Muslimsk simundervisning


Torrsimmning på land
Böj, vinkla, sparka ut. ”Efter en stund sitter det hyfsat. På land. I vattnet är det inte lika enkelt.

”Alla som har lärt sig simma vet hur det är. Först känns det helt omöjligt (Jag sjunker ju!) sedan tillvinner man sig oväntat konsten att flyta och blir genast säkrare, man tränar bentag och vinklar armar som en galning, om och om igen – och så sitter det plötsligt.

Och man kan knappt komma ihåg hur det är att inte kunna simma.

Röda korset arrangerar simskola för flyktingkvinnor i Lund. Intresset är stort. Det här är den enda simundervisning som ges för enbart kvinnor – med enbart kvinnor närvarande – i undervisningsbassängen på Högevallsbadet.

För flera av eleverna här är det en förutsättning för att de ska ta simlektioner. De kan inte tänka sig att vara iklädda badkläder med män närvarande.

Det är varmt och fuktigt i lokalen. Stämningen är sprallig och upprymd. Flera bär baddräkt, någon har bikini och så finns de som badar i heltäckande tights och tröja.

Det är som på vilken simskola som helst, alla ska först stå i ring, säga sitt namn och efter det doppa ansiktet. Helst hela huvudet.

Skillnaden mot en vanlig simskola är förstås att här står en tolk vid kanten och översätter det Anna Torin säger. Jag översätter till arabiska, som de flesta här pratar. Dock inte alla. Några får dessvärre klara sig bäst det går, säger Awat Hassan Saleh.

Det är jättekul faktiskt, men det är svårt. Lika svårt som att lära sig svenska, säger Muntaha Al-Zuhairi som är från Irak”.

Röda Korset finansierar simundervisningen, och självklart finns det en tolk på plats som kan tolka för dom som inte vill eller orkat lära sig svenska.

Islams förtryck mot kvinnor som ständigt tvingas underkasta det männen anser, med en sjuk religion som vägledare fortsätter med hjälp av både simhallar, politiker m.m. som inte vågar öppna käften.

Tänk om Mona Sahlin blir nästa statsminister? Den tanken är lika skrämmande som Islams framfart i vårt lilla land.

Röda korset arrangerar simskola för flyktingkvinnor i Lund.

Annonser

4 Responses to Muslimsk simundervisning

 1. Eivon skriver:

  När nu pengar spenderas på detta sätt kan man ju tycka det är rimligt att kanske försöka främja integrationen.
  En enkel idée skulle ju kunnat ha varit att låta en grupp svenska kvinnor delta och hjälpa undervisa dom. Finns säkert mågna skulle skulle ställa upp gratis och även om språket såklart är en barriär kanske något vettigt hade kommit utav det.
  Men principiellt håller jag med Spikharry, om dom vill träffas och simma ok fine men Röda Korset ska inte gå in på detta sätt och sponsra. Vi har försökt kämpa för kvinnor rätt man kan ju tycka det är en rimlig tanke att fortsätta på den linjen…

 2. Anonym skriver:

  Varför ska sveriges skattebetalare stå för deras simundervisning? Skattebetalarna betalar till röda korset då röda korset söker bidrag från allmmäna arvsfonden och även tigger ihop pengar på annat sätt.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  ”Det är jättekul faktiskt, men det är svårt. Lika svårt som att lära sig svenska, säger Muntaha Al-Zuhairi som är från Irak”.

  Vet inte om jag skall börja skratta eller gråta. Har dom så himla svårt för att lära sig simma så förstår jag att dom har svårt att lära sig svenska. Jag skulle förmodligen hinna lära mig både arabiska, farsi, urdu och somaliska på samma tid som det tar för dom att lära sig svenska och simma.

 4. annullera skriver:

  Badar dessa kvinnor. En sommar vid havet och det var ca 30 grader varmt, dessa muslimska kvinnor satt insvepta på stranden i sina långa kappor och slöja som täckte allt utom ansiktet. Männen däremot sprang omkring i sina badbyxor och plaskade vid stranden, jag antar att de inte heller kan simma, men de kan svalka sig!

  FÖRTRYCKET TAR DE MED SIG! Det blir allt för svårt att lämna detta bakom sig, det tillhör ju deras kultur och deras RELIGION!

  De svenska makthavarna är sedan väldigt bra på att tillmötesgå denna så kallade Fredens Religion!

%d bloggare gillar detta: