Ultimatum: lämna facket eller lämna SD


På grund av sitt engagemang i Sverige­demokraterna är Nader Helawi inte längre välkommen i fackförbundet ­Kommunal. Jag tänker kämpa för mina rättig­heter, säger Nader.

”I fredags publicerade LT en artikel om Nader Helawi som kandidater för Sverigedemokraterna i höstens val till kommun- och landstingsfullmäktige.

Samma dag blev den civilingenjörsutbildade busschauffören Nader kallad till möte med representanter för fackförbundet Kommunal.

De sa att medlemskapet i SD går emot fackets stadgar, att SD är rasistiskt och fascist­iskt. Samma eftermiddag ville de ha besked om jag tänkte vara kvar i SD eller gå ur. Det kändes som att fortfarande bo i Irak och bli utsatt för förtryck.

Kommunals Peter Boström vill inte berätta vad som sas på mötet.
Lika lite som jag skulle kommentera ett rehabfall tänker jag kommentera en diskussion jag för med ­enskilda medlemmar.

Hur ser du generellt på att kombinera medlemskap i SD och Kommunal?

Att vara företrädare för Kommunal och medlem i Sverigedemokraterna är oförenligt. På samma sätt menar jag att det är oförenligt att vara företrädare för SD och medlem i Kommunal.

Nader Helawi tycker inte att Boström har grund för ­sina påståenden, och Nader har inga planer på att gå ur vare sig SD eller Kommun­al.

Att ett fackförbund lägger sig i sina medlemmars politiska engagemang är helt fel, menar Anders Sannerstedt, statsvetare vid Lunds universitet som bland annat forskat om Sverigedemokraternas väljare.

Nej, det är inte acceptabelt i ett demokratiskt samhälle.

Sannerstedt hänvisar till grundlagarna om åsiktsfrihet och föreningsfrihet. Det spelar principiellt ingen roll vilket parti det är – man får tycka vad man vill politiskt.

Fackförbundet ­Kommunal visar nu öppet hur deras kommunistiska strömningar med förgreningar till forna DDR sprider sig som en löpeld.

Nordkorea, Kina, Kuba etc etc se upp nu kommer svenska facket kommunal och ansluter sig till er och Lars Ohlys blodsröda parti.

Hur vore det om Fredrik Reinfeldt satte ner foten och varnade kommunal som helt öppet diskriminerar personer med en annan åsikt om dom är Sverigedemokrater.

Tror väl inte att någon läsare härinne blir överraskad av att Peter Boström vurmar för kommunister och gärna skriver artiklar i Proletären.

För mig är det obegripligt att kommunisten Peter Boström kan vara facklig företrädare för kommunal. Han borde borde få en fot arslet som kickade honom hela vägen till Kuba.

Visst är det sjukt att kommunister sitter och klankar ner på andra personers åsikter, fast dom själva tillhör dom ruttnaste av allt ruttna som finns att uppbringa inom svensk politik.

Fackets krav: Lämna SD eller lämna facket

Socialistiskt Alternativ Peter Boström

12 Responses to Ultimatum: lämna facket eller lämna SD

 1. Åsa Nisse skriver:

  Tack snälla kommunal ni värvar verkligen röster till SD.

 2. lasse1 skriver:

  Heder åt en nysvensk som har kommit till insikt om, att Sverige tar sig vatten över huvudet.

  Tänk, att det måste vara en invandrad person som ser att något är symptomatiskt fel med Sverige.
  Kommunalarbetareförbundet är nog ett av de förbund inom LO som står lite längre ut till vänster, än flertalet andra förbund inom LO.
  Kanske en av orsakerna till hotelsen.

  Mannen borde omgående få ett jobb som motsvarar hans gedigna utbildning.
  Kommunal är absolut inget förbund för en civ.-ing. med sunda åsikter…

 3. Anneli skriver:

  Fruktansvärt att något dylikt får ske i ”demokratins” Sverige år 2010.
  All heder åt Helawi, hoppas verkligen att Kommunal får stå till svars för det här, ska bli intressant att följa fortsättningen.
  För övrigt så tackar vi för de röster det ger SD!

 4. Allemand skriver:

  Hycklarnas marknad=Kommunal.

 5. Per-Åke skriver:

  Stå på dig Nader Helawi, annars ställer någon annan sig på dig.

 6. Liba skriver:

  Bra gjort av Nader. Jag är också invandrare och stödjer SD. Till årets val tänker jag anmälla mig till kommunen som rösträknare för att se till att röster på SD inte ”tappas” bort.

 7. Robin Shadowes skriver:

  Demokratur är den korrekta benämningen på ett land som Sverige numera.

 8. Mona skriver:

  Kommunals Peter Boström använder sig av vänstrrörelsen Septemberalliansen och omskrives i kommunalarbetaren. Kommunal är således ett vänsterförbund som står för socialismens klasskamps ideal!!?

  Vad är då kamp om det inte är att försvara svenska värderingar. Detta är allt viktigare i ett defragmenterat samhälle där en del människor via parabolen lever i en helt annan värld.

 9. Pensionärstant skriver:

  Det tar tid att gå ur facket. Men det finns en lösning. Ring och be att få utbetalningskort i.s.f. att de drar på lönen, låt sen bli att betala.

 10. annullera skriver:

  ALL HEDER åt Nader Helawi! Vi står på din sida, kämpa på!

 11. lasse1 skriver:

  Jag vill gärna uppmana intresserade debattinläggare att även gå in på Länstidningen i Södertälje,
  http://www.lt.se
  En tidningen som tillåter ganska ”högt i tak”, inte bara om den här killens hot från det halvkommunistiska facket. Facket = Kommunal.

  Lite till om vardagens begivenheter, faktiskt..

 12. Anneli skriver:

  Föreslår att vi kollar upp vad olika fackförbund har för ståndpunkt i den här frågan. Ska själv pejla läget hos SKTF och om dom har samma inställning som Kommunal så är dom snart en medlem mindre (förhoppningsvis flera)

%d bloggare gillar detta: