Missad praktikplats DO-anmäld


En utlandsfödd Söderhamnsman anser att han blev orättvist förbigången till förmån för en svensk elev i samband med att praktikplatser delades ut.

”En Söderhamnsman har anmält utbildningsföretaget Yrkesakademin i Söderhamn till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Mannen gick en CNC-operatörsutbildning i Söderhamn, men när tiden för praktik var inne fick han ingen plats. Han känner sig diskriminerad, då en elev med svenskt ursprung fick platsen.

Hos Yrkesakademin förnekas att etnisk bakgrund legat bakom vilken elev som skulle få praktikplats:

Vi hade tre elever som blev klara samtidigt – men bara en praktikplats, på grund av företagskonkurser. Vem som skulle få den enda platsen avgjordes med hjälp av lottning, vilket alla var införstådda med, säger läraren Lars Ramqvist”.

Det är så sjukt så man blir spyfärdig. Lottdragningen gick inte raketforskarens väg, så nu vill han fylla upp kassakistan med god hjälp av svenskhataren från Finland Katri Linna.

Med lite tur kan kräket kanske få loss 75 000 kronor till en hyfsad BMW.

Missad praktikplats DO-anmäld

Annonser

7 Responses to Missad praktikplats DO-anmäld

 1. Gammelsvensk skriver:

  Vi får ha lite överseende med dessa och inte kräva att de ska förstå konstiga påhitt som lottning eller turordning. De börjar väl vänja sig vid kvotering där de alltid vinner.

 2. spikharry skriver:

  Jo vi får ha lite överseende med alla kravmaskiner. Bättre att ge dom pengarna direkt så slipper vi långa utdragna processer som kostar oss mer pengar 😉

 3. A-mannen skriver:

  Troligtvis en arab eller zigenare eftersom han blev kränkt och då drog företaget en riktig vinstlott som fick svensksvensken.

 4. Blodsven skriver:

  Dårhusets hönsarsel (DO och pisskallarna som anställde aset))går säkert vinnande ur ytterligare en idiotduell mellan förnuft och vansinne…..

 5. Robin_Shadowes skriver:

  Stefan & Carina skriver om hur det nu skall satsas tiotals miljoner på äldreboenden för blattar. Dementa äldre svenska åldringar däremot får ”bjuda till” för att göra sig förstådda. Förfallet kommer m a o att fortsätta medan dom äldre blattrana som inte betalt en spänn lever lyxliv på gamla svenskars bekostnad.

 6. lasse skriver:

  Det finns ett land numera… som alltid vänder den andra kinden till…
  En gång i tiden så var det ett välmånde land, fritt från krig o. naturkatastrofer. En väl sammansvetsad population som såg till landets bästa.
  Tuffa år visserligen, under 20 – 30 talen med strejker och oroligheter lite var stans, men de flesta såg landets bästa för ögonen.
  Landet klarade sig så gott som helskinnat undan världskrig… men såg (på) hur sina grannar våldtogs.

  Landet mådde bra under 50 – 60 talen. Ett av Europas högsta levnadstandard och dessutom ett försvar som gav respekt, för ett alltför närgånget intresse från nyfikna.
  Landet mådde bra under 60 – talet och såg med tillförsikt på nästkommade decennium stora
  förhoppningar…
  Men förhoppningarna grusades. I slutet av 60 – talet så kom nya fenomen och befläckade samhällskroppen.
  Ett allmänt flum och politiska dogmer präglade allmer dagordningen i det lilla landet. 70 – talet gjorde sin entré. Dårarnas decennium blev ett faktum…

  Nu 40 år senare, är landet ett skräckexempel på, hur tillståndet kan se ut i det lilla landet, när man vänder den andra kinden till…

 7. A-mannen skriver:

  Varför det,det är väl bara att surfa runt,finns hur mycket material som helst. Du har redan din åsikt och jag har min.

%d bloggare gillar detta: