(S) drar alla pensionärer vid näsan igen


Direkt efter en valseger ska ett rejält första steg tas för att sluta klyftan mellan pension och lön, beslutade S-kongressen på fredagskvällen.

”Det kan ta tillbaka massor av pensionärsröster, trodde Malte Lindberg, Skåne.

Även PRO:s förbundssekreterare Anders Teljebäck var nöjd:

Det pågår ett pensionärsuppror mot den orimliga, orättvisa, omoraliska skatten. Ska vi vinna nästa val hos pensionärerna måste vi kunna ge tydliga besked, sade han.

Förslaget att minska skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer fanns med i det socialdemokratiska budgetmotionen liksom i förslaget till de politiska riktlinjerna. Men kongressen skärpte det något genom att skriva in att ett rejält steg ska tas ”direkt efter en valseger”.

Kongressen slog också fast att löntagare, sjuka, arbetslösa och pensionärer ska beskattas lika.

De med höga inkomster ska bidra med mer, avdragsrätten för hushållsnära tjänster ska avskaffas och förmögenhetsskatt införas.

”De bäst ställda har berövats möjligheten att bidra solidariskt till välfärden”, heter det.

Mer långtgående krav på höjda skatter, som fanns i motioner till kongressen, togs aldrig upp i debatten och partiets talesman Thomas Östros var nöjd:

Skatten är ett viktigt verktyg som ska handskas med försiktighet. Det handlar om människors vardagsekonomi, sade han”.

Friskolorna blev än en gång ett hett ämne på en socialdemokratisk partikongress. Mest långtgående var kravet att friskolor inte ska få drivas med vinstintresse. Carl Tham, Stockholm, pläderade för den linjen.

Ja vända kappan efter vinden är Social(O)demokrater experter på.

Förre finansminstern Bosse Ringholm gjorde som övriga sossar gjort under många år, han sov under partikongressen, väl medveten om att inget viktigt diskuterades.

Under åren 1994-2006 lovade Socialdemokraterna varje år att pensionärerna skulle få sänkt skatt. Vad hände med dessa årliga löften? inte ett skvatt, dom flesta fick det sämre.

Moderaterna försökte gång på gång under denna 12 års period att förmå sossarna att stå för sitt löfte. Men som vanligt så lovar vänstergänget guld och gröna skogar inför alla val.

Varför genomskådar inte alla pensionärer sossarnas lögner? det är troligen en gammal vana som gör att dom fortsätter rösta på (S).

Höjda skatter mer bidrag och sämre välfärd, och ytterligare miljarder till olika förorter är det enda socialdemokraterna kan lova och hålla.

Allt annat är skitsnack och tomma ord som totalt saknar substans och bäring.

Pensionärer lockas med sänkt skatt

S vill tillåta vinst i friskolor

Här somnar en uttråkad Bosse Ringholm

S prioriterar pensionärerna

6 Responses to (S) drar alla pensionärer vid näsan igen

 1. robban skriver:

  ”De bäst ställda har berövats möjligheten att bidra solidariskt till välfärden”, vilket underbart uttryck, jag bara måste få tag på det knarket de kör med så även jag kan klämma ur mig sånna visdomar 🙂

 2. Blodsven skriver:

  Fast sovit har väl varenda sosseväljare gjort i 40 års tid. Morsan är 82 bast och gammal sosse, men nu jävlar skulle Måna och alla andra (s)vikare höra hur hon låter…

  • spikharry skriver:

   Min mor var också sosse (tyvärr) i drygt 50 år jobbade mor nästan dygnet runt. Tragiskt nog så fick hon aldrig uppleva sin 65 års dag, vilket sossarna säkert uppskattade, mer pengar till mångkulturen.

 3. annullera skriver:

  Ja! Lova Guld och Gröna skogar och peka på orättvisor hör väl till deras gamla ingrodda politik, märk väl ORÄTTVISOR! Enligt Socialdemokraterna skall vi se till allas lika värde oavsett människorna arbetar och är skötsamma, eller om människorna är grovt kriminella, ligister, våldsverkare, våldtäktsmän, mördare, samtliga kan väl sammanfattas gå under taket för bidragstagare. Vem vill i längden hålla på med att bidra till att försörja dessa drägg?

  Socialdemokraterna kan sedan börja med att plocka fram och visa siffrorna för vad samhället betalar ut i försörjningsstöd till alla bidragstagare som Sverige importerat. Efter det kan våra fattigpensionärer jämföra sina skrala fattigpensioner med dessa försörjningsstöd som betalas ut varje månad, år ut och år. Detta är pengar som våra fattigpensionärer som arbetat hela sitt liv får vara med och betala på sin skrala fattigpension. Vem av våra fattigpensionärer skulle sedan vilja rösta på detta förljugna invandrarparti när sanningen uppdagats?

  VEM vill rösta på detta så kallade Arbetar och- RÄTTVISEPARTI?

  Vill Ni pensionärer ha det bättre skall Ni rösta på SD som är det enda parti som är beredda att satsa 100% för ER skull.

  PS! Mina egna föräldrar är 84 och skall rösta på SD.

 4. Robin_Shadowes skriver:

  Vi får väl innerligt hoppas att gamlingarna har fått nog och inte går på detta billiga trick och traditionsröstar ännu en gång. Detta är förmodligen sista chansen att få landet på fötter igen men röstar dom på såssarna så är det kört.

 5. […] 1 av 350 ombud på, Sossepolitik och blockpolitik,  S ökar klyftan till pensionärerna,  (S) drar alla pensionärer vid näsan igen Pensionärerna är en prioriterad målgrupp för Socialdemokraterna inför valet nästa år. […]

%d bloggare gillar detta: