73 årig kvinna våldtagen av Somalier i Örebro


En fullbordad våldtäkt ägde i söndags kväll rum vid Hagaskolan på Väster i Örebro. Offret är en kvinna i 70-årsåldern, berättar polisens presstalesman Torbjörn Carlson.

”Vid 19-tiden på söndagskvällen anlände kvinnan och en yngre kvinnlig släkting med taxi till en adress på Tornfalkgatan. När taxichauffören släppt av de båda kvinnorna tog de sällskap och gick tillsammans i samma riktning.

förhör har kvinnorna berättat att en yngre man i 20-25-årsåldern anslöt sig till dem och att mannen efter en liten stund ska han ha försvunnit med den äldre kvinnan. Den yngre kvinnan märkte inte något eftersom hon gick 15 – 20 meter bakom de andra.

När den äldre kvinnan inte kom hem vid den tidpunkt hon gjort upp med sina anhöriga blev de oroliga och gick ut för att leta efter henne. De var ute flera gånger men kunde inte hitta henne.

Vid 23-tiden kommer hon hem. Hon var då blöt och nedkyld och hade fragmentariska minnesbilder av vad som hänt. Hon var givetvis också chockad och berättade att hon blivit våldtagen. I förhör uppgav kvinnan att mannen var svart och hade ett somaliskt utseende. Själv skulle jag kanske säga centralafrikanskt utseende, säger Torbjörn Carlson.

De tycks ha gått till den här platsen där vi har lyckats säkerställa viss teknisk bevisning som vi kunnat knyta till brottet. Vad det är kan jag inte gå in på, säger Torbjörn Carlson.

Överfallet, som rubriceras som en fullbordad våldtäkt, ska ha ägt rum mellan klockan 19 och 23 på söndagskvällen vid Hagaskolan på Väster i Örebro”.

Mannen var svart och hade ett somaliskt utseende. Man förvånas mer över att Nerikes Allehanda skriver ut signalmentet än över att det var en invandrare som pånytt var i farten.

Aftonbladet, Göteborgsposten, SvD och flera andra tidningar skriver också om våldtäkten men glömde som vanligt av att publicera våldtäktsmannens signalement.

Om nu fler kvinnor skulle bli våldtagna av samma man innan polisen får tag på honom, skulle ni som utelämnar polisen uppgifter sova gott om natten ändå?

Risken finns att ni medverkar till att flera kvinnor kan råka riktigt illa ut av samma man när ni mörkar.

Polisen i Örebro bryr sig inte om alla PK-smittade tidningar utan ställer följande fråga:

”Vi undrar om det är någon som sett en äldre kvinna i sällskap med en yngre svart man mellan klockan 19 och 23 på söndagskvällen. Vi vill att ni kontaktar vår utredare Peter Springare på telefonnummer 019-15 66 09 under kontorstid”

PS Regeringspartiet Venstre i Danmark vill skärpa straffet för våldtäkt, så att fängelsetiden fördubblas jämfört med i dag.

Det nuvarande normala straffet på fängelse i två år och tre månader ses som alltför milt. Venstre vill i stället ha fem års fängelse, skriver Berlingske Tidende.

Utöver det fysiska överfallet innebär våldtäkt också en grov och traumatiserande kränkning av offret, säger partiets rättspolitiske talesman Kim Andersen till tidningen.

Tanken på ett strängare straff uppges ha stöd från flera andra partier i Folketinget.

Betänk då att det förra året anmäldes 418 våldtäkter i danmark, mot över 5000 i sverige. Men här hemma är det ingen i riksdagen som vill ha högre straff eller ens vågar diskutera om det helvete som kvinnor råkar ut för dagligen.

73 årig kvinna våldtagen i Örebro

SvD mörkar också om signalementet

Regeringspartiet Venstre i Danmark vill skärpa straffet för våldtäkt,

15 Responses to 73 årig kvinna våldtagen av Somalier i Örebro

  1. Svensken skriver:

    Fan, Somalierna är ju överallt och våldtar och misshandlar. STOPP för fler somalier i Sverige. Hjälp dem i närområdet om det nu är nödvändigt. Inte en jävel till är välkommen hit om jag fick bestämma. Varför ska vi acceptera en enda våldtäkt till? Vad får invandringen kosta i lidande och pengar? Jag tycker invandringen skall ge ett positivt bidrag till samhället. Den idioten som gav tillstånd för våldtäktsmannen att vistas här måste ställas till svars.

  2. Nuder skriver:

    Eskilstuna 2005

    Gambian rånade och våldtog 66-årig kvinna i Eskilstuna

    25-årige Sulayman Lewis tog sig in i den 66 åriga kvinnans lägenhet på Carlavägen, riktade en kniv mot henne och uppträdde mycket våldsamt. Med kniven som vapen tilltvingade han sig sedan flera samlag med kvinnan och band hennes armar.

    http://www.sdkuriren.se/lellepenn.php?action=fullnews&id=1272

  3. Nuder skriver:

    Flen 2003

    Asylsökande irakier misstänkt för våldtäkt på 72-årig kvinna i Flen

    Lördagen den 26 april 2003 hade den 72-åriga Flenskvinnan varit och ätit middag vid det gruppboende som hon tillhör. När hon promenerade hem märkte hon att en utländsk främling förföljde henne.

    http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyheter/artiklar03/05/15lelleirakier.shtml

  4. Nuder skriver:

    Deje 2005

    Kurdisk kvotflykting från Iran våldtog handikappad äldre man

    Den 67-årige handikappade mannen gick på toaletten i sin lägenhet. Då trängde sig den 39-årige grannen Falamars Palani in och våldtog honom. Våldtäkten inträffade på en ort utanför Karlstad

    Den iranske medborgaren Falamars Palani dömdes den 29 mars 2005 till två års fängelse för våldtäkt och sexuellt ofredande.

    Åldringen hade tidigare klagat på att 39-åringen spelat hög musik och stulit hans dagstidning.
    Efter att 39-åringen lämnat lägenheten vände sig åldringen till kommunens flyktingenhet. Han uppmanades att ansöka om besöksförbud för att stoppa nya besök.

    Frågade om könssjukdomar
    En månad senare ringde den äldre mannen återigen upp flyktingenheten och frågade om de visste om 39-åringen hade några könssjukdomar. Det var så våldtäkten avslöjades.
    Åklagaren kunde konstatera att det ovälkomna besöket var allvarligare än ett hemfridsbrott.
    När den handikappade mannen var på toaletten i sin lägenhet blev han våldtagen.

    Kvotflyktingen är tidigare dömd vid fyra tillfällen för gärningarna: hot mot tjänsteman, misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, skadegörelse, övergrepp i rättsak, missh, olaga hot

    Pensionsräddare reste in
    Palani reste in i Sverige den 2 december 2000 sedan han efter framställan från United Nations for Refugees ( UNHCR ) beviljats ett permanent uppehållstillstånd att avräknas den svenska flyktingkvoten. Palani beviljades den 10 maj 2001 resedokument enligt 1951 års Genévekonvention rörande flyktingars rättsliga ställning.

    Migrationsverket bedömer mot ovan angiven bakgrund att hinder enligt 8 kap. 1 § utlänningslagen föreligger mot verkställighet till Iran vid ett eventuellt beslut om utvisning beträffande Palani.

    http://www.gt.se/index.jsp?d=10&a=262921

  5. Nuder skriver:

    Somalier knivhögg 62-årig busschaufför

    Sju års fängelse för mordförsök. Det blev straffet i Göta hovrätt för den somaliske medborgaren Abdourarachid Keisse Hussein som i maj 2006 knivhögg en 62-årig busschaufför i centrala Örebro.

    Påföljden innebär en skärpning – tingsrätten dömde den 14 augusti 2006 somaliern till sex års fängelse. Busschauffören Kent skadades allvarligt när han knivhöggs i magen efter att ha bett mannen visa ett giltigt färdbevis.

    I stämningsansökan står det att den åtalade försökt beröva busschauffören livet. Skadan blev svår, men busschauffören hade tur i oturen. Knivhugget tog inte i lungorna. Däremot blev levern träffad, men blödningarna som uppstod var inte livshotande.

    Somaliern Abdourarachid Keisse Hussein förekommer tidigare i belastningsregister vid åtta tillfällen för bla rån av kiosk samt vidobutik i Katrineholm där han är bosatt.

    http://na.se/nyheter/1.387428-bussforaren-livshotande-skadad

    Örebro tingsrätt. 2006-08-14 ( B 2000-06 )

    Abdourarachid Keisse Hussein 840201-XXXX Medb i Somalia

    Vid tidpunkten bosatt på Rönngatan Katrineholm

    Född i Mogadishu Somalia
    1996-03-21 Invandrade enl folkbokföringen från Somalia

    Belastningsregister
    2005-09-19 Örebro tr. Olovlig körning, narkotikabrott
    2005-03-26 Katrineholm Olovlig körning, rattfylleri
    2004-07-08 Katrineholm. Stöld, olaga hot, förolämpning, br m knivlagen.
    2003-05-27 Katrineholm. Missh, stöld, br m knivlagen, narkbr.
    2001-07-23 Katrineholm. Förs t stöld, stöld, olovl brukande
    2001-05-22 Katrineholm. Medhjälp till rån ( Videobutiken )
    2001-02-21 Katrineholm. Rån ( B 1134-00 ) Nävertorpskiosken i Katrineholm
    2000-08-13 Katrineholm. Misshandel, olovligt inneh av farligt föremål

  6. Robin_Shadowes skriver:

    Ändå åker Billström som en skottspole ner till Somalia för att rekrytera nya ”nysvenskar”. Han lastar väl in så många som möjligt på regeringsplanet innan det lyfter.

  7. Nuder skriver:

    Det händer i Finland…..
    .
    .
    Två kriminella somalier utvisas

    Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) har fastställt utvisningen av två unga somaliska män som gjort sig skyldiga till brott i Finland.

    Förvaltningsdomstolen ansåg redan tidigare att männen kan utvisas till Somaliland.

    http://www.ot.fi/story.aspx?storyID=33472

  8. Nuder skriver:

    ”Vi slog för nöjes skull”

    Tjejligan rånade och misshandlade åldringar

    ÅLDRINGSRÅN. De tog på sig slöjorna och gick ut och rånade åldringar. Ibland misshandlade de sina offer för skojs skull.

    Hur kunde det hända? Fem tonårstjejer, alla med bakgrund i det krigshärjade Somalia, förvandlas plötsligt till våldsbrottslingar.

    http://www.metro.se/se/article/2007/07/05/21/2824-23/index.xml

  9. Nuder skriver:

    Missbruket av hundar ökar dock inte….

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/katmissbruket-okar-i-sverige_245817.svd

    ( Själv anser jag ha en mycket god humor. )

  10. Nuder skriver:

    Dömd hiv-man anmäld igen

    26-åringen har smittat minst tre kvinnor

    Ytterligare en kvinna har polisanmält den 26-årige hiv-mannen från Kristianstad.

    Mannen är sedan tidigare dömd till sex års fängelse för att ha hivsmittat två kvinnor genom att ha oskyddat sex med dem.

    Mannen kom som sextonåring till Sverige 1993 från Somalia. Då upptäcktes det att han var hiv-smittad. Trots att han fick information om hur smittan sprids, hade han oskyddat sex med flera kvinnor.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article90475.ab

  11. Nuder skriver:

    Vård för hiv-smittad våldtäktsman

    KARLSTAD
    Den hiv-smittade 20-årige Daniel Teferi från Etiopien som våldtog en kvinna i Klaraborgstunneln i Karlstad dömdes 2005-05-02 till rättspsykiatrisk vård. Därefter kommer mannen att utvisas på livstid.

    Etiopiern Daniel Teferi sökte asyl den 17 september 2004. Han delgavs den 8 feb 2005 ett beslut om avslag på asylansökan via tolk på förläggningen i Filipstad. Tre dagar senare överföll och våldtog hiv-asylanten den 30-åriga Karlstadskvinnan i gång-tunneln.

    Karlstad tingsrätt B 1902-05

    http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,625456,00.html

    ………………………………………..

    Värmlands Folkblad 2005-05-03

    Vård för hiv-smittad våldtäktsman

    KARLSTAD
    Den hiv-smittade man som våldtog en kvinna i Klaraborgstunneln i Karlstad dömdes i går till rättspsykiatrisk vård.
    Därefter kommer mannen att utvisas på livstid.

    Den 20-årige mannen nekade under rättegången till våldtäkt och hävdade tvärtom att kvinnan varit med på att ha sex med honom.
    Men redan då rättegången gjorde ett uppehåll för att den 20-årig mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning stod det klart att rätten ansåg att det fanns övertygande bevisning att mannen våldtagit kvinnan.

    NÄR RÄTTEGÅNGEN återupptogs i går kom därför den fällande domen inte som någon överraskning. Tingsrätten finner att 20-åringen använt sig både av hot och våld i den utsträckning att det rör sig om en våldtäkt. Och eftersom mannen lider av en allvarlig psykisk störning döms han till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.
    – Han känner en tvehågsenhet för domen, dels har han ju nekat till brott men samtidigt mår han så dåligt att han inser att han är tvungen att få någon form av vård, säger 20-åringens försvarare, advokat Lars Solvik.

    Förutom vård dömdes mannen till livstids utvisning och att betala ett skadestånd till kvinnan på 100 000 kronor samtidigt som hon ges rätt att komma med ytterligare ersättningsanspråk.
    Om domen kommer att överklagas är ännu för tidigt att säga uppger Lars Solvik.
    Den 20-årige mannen kommer att sitta häktad fram till domen vinner laga kraft.

  12. JOG skriver:

    @ Nuder Det är väl inget fel på din humor.Men allvarligt talat så är det nog så illa ställt så att jag undrar om du har helt rätt…politikerna har ju lagt ner djurskyddsmyndigheten och det kan faktiskt vara för att underlätta ,det du syftar på,för dom som
    kommer från främmande kulturer där sådant är vanligt …fast det är väl getter som är värst utsatta
    där och inte hundar.

  13. Blodsven skriver:

    Så fort en våldtäkt är uppklarad, och det visar sig att det är importerad ohyra så ska väl för fan inget annat än deportering gälla. Har aset svenskt medborgarskap så upphäv det då för helvete! Inga problem att dra in ett körkort för skitsaker, men när vi har med riktiga äckel att göra då står våra PK-arsel helt handfallna. Enkla markeringar från våra svenska myndigheter när det gäller importerat avskum, måste vara bland det svåraste som finns i dessa PK-arslens värld…

  14. Robin_Shadowes skriver:

    Eller bara ner i flismaskinen med asen. Så garanterar vi att dom inte kommer tillbaka och söker asil igen.

  15. Sveas rika skriver:

    Som sagt Valboskapen gör ett jobb för SD istället för mona och fredrik.

    Men trots draghjälpen så FY FAN….

    \Svea