Sonen dog i cancer nu spottar försäkringskassan henne i ansiktetNär sonen Victor dog i cancer skulle hans mamma omgående ha anmält sig som arbetssökande enligt Försäkringskassans regler.

”Eftersom hon inte gjorde det nekas hon nu sjukpenning för de första fjorton dagarna. I länsrätten fick Sofie Karlsson rätt mot Försäkringskassan, men nu för myndigheten striden vidare till nästa instans.

Victor Sundberg som kommer från Bålsta dog på Akademiska sjukhuset i Uppsala 14 april 2009, ett år och sju månader gammal. Han förlorade kampen mot cancern, så kallat neuroblastom.

Den sista tiden i livet var han och hans föräldrar Sofie Karlsson och sambon Peter Sundberg i princip isolerade på barncanceravdelningen.

Men i samma ögonblick som Victor avled avbröts Sofie Karlssons föräldraledighet för vård av allvarligt sjukt barn. För att då få ut sin egen sjukpenning för de första fjorton dagarna skulle hon enligt reglerna omgående ha begett sig till Arbetsförmedlingen i Bålsta för att anmäla sig som arbetssökande. Detta eftersom hon arbetat som inhoppare vid Enköpings kommun och nu räknades som arbetslös.

Att kräva detta av henne i denna katastrofsituation kan inte ha varit lagstiftarens avsikt med gällande regler. Undantag måste finnas. Detta är ingen normal sjukdom eller hinder utan snarast ”force majeure”, anförde Sofie Karlsson via sitt ombud när hon överklagade försäkringskassans beslut.

För det första visste vi inte om att reglerna var så här och även om vi hade vetat det så hade vi aldrig kunnat åka till Arbetsförmedlingen.

Du är inte människa i det läget. Livet upphör att existera i ganska många veckor och månader. Du fungerar inte normalt utan går på någon slags reservkraft och det finns varken orken eller tiden att agera, säger Sofie Karlsson.

Det framstår enligt länsrättens mening inte rimligt att kräva att hon i denna situation – dagen efter att hennes son avlidit – skulle ha anmält sig till Arbetsförmedlingen som arbetssökande.

Därmed skulle hon ha fått rätt till sjukpenning. Men länsrätten i Uppsala var inte enig. Länsrättsfiskal Camilla Molina menade att det inte finns något utrymme i lagen för en sådan tolkning.

Hon påpekar att det inte handlar om att hon ifrågasätter den enskildes uppfattning om sitt tillstånd utan bara om hur lagen ska tillämpas och vad som gäller enligt ett tidigare avgörande i Regeringsrätten.

Försäkringskassan har nu överklagat länsrättens dom till kammarrätten som beviljat prövningstillstånd.

Vår uppfattning är att reglerna inte ger utrymme för att frångå kravet på att man ska vara arbetssökande.

Det är synd att bara skylla på reglerna men det är dem vi har att rätta oss efter. Sedan kan det finnas mängder av fall där man skulle kunna önska att reglerna var annorlunda, säger enhetschef Åke Kärnell.

Något som har fått Sofies pappa Christer Karlsson som fungerat som hennes ombud att ilskna till.

Att de har mage att överklaga. Det är så att man kokar. Jag tycker det är bedrövligt. Det är att spotta i ansiktet på en ung mamma vars son har dött i cancer.

Även Sofie Karlsson själv är upprörd.

Det känns som om det här bara handlar om prestige. Jag skulle vilja veta var gränsen går. Finns det ingen medmänsklighet, inga förmildrande omständigheter alls?”

Pappan Christer Karlsson uttalande är klockrent ”Det är att spotta i ansiktet på en ung mamma vars son har dött i cancer”

Dagligen ser vi hur hatet mot svenskar sprider som pesten, det börjar i riksdagshuset och fortsätter sedan vidare till andra myndigheter och styrande i samhället.

Om denna familj haft sitt ursprung i mellanöstern så hade dom aldrig blivit bespottade och hånade av försäkringskassan.

Kanindansaren (Al Samir Husien) som spelade handikappad fick både uppehållstillstånd och som grädde på moset gav försäkringskassan honom och hans familj några miljoner kronor utan att kontrollera om han ljög beträffande sitt handikapp.

Synnerligen ömmande omständigheter och allt annat dravel som gör att illegala invandrare får stanna är välbekant för dom flesta. Men att tillämpa detta för den stackars mamman och pappan som förlorat sitt barn i cancer är otänkbart.

Visst vore det härligt om Länsrättsfiskal Camilla Molina kedjades fast vid Stora torget i Uppsala så alla svenskar kunde sprida sina kroppsvätskor över denna hemska människa.

Enligt Försäkringskassans regler skulle Sofie Karlssons omgående ha anmält sig till Arbetsförmedlingen när sonen Victor dog av cancer

Annonser

14 Responses to Sonen dog i cancer nu spottar försäkringskassan henne i ansiktet

 1. Karl J skriver:

  Skev en insändare i Expressen om hur vi Svenskar blir bemötta av myndigheter, skrev b.l.a att tydligen är det skillnad på Svenskar och folk som har det till sport att leva på bidrag b.l.a tågresenärer utan biljet och då finns det hur mycket pengar som helst för att hjälpa dem till en dräglig tillvaro i samhället.Verkar som om de styrande har tappat all sans o balans, fast det är ju klart att invandringen har blivit deras levebröd för att inte tala om miljömaffian som kostar oss skattebetalare multum.
  Föresten så blev min insändare borttagen i Expressen.
  Kanske finns det nån stans ett p.g eller något så man kan hjälpa S.Karlsson, skriv om ni vet.

 2. Blodsven skriver:

  Kom oxå att tänka på kaninjäveln som utan att ifrågasättas fick en jävla massa deg! Så kommer denna idioti, där unga svenskars liv spolieras med hjälp av våra pissmyndigheters regelverk som går ut på att kväva hederligt folk! Må 7-partiäcklen brinna i helvetet…

 3. allemand skriver:

  Hon är svensk och skall inte ha någon hjälp, bara betala och hålla tyst är vad vi skall göra.

 4. Tarzan skriver:

  Föräldrar som mister ett barn blir mer eller mindre paralyserade. Här skulle föräldrarna istället få hjälp av någon kurator eller liknande.
  Jag tänker på kostnader och skäggabarn som kostar minimum 1,1 mille det första året. Då plötsligt finns det pengar.

 5. World Traveller skriver:

  Om jag vore Sofies sambo saa hade jag nog gjort mig olycklig paa Foersaekringskassan. Aer denna Camilla Molina maahaenda medlem i Vaensterpartiet eller rentav medlem i AFA?

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Eller somalierna på skidresa i Dalarna tror jag det var. Sådant finns det tydligen pengar i överflöd för. Svenska ungdomar har väl knappast ens råd med sådan lyx längre som var en självklarhet på 60-80 talet. Men pengarna till import av raketforskare och pensionsräddare skall ju nånstans. Då är det enklare att jaga cancer-sjuka med blåslampa. Snart får vi väl det som i Kina, mobila avrättnings-förband som kör land och rike runt och avrättar alla onödiga sjuka, handikappade och gamla svenskar, så att man snabbare kan frigöra pengar till folkutbytes-projektet. Dom som klagar ryker in i mobilen också.

 7. Pia skriver:

  Vad har vi svenskar gjort för att bli behandlade som 2:a hands sortering? Vi betalar skatt, arbetar hårt, och låter politiker och invandrare leva på oss.

  Vad mer kräver ni i sju klövern av oss? har ni tänkt på vad som händer om alla vi arbetare skulle strejka under ett helt år?

 8. World Traveller skriver:

  Var aer alla kommentarer fraan Stromstads-Jan, Klara, Ulrika m.fl muslimkramare naer det aer saana haer artiklar om svenskar som far illa?

 9. Stefan K skriver:

  Idag har inte svenska staten, kommunerna och landstingen råd med den välfärd vi finansierar med våra skatter. Neddragningar och besparingar är två ord vi fått höra till förbannelse.
  När det gäller detta fall, så blir man mer än förbannad. De krav som ställs på oss medborgare, verkar uteslutande ställas på etniska svenskar. Om föräldrarna hetat Muhammed, hade denna historia aldrig uppdagats, då den aldrig hade hänt.
  Pengar till olika satsningar på integrationen av flyktingar finns det uppenbart hur mycket som helst av och det är vi skattebetalare som står för kostnaden.
  Ja visst blir man förbannad och tänk att det finns dom som förvånas över Sd:s framgångar.

 10. Richard skriver:

  Undrar om pappan till dom som brann inne i rinkeby gallopperade till AF dagen efter??
  Nej visst fan,han var ju från somalien,dom e ju undantagna arbets plikt,han har väl fullt upp att avla nya med sitt enorma kön.
  Det enda som återstår är att få in SD i riksdagen,hoppas att folk fattar det,annars tar dårskaperna aldrig slut,det blir bara värre.

  • Robin_Shadowes skriver:

   Dessutom har han ju Måna som tröstar honom och dansar en lustiger vals med honom. Kanske blir det lite rajtan-tajtan i sänghalmen efteråt.

%d bloggare gillar detta: