse1 skriver:

  Otroligt… vad det finns platser för att ta emot dessa s.k. ensamkommande flyktingbarn.

  Däremot var det snålt med plats för det äldre paret i Eskilstuna. Paret som har levt i över 60 – år tillsammans. Men som på ålderns höst blev de tvingade av Eskilstuna kommun att bo var för sig.
  Det fanns inga som helst möjligheter att vaska fram ett gemensamt rum åt det gamla paret på sjukhemmet.

  Ja, vad säger man om detta?

  Tänk Er för… när Ni är på väg till vallokalen.
  Det är väl det minsta man kan råda, så här lite sent på kvällstimmen.

  • Anneli skriver:

   Vad man kan säga om detta är att det är för j-a orättvist. Skäggbarnen har aldrig betalat en krona i skatt eller på annat sätt bidragit till samhället,tvärtom. Våra gamla däremot har byggt upp det här landet till vad det är (var) idag. Att inte få tillbringa sina sista år tillsammans är så ofattbart grymt.

 5. Robin Shadowes skriver:

  Dom är inga barn utan sleeper cells som sänds hit för att hjälpa till att ta över vårt land. Jag skulle nog också skaffa handeldvapen om jag bara hade rätt kontakter.

 6. Mats skriver:

  Jag tycker han ser ut som ett litet barn. Tycker inte ni andra det? Var är snuttefilten?

 7. annullera skriver:

  Jag undrar? Har Sverige blivit ett EFTERBLIVET land med politiker som främst ser till sig själva och sina egna familjers framtid. Jag hoppas innerligt att detta kommer slå tillbaka på dem själva riktigt, riktigt hårt. Det är skattebetalarna som betalar deras feta löner, deras generösa pensioner, och andra generöst tilltagna förmåner. Som tack ävnetyrar de vårt folk, vårt land, vår trygghet, vår rättssäkerhet, vår ekonomi osv. TACK SÅ HEMSKT MYCKET!

  Måtte människor i detta land vakna upp innan valet och förstå var dessa våra etablerade- och styrande gör mot oss och Sverige.

%d bloggare gillar detta: