”Den förtalar muslimer” säger Lars-Erik



Lars-Erik Persson, lokal ordförande för Sverigedemokraterna i Falkenberg, hoppar av partiet med omedelbar verkan. Orsaken är den debattartikel som Jimmie Åkesson skrev i Aftonbladet i början av veckan. ”Den förtalar muslimer”, säger Lars-Erik Persson till SvD.se.

”I veckan innehöll debattartikeln flera påståenden om muslimer som inte stämmer enligt experter. Jimmie Åkesson står dock fast vid innehållet. Lars-Erik Persson har varit lokalavdelningens ordförande sedan april i år men lämnar nu partiet som en följd av artikeln.

Det är rent förtal av muslimer, jag kan inte ställa upp på den synen. Jag tycker Jimmie Åkesson borde dementera eller ångra artikeln, säger Lars-Erik Persson.

Att partiledaren ska avgå är inget han kräver – däremot att Åkesson ”blir bättre påläst” och att han ”rensar” bland medlemmarna.

På landsdagarna förra helgen fanns det medlemmar som reste sig och krävde dödsstraff. Den typen av förslag och människor vill jag inte förknippas med, säger Lars-Erik Persson till SvD.se.

Ytterligare en anledning till avhoppet är arbetsbelastningen – att kombinera politiken med det ordinarie jobbet.

Lars-Erik Persson är inte bara kritisk till Jimmie Åkessons debattartikel – han är även kritisk till Sverigedemokraternas partiprogram. Själv lämnade han Moderaterna för några år sedan eftersom han tilltalades av Sverigedemokraternas familjepolitik”.

Lars-Erik kände till SD:s partiprogram när han blev medlem, så det kan inte bero på det.

Är väl snarare så att Lars blivit påverkad på samma sätt som Zand blev för ett tag sedan. Bägge dessa herrar har god kännedom om SD:s inställning till islam etc etc så inte kan det helt plötsligt vara såååå överraskande.

Samtidigt försöker media att göra en anka av en fjäder. Lars har tidigare påpekat att det är svårt att vara poltitiker och samtidigt jobba för fullt.

Jag håller med Björn Söder till 100 procent, dessa personer passar inte in och det bästa är självklart att dom lämnar partiet och söker sig vidare..

SvD kanske rent av tar en vända till och skriver om varför så många Socialdemokrater lämnar partiet. Men det är nog inte lika givande som att skriva om ett svenskvänligt parti?

Lokal SD-ordförande hoppar av

SD: ”De passar ändå inte in”

Ian Ian Wachtmeister: Åkesson skrev bara det vi alla tänker

5 Responses to ”Den förtalar muslimer” säger Lars-Erik

  1. kalle008 skriver:

    SvD kanske rent av berättar om hur många som anmäler sig till partiet?

  2. Stefan K skriver:

    Klicka på Nyhetspanelen 07.45
    http://svtplay.se/t/102830/gomorron_sverige
    America Vera-Zavala i sitt esse. Får man må illa framför dataskärmen?

  3. Bo skriver:

    Någon av avhopparna kanske rent av planerat det här i förväg? Kanske har de hotats?

    Det verkar underligt att någon hoppar av på grund av den debattartikel som JÅ har författat. SD:s syn på saken borde väl vara känd för alla som är medlemmar ?

    Personligen anser jag att artikeln är mycket bra skriven och speglar mycket väl den uppfattning jag själv har.

    Sanningen gör ont ibland men måste komma fram.

  4. annullera skriver:

    En av avhopparna är en före detta kollega till mig. Jag fick mail av honom för ca en månad sedan där han försökte värva röster till kyrkvalet. Jag vet hur han förhöll sig till massinvandringen, till muslimerna och Islam. Tyvärr har denna person personliga problem och med alkohol. Alla vet att man inte kan nå några högre positioner om man är alkoholist. Förmodligen har han fått en reprimand som gjort att han nu tar avstånd från SD och vill hämnas. Det finns alltid ett sätt att få uppmärksamhet och han fick uppenbarligen en liten kick av att bli publicerad i Aftonblaskan. Man kan få uppmärksamhet och bli lite av en halvkändis för en kort stund, men man glöms bort lika fort, men uppenbart tyckte denna person att det var bättre än inget. Det är rent bedrövligt sorgligt hur man kan sälja sig för lite uppmärksamhet.