Pingisspelande fånge skadad får 18300 kr


En fånge på fängelset i Gävle skadade lillfingret när han spelade pingis. Han gjorde en personskadeanmälan och nu har Kammarkollegiet bestämt att han ska få totalt 18 300 kronor i ersättning.

”Det var i november 2007 som den då 46-årige fången slog höger lillfinger i bordskanten under en pingismatch, skriver Arbetarbladet på nätet.

Därefter tvingades han under tio veckor ha plastskena på fingret som ömmade, bultade och värkte. Han drabbades förutom av sveda och värk även utseendemässigt av skadan, enligt beslutet”.

Lider verkligen med denna stackars fånge som skadade sitt finger under en pingismatch. 18 300 kronor i verkar vara ett lågt belopp för en sådan allvarlig skada som stackarn helt på egen ”hand” lyckats med.

Fångar och ny-svenskar har verkligen hittat en guldgruva som är mer lönsam än hederligt arbete.

Välkommen till nya Sverige..

Fånge fick 18 300 för pingisskada

Annonser

8 Responses to Pingisspelande fånge skadad får 18300 kr

 1. elina skriver:

  Uack!Man måste genast förbjuda all sport i fängelser. Fångarna skall sitta i madrasserade celler för säkerhets skull.

 2. World Traveller skriver:

  Det aer ungefaer samma summa som min gamla mor fick efter att laekare hade ignorerat hennes magvaerk vilket slutade med akut operation och stomipaase paa magen.
  ”Alla aer lika mycket vaerda”…men muslimer och kriminella aer mer vaerda aen andra tydligen.

 3. Johan skriver:

  Haha… eh, detta hände i Gävle, där bor väl knappast några invandrare. Gävlebor får ursäkta, men det är knappt några svenskar vill bo där eftersom det ligger så långt ut på vischan… 😉

 4. Gustaf skriver:

  Ett helt vanligt försäkringsärende som folk blir upprörda för. Jag har tolkat det som att fängelset tecknat försäkring för de intagna via kammarkollegiet. Precis samma sak som t ex Universitet tecknar för studenter.
  Om det hade varit Kalle, 20 år som hade gjort samma sak så hade man bara ryckt på axlarna.

 5. martin skriver:

  Kan vem som helst få pengar för sånt? Jag har också gjort illa mig påliknande sätt när jag sportat flera gånger. Hur får man ersättning då?

 6. Blodsven skriver:

  Sån här jävla komik hade väl inte ens Galenskaparna kunnat kommit på….

 7. annullera skriver:

  Man tror inte det är sant! När min mamma höll på att mista livet pga feldiagnostik på både vårdcentraler och sjukhus som anmäldes till HSAN så hände ingenting…..absolut ingenting. Hon repade sig tack vare sin goda fysik annars hade hon dött. Ersättning 0 kronor!

  Snacka om att vi bor i ett mycket sjukt land när en kriminell brottsling kan få ut 18 300 pga av en skada han åsamkat sig själv. Man tror inte det är sant!

%d bloggare gillar detta: