Kd:s Aldo Iskra tillskansade sig 180.000 nu vill han bli kulturchef i Lund


Aldo Iskra blivande kulturchef i Lund?
60 personer har sökt jobbet som kulturchef i Lund. Bland dem finns en av Malmös mest kända före detta politiker, Aldo Iskra. Mattias Nohrborg, tidigare VD på Triangelfilm och Astoria, är ett annat känt namn.

Kultur. Ansökningstiden till kulturchefstjänsten har löpt ut, summa: 60 sökande, ­flera med gedigen erfarenhet på området.

Till exempel har tre ­nuvarande kultur­chefer uppåt landet sökt jobbet, Anders Johnsson (Eksjö), Tuula Dajén (Sunne) och Christer Hermansson (Strängnäs).

Är det några spännande namn bland dem?

Förvaltningschef Urban Olsson har bara hunnit skumma igenom namnen och vill inte kommentera dem ännu.

Bland de mer kända personerna som har sökt jobbet är Aldo Iskra, länge en tongivande politiker för kristdemokraterna i Malmö.

Han var gruppledare för partiet och kommunfullmäktigeledamot, men lämnade uppdragen och partiet 2007. I dag driver han Iskra Culture Consulting, han har ett förflutet som regissör.

Håller med Sydsvenskan om påståendet att det är ”Hög kvalitet på sökande till jobbet som kulturchef”

En av dom sökande är Aldo Iskra som tidigare var Kd:s politiska talesman i Malmö. Vem är nu denne Aldo Iskra?

Han vill bl.a tillåta halalslakt och säger: ”Halalslakt är inte en fråga om en religiös ceremoni utan om slaktmetoder, som inom några sekunder försätter djuret i ett medvetslöst tillstånd ur vilket djuret inte vaknar upp”

Om det inte är en religiös cermoni varför skall djuren vändas mot mecka då?

Blivande kulturchefen? Aldo Iskra Kd:s starke man i Malmö, har tillskansat sig över 180.000 kronor av partiets medel under tre års tid visar en intern rapport.

Bland annat har Aldo Iskra förfogat över föreningens konto och tagit ut lön utan att ha haft rätt till det.

Han har attesterat egna fakturor och krävt ersättning för bland annat mobil-, taxi-, fika- och tidningskostnader för 85.000 kronor, nivåer som ifrågasatts eftersom Malmöföreningen samtidigt varit bankrutt.

Sedan dess har granskningen av ekonomin fortsatt i en intern arbetsgrupp som i dagarna färdigställt en rapport.

Den visar att det rör sig om sammanlagt 184.000 som Aldo Iskra under 2003, 2004 och fram till november 2005 på otillbörlig sätt fått i lön och ersättningar, eller som på annat sätt är oredovisade och som Iskra hålls ansvarig för. Bland annat sålde kd under 2003 en valstuga för 8.500 kronor – pengar som inte finns redovisade.

Nu kan det bli fråga om en ny polisanmälan, riktad mot Aldo Iskra personligen. Enligt vad DN erfar förbereds en sådan av flera personer inom kd-ledningen i Malmö.

Dessutom är Aldo Iskra en stor SD-hatare. Han tycker även att Danmark är ruttet som hemfallar åt främlingsfientliga attityder.

Aldo skriver även på sin blogg om Jimmie Åkesson:

”Men snälla Jimmie, säger jag, se ut genom fönstret och svara inte som partiledare utan som ärlig skåning. Hade du inte hellre haft en vacker moské eller ett Taj Mahal att titta på, i stället för det där?

Hans utsikt är landstingshusets smutsgrå plåtfasad med hundra likadana fönstergluggar, en kopia av Kronobergshäktet”.

Aldo Iskra skriver även om Halal-TV De ohämmade attackerna på de unga kvinnorna i Halal-TV är talande. Vi tvingas, kanske till och med mer än tidigare, dras med polerad rasism på diverse kultursidor.

Vi ser återigen hur före detta politiker som varit inblandade i konstigheter där flera 100 000 tusentals kronor försvunnit, kan få en hög chefspost som tack.

När vissa dessutom Är SD-hatare och kallar Danmark för ruttet och främlingsfientligt då når dom ofta högt upp i herarkin.

Uppför dig olämpligt ta andras pengar och få en högre post. Är du dessutom PK-ist och förespråkare för mångkultur och halalslakt och hatar SD då är det nästan klart.

Hög kvalitet på sökande till jobbet som kulturchef

Aldo Iskra vill tillåta halalslakt

Kd-politikern Aldo Iskra tillskansade sig 180.000 kronor

Aldo Iskra anklagad för fiffel

Turbulens hos kd i Malmö Aldo Iskra polisanmäld

Malmö överväger att kräva att partiets starke man i staden, Aldo Iskra, återbetalar 184 000 kronor som han ska ha tillskansat sig ur den lokala partikassan.

Iskra bröt mot regler men frias av revisorerna rapporten slår dock fast att Iskra på flera punkter brutit mot befintliga regler när han bland annat attesterat egna fakturor.

En del rubriceras som olämpligt, annat allvarligt och eventuellt även brottsligt – när han tagit ut pengar från föreningens konto utan att ha rätt till det.

Aldo Iskras blogg

10 Responses to Kd:s Aldo Iskra tillskansade sig 180.000 nu vill han bli kulturchef i Lund

  1. annullera skriver:

    Denna man är ju kriminell och efter vad jag förstår polisanmäld för förskingring av KD:s pengar! Vem vill anställa honom. I och för sig skulle han passa bra tillsammans med den rödgröna sörjan, där finns de väl många som inte har rent mjöl i påsen, men som gärna hänger ut andra för att dölja sin egen skit.

  2. Blodsven skriver:

    Räcker väl med att titta på bilden för att begripa att fanskapet är lömsk…

  3. Jo skriver:

    Ytterligare bränsle till brasan…

  4. Eivon skriver:

    Är det bara som jag upplever det eller låter man invandrare komma undan med betydligt mer än gemene man? Det är ju rasism om något.

  5. Nisse skriver:

    Bra info, nu är det VÄLDIGT svårt för en arbetsgivare att motivera ev val av denna kuf!

  6. Robin_Shadowes skriver:

    Nej för bövelen, inte en moské eller Taj Mahal utanför mitt fönster. Jag tycker du skall flytta antingen till Indien eller valfritt MENA-land istället, Aldo!

  7. Daniel Sturesson skriver:

    Alla artiklar som hänvisas till är 4 år gamla. Det gjordes aldrig en ny polisanmälan som det spekuleras om i artiklarna och Aldo Iskra är inte dömd för någonting och har friats av de egna revisorerna.

    Att då skriva på en blogg att han felaktigt tillskansat sig 180 000 kronor är närmast att se som förtal.

  8. Daniel Sturesson skriver:

    ”Nu kan det bli fråga om en ny polisanmälan, riktad mot Aldo Iskra personligen. Enligt vad DN erfar förbereds en sådan av flera personer inom kd-ledningen i Malmö.”

    Den artikel som hänvisas till här är också 4 år gammal. Någon ny anmälan gjordes aldrig. Hur i hela friden kan någon ta dig seriöst om du förvanskar fakta på det här viset?

  9. spikharry skriver:

    Daniel Sturesson!

    Att du inte bergiper grunden till att bloggen hänvisar till allt elände Aldo Iskra ställt till med, är att påvisa att han inte passar som kulturchef.

    Är därför vi visar för läsarna hur rutten han är. Begär inte att du skall fatta vad som skrivs. Men klarar du inte av att förstå orsaken då är det dina egna problem.

    Du kanske känner till att Aldo tvingades betala tillbaks alla pengarna? eller är du totalt oförmögen att förstå det skrivna ordet? Dessutom kommer uppgiterna från Dagen Nyheter anmäl dom för förtal.

    Dum dummare dummast…DS

  10. Daniel Sturesson skriver:

    Din retoriska skicklighet slår mig till marken av avund… Så när jag inte håller med dig så är det jag som inte förstår? Fascinerande…

    Aldo har betalat tillbaka ett belopp, inte hela den summa du skriver som han inte skulle ha tagit ut. Han har aldrig åtalats för att ha förskingrat något, aldrig fällts för att ha förskingrat något och till och med revisorerna i Malmöavdelningen valde att föreslå ansvarsfrihet. Du skriver att han har ”tillskansat sig 180 000 kronor” och det stämmer alltså inte. DN skriver aldrig att han har gjort det utan att han misstänks ha gjort det. Misstankar som sedan visade sig felaktiga. Du däremot skriver att han är skyldig till något han inte ens åtalats för.

    Är det då jag som har svårt att tillgodogöra mig information?