Ny snyftvals för illegala invandrare



De har bott i Sverige i åtta år. Nu ska de fyra systrarna Pllavci från Kosovo avvisas sedan Migrationsdomstolen avslagit deras ansökan om uppehållstillstånd.

”Det är inte mänskligt att bo här i åtta år och sedan bli avvisad. Vi vill att de ska få amnesti, säger Maj-Helen Rönngård, lärare vid Viskadalens folkhögskola, som startat en namninsamling för att systrarna ska få stanna.

De ser tyngda och plågade ut. Tysta och sammanbitna.
Sedan 2001 har systrarna Gjyzel, Agrone, Fitnete och Nexhmije Pllavci bott i Borås då de kom hit tillsammans med sina föräldrar. Nu har de än en gång fått avslag på sin begäran av uppehållstillstånd.

Åtta år av väntan i Sverige. Var finns humaniteten? Åtta år borde vara skäl nog att få stanna, säger Maj-Helen Rönngård.

Vid Viskadalens folkhögskola har man engagerat sig i systrarnas öde. Det senaste året har två av dem, Fitnete och Nexhmije, läst svenska på folkhögskolan. I övrigt har det varit åtta år av väntan, hopp och förtvivlan.

Vi har suttit hemma och inte kunnat göra någonting. Vi har väntat och tänkt på vad ska hända med oss, säger Fitnete.

Familjen kommer från staden Vucitern i Kosovo, nära den serbiska gränsen. Familjen tillhör en liten etnisk minoritet, ashkalier, i staden. De berättar att de fick sina hus förstörda och brända under kriget och tvingades fly. Tre släktingar blev också dödade.

I Borås bodde då en bror som redan hade uppehållstillstånd. Förutom de fyra systrarna finns också en femte syster i Sverige som håller sig gömd för att undvika avvisning”.

Den väl som vill läsa hela snyfthistorien får klicka på länken längst ner.

Maj-Helen Rönngård, lärare vid Viskadalens folkhögskola har startat en namninsamling där hon kräver att dessa illegala invandrare skall få amnesty, och vi måste visa humanitet mot dom.

Hur vore det om du startade en namninsamling som stöd till Sofie Karlsson som tvingades söka arbete dagen efter det han hennes älskade son Viktor (19 månader) förlorat kampen mot sin cancer.

Men du väljer istället att hjälpa avfallsprodukter att få stanna i landet som vi skattebetalare skall tvingas försörja dessa fram tills dess vi går i pension.

Zigenare vill inte arbeta, deras snack om arbete är lika löjeväckande som ditt ultimata stöd till dessa bidragstagare.

Satan vad du har gjort mig upprörd din förbannade PK-ist.

Nu är det så illa ställt i Sverige att alla illegala slödder som håller sig gömda i fyra år efter den tiden på nytt söka asyl utan risk att bli utvisade.

Bara för att deras hus inte finns mer så är det ingen anledning till att dom skall få stanna här. Men det fattar väl inte sinneslöa invandrar-kramare som du och dina vänner.

Systrar avvisas efter åtta år

7 Responses to Ny snyftvals för illegala invandrare

  1. naivtive skriver:

    Och vad är det som gör att de har en större anknytning till Sverige än Kosovo, Serbien eller vilken annan stat i fd Jugoslavien?

    8 år är inte acceptabelt i sig men med trixande och knixande kan man hålla sig gömd i alla framtid om man vill det. Det kan aldrig vara ett skäl i sig. Med lite genomtänkt lagstiftning kan man utan svårigheter skapa ett regelverk som inte främjar fusk och bedrägerier. Brännvins advokater skall inte heller få skapa en industri i överklaganden. En ansökan och den skall beehandlas. Den sökande skall redovisa fakta och vara behjälplig i utredningen. Säker förvaring under ansökningstiden. Ut eller in, inget tjafs.

  2. allemand skriver:

    Det är fel att det skall ta åtta år att avgöra en sådan här sak. Tre månader max. Om avslag ut direkt.

  3. spikharry skriver:

    Den långa tiden beror på dom själva. Och tre månader skall det inte ta. Max tre dagar och sedan ut.

  4. Robin_Shadowes skriver:

    Åtta år är åtta år för mycket. Dom borde ha slängts ut för minst 7½ år sedan.

  5. World Traveller skriver:

    Hur mycket har dom kostat svenska skattebetalare hittills? Hur mycket har deras familjer kostat? Hur mycket till kommer dom att faa kosta? Hur mycket faar en svensk pensionaer kosta?

    • Robin_Shadowes skriver:

      Det är ett halvt ägg till frukost eller har dom dragit ner ytterligare på det nu? Det var ju ett tag sedan trots allt. Dom kanske får nöja sig med att suga på skalen bara numera…

  6. Stefan K skriver:

    I dessa tider när det vräks ut pengar på människor som kommer nya till Sverige och då inte minst ensamkommande ”barn”, finns det en verklighet många inte vill kännas vid…
    http://playrapport.se/#/video/1836233
    Svenska politiker ska fan i mig skämmas.