Somaliske yxmannen värvade i SverigeDen dansk-somalier som angrep Muhammedtecknaren Kurt Westergaard med en yxa i hans hem utanför i Århus har försökte värva unga svenskar till den islamistiska rörelsen al-Shabab, skriver danska Berlingske Tidende.  

”Mannen har under flera år samarbetat med några av Skandinaviens mest välkända terrormisstänkta, enligt tidningens kartläggning.

Förra vintern ska han ha gästat Göteborg tillsammans med en annan dansk-somalier som sedan sprängde sig själv och 23 andra i luften vid ett självmordsattentat i Mogadishu i Somalia för en månad sedan. Vid två moskéer i Göteborg ska de två ha försökt rekrytera unga svenskar till al-Shabab, skriver Ritzau.

Enligt Berlingske ska personer i svensk-somaliska kretsar i Göteborg ha undrat över varför varken danska eller svenska säkerhetspolisen reagerade på värvningsförsöken, som ska ha skrämt många med sin aggressiva och våldsamma ton”.

Dansk yxman!! har SvD helt missat var islamisten kommer ifrån? dansk är han inte.

Ingen överraskning att terroristen försökt värva mördare i två moskéer i Göteborg. Bellevuemoskén är vida känd som ett näste för radikala islamister.

Förre året bjöd Bellevuemoskén in Islamistledaren för somaliska al-Shabab (Xasaan Xuseen) han är dessutom andlig ledare för vänskapsgänget al-Qaida.

Terroristexperten Magnus Ranstorp hade i förra veckan en chatt på TV4, han trodde att Danmark innan 2020 kommer att råka ut för en våldsam attack av islamister.

Inte för att undertecknad är någon terrorexpert, men det kommer att hända mycket tidigare än vad Ranstorp tror.

Dom flesta som idag söker asyl är Somalier, över 5000 sökte asyl 2009 det är en ökning med drygt 70-80 procent jämfört med 2008 och det beror uteslutande på sittande regering gett migrationsverket klara direktiv.

Framförallt är det Somalier från Mogadishu som tar sig hit, dom flesta är analfabeter och enligt flera artiklar av Göteborgsposten för ett par år sedan, är somalier den grupp som har svårast att ta sig in på arbetsmarknaden.

Vad tillför dessa raketforskare oss övriga?

Dansk yxman värvade i Sverige

Den bästa islamiska staten är Sverige! Säger kommunpolitikern och imamen Adly Abu Hajal (M).

Annonser

24 Responses to Somaliske yxmannen värvade i Sverige

 1. Johan L skriver:

  Ungefär som de judiska extremister som rekryterat i stockholms synagoga, med andra ord.

 2. Maria skriver:

  Alla som kommer hit borde ha ett tvång på sig att lära sig språket. Bara en sådan sak skulle underlätta för integrationen avsevärt.

  Observera att det inte är sittande regering utan Migrationsdomstolarna som bestämmer om det råder väpnad konflikt eller inte. Därför det var ett sådant ramaskri förra året då GBG ansåg ett och Sthlm ett.

 3. Olbap skriver:

  Johan L: tappade dina föräldrar dig på golvet med huvudet före när du var bebis? Sedan när ser du judar begå terrordåd eller sprida judendomen med vapen i hand runtom i världen som islam gjort och gör, eller spränga sig själva till döds överallt – som endast muslimer gör? Ärligt, Jag tror lille Johan L är en lite kommunist som nästlat sig hit =D
  Nej, lösningen är att Sverige precis som resten av Västvärlden borde repatriera alla muslimer, deportera dem. En muslim är en bomb som väntar på att brisera, det är inte rasism, det är att konstatera ett faktum. Varje muslim är en ”sudden-jihad syndrome” som när som helst kan gå av.

 4. TARZAN skriver:

  Det kommer att smälla en bomb i Skandinavien förr eller senare.
  Några muslimer kommer att säga att dom är diskriminerade och måste därför spränga människor i småbitar. Förmodligen är Köpenhamn först ut men det kan även vara Sverige eller Norge.
  Undrar bara hur PK-eliten ska förklara bort det.

 5. allemand skriver:

  Olbap,
  Han blev inte tappad, men hans Pappa var Djurgårdare.

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Ja det kommer smälla i Skandinavien, förmodligen redan i år. Dasnmark ligger bra till men varken Norge eller Sverige är uteslutna objekt. Om tio år så har åtminstone Sverige varit islamsk republik i flera år redan, så illa är läget här.

 7. lasse skriver:

  Ja, Du Spikharry..Någon terroristexpert behöver man nog inte vara för att förstå, att något stort även kan hända i Skandinavien. Ja, varför inte i Sverige?…

  Vi som knappt har ett försvar värt namnet.
  Inte ens det kungliga slottet med angränsade regeringskvarter, skulle stå helt säkra om det small till …
  Förresten, så får vi inte sätta in försvaret vid sabotage eller en terrorattack.
  Det är polisens uppgift. Bara detta, borde skrämma upp en del…
  Vem mins inte Västbera händelsena. Ändå, så var rikskrim. underrättad att något stort var på gång..

  Men om det händer?
  Då som först, kanske även Sverige vaknar upp till en bitter bekräftelse…
  En tänkbar orsak av många? En total avsaknad av reglerad/kontrollerad invandring under en 20 – års period…

  Framtiden kommer säkert att ge sitt besked… Ett land som helt har tappat greppet, släppt på pass o. leg. kontroll mot omvärlden… Vad kan man vänta sig?

 8. Johan Grönlund skriver:

  Alltså jag förstår din åsikt. Men som sagt står ju i slutet av artikeln att många somalier undrade varför säkerhetspolisen inte gjorde något och många blev också skrämda av hans budskap. De flesta somalier är goda människor, och vill väl glöm inte det:)

  • Mrs Thatcher skriver:

   Ja, men vad gjorde dom själva? Kontaktade de SÄPO? Gjorde dom klart för dessa islamister att dom inte var välkomna?

   Om jag fattat saken rätt så skedde rekryteringsförsöken i två moskéer. Om inte SÄPO buggar moskéer så är det nog svårt att agera. Det är lite typiskt att dom hela tiden förväntar sig att det är vi i Väst som ska ta itu med saken även om det självklart är bra att dom reagerar.

   Detta visar med all tydlighet att SÄPO måste börja granska Imanerna i Sverige. Jag förmodar att ingen kommer till en moské och rekryterar utan Imanens godkännande. Vi bör följa Frankrikes exempel och utvisa de Imaner som uppviglar mot Väst och vår demokrati.

 9. Lennart skriver:

  Johan,

  Det dyker alltid upp någon islamist i efterhand som undrar varför inte SÄPO eller FBI eller Scotland yard gjorde något. Det är ett otroligt billigt sätt att få det att se ut som om det finns moderata muslimer som förtvivlat försöker rädda oss från vår egen naiva tillvaro.

  Pappan till kalsongbombaren i Detroit påstår också att han ”försökte varna”. Han var ju minister och bankman och säkert tillräckligt smart för att också göra det, men han visste förstås också att om han bara gjorde det tillräckligt vagt så skulle ”varningen” registreras som bevis på oskuld för eftervärlden, men ingen skulle kunna göra något åt den.

  Hur skulle det ha låtit om polisen hade gripit någon utan bevis? Då hade islamisterna och deras vänsterallierade försökt plocka offerpoäng.

 10. Johan Grönlund skriver:

  Lennart, Jag tycker det är ett väldigt naivt sätt att se på saken även om jag förstår varför du gör det med tanke på den urusla medierapportering vi har här i Sverige.
  Jag bodde 6 månader i Kenya som är grannland med Somalia. De flesta somalier jag träffade ville bara hem ville ha ett slut på eländet och de hatade al-qaida för att de saboterar deras möjligheter att få ett bra liv.
  Jag träffade också ett par somalier som tyckte det var bra, det måste jag erkänna. Men de var i klar minoritet.
  Det räcker med att du säger att du är somalier så är du dömd på förhand. Om du anmäler så gjorde du inte det tillräckligt ordentligt eller så gjorde du det försent. Om du itne gör det får du skit för det. Vad de än gör får de skit. De flesta av dem är otroligt trötta på att den lilla klicken som syns i media styr så otroligt mkt.
  Jag är svensk och valde att plugga mitt andra år på gymnasiet på svenska skolan i Nairobi. Om du undrar vad jag gjorde där:)

 11. A-mannen skriver:

  Va bra att de goda snälla somalierna är i sådan majoritet!
  Då blir det lättare för dom att ta kontroll över sitt land. Jag förutsätter att de goda somalierna både utomlands och inom landet går samman och fängslar de fåtaliga elaka. De som flydde landet har under betald tid kunnat studera hur samhället är uppbyggt i väst och kan således med lite egna idéer och jävlaranamma bygga upp ett storslaget somalia. När sen industrin och jordbruket kommit igång så kan vi ha ett handelsutbyte. När hotellen är uppförda så blir det charterresor och kulturutbyten. När mina barn sedan är nog stora så ska de studera på mogadishu high.

 12. Johan Grönlund skriver:

  Även om de goda är i majoritet så är det de onda som har vapen och pengarna. Finns ju typ ingen inkomstkälla i somlia förutom jobba som pirat. Dessutom är det ju så att de flesta vettiga människorna har flytt somalia för länge sen.

 13. Johan Grönlund skriver:

  Fast skillnaden är att de som har vapnen har pengar de som flyr lånar pengar. Ofta har de jättestora skulder när de väl kommit fram. Är ju itne så att de tar ur hushållskassan:P

 14. Johan Grönlund skriver:

  Men jag håller med dig sådana som begår brott bör utvisas, vi borde ha språkkrav innan man får bli medborgare. Man kommer aldrig in i samhället om man inte kan språket. Dock håller jag inte med dig om vilka som är minoritet och vilka som är majoritet.

 15. Robin_Shadowes skriver:

  Även om det smäller stort i Tokholm så kommer massinvandringen att fortsätta obehindrat oc t o m öka.

 16. Johan Grönlund skriver:

  Är inte för en sådan massinvandring som vissa vänstertokar förespråkar. Känner många invandrare som anpassat sig till samhället som vill skicka ut en del av deras landsmän. De kommer hit och lever som om de vore hemma. Ska man bo i Sverige så måste man lära sig språket och förstå sederna. Däremot inte sagt att Sverige är bäst. Undrar varför vi har högst antal självmord liksom. Jämför utskrivningen av anti-deprissiva medel med andra länder. Men sverige är sverige och väljer man att leva här får man också acceptera det. Det här är inte turkiet.

%d bloggare gillar detta: