Mackägare hängde ut foton på tjuvarna, riskerar åtal


Mackägaren på Evedal i Växjö ville stoppa bensinstölderna. Men kanske bröt han själv mot lagen när han hängde upp bilder från övervakningskamerorna.

”Ägaren till Statoilmacken i Evedal, Håkan Emvall, hängde upp bilder på bensintjuvar från övervakningskameran. Enligt Emvall hade stölder inträffat tre gånger samma vecka, när han beslutade sig för det något ovanliga greppet.

När de fick se bilderna upprättade polisen själva en anmälan om förtalsbrott. Åklagaren har ännu inte inlett förundersökning.

Jag får väl ta smällen om det är olagligt. Vi kan ju inte bli bestulna på bensin för uppemot 30 000 kronor utan att det händer något, säger mackägaren Håkan Emvall till Sveriges Radio Kronoberg.

Han var trött på att samma killar för tredje gången på en vecka försett sig med bensin utan att betala och att inget hänt efter hans polisanmälningar”.

Det är iofs ingen nyhet att slödder och patrask skall skyddas till varje pris. Men mackägaren Håkan Emvall som förlorat 30 000 kronor på bensinstölderna kan bli åtalad.

Sverige i ett nötskal.

Mackägaren på Evedal i Växjö ville stoppa bensinstölderna. Men kanske bröt han själv mot lagen när han hängde upp bilder

Mack hängde upp bilder på smitare

Annonser

4 Responses to Mackägare hängde ut foton på tjuvarna, riskerar åtal

 1. Blodsven skriver:

  Är det konstigt att allsköns slödder söker sig till ett land som styrs av idioter som inte begriper sitt eget bästa? Alla försök att stoppa vansinnet, stoppas omedelbart av hjärndöda PK-runkare, i detta fallet av lagens upprätthållare själva. Är det ett brott att försvara sig mot tjuvar och banditer, ja då är ju alla moraliska värderingar helt meningslösa. När moralen är fullständigt töntig och avlivad, då jävlar går inga PK-fjollor säkra från mig…

 2. annullera skriver:

  Jag antar att det blir ett högre straff att hänga ut bilderna på dessa tjuvar än vad straffet blir för att vid flera och upprepade tillfällen sno bensin.
  Ja detta kan väl endast hända i Sverige! Undra sedan på att alla lycksökare och kriminella parasiter söker sig hit.
  Man får inte lov att ta lagen i egna händer och polisen har inte tid! Polisen måste prioritera och stöld är lågprioriterat precis som mycket annat.

 3. Nisse skriver:

  Kan ingen publicera bilderna??

 4. Jo skriver:

  Så vitt jag vet så vill muslimerna leva här med samma lagar som i sitt eget land och då är det väl bäst att införa spöstraff,stenkastning,hugga av olika kroppsdelar och andra snajsiga straff som finns därnere?!Och dom straffen är för stöld sen finns det ju andra straff för övriga brott satta allt efter brottskalan. OBS! Gäller enbart muslimer och andra invandrare som inte vet att uppföra sig i Sverige!

%d bloggare gillar detta: