Mesut Sahindal dömd igen för grova brott



Fadime Sahindals bror döms till två års fängelse sedan han med pistol hotat en författare som skrivit om hedersrelaterat våld. Han döms också för grovt vapenbrott och för innehav av sprängmedel.

”Samtidigt som manifestationer hölls för att hedra minnet av Fadime Sahindal som för åtta år sedan mördades av sin far, dömdes hennes idag 30-årige bror till två års fängelse vid Solna Tingsrätt.

30-åringen döms för försök till grov utpressning och försök till grovt olaga tvång riktat mot en författare som skrivit om hedersrelaterat våld och som bland annat intervjuat Fadime Sahindals far.

Enligt stämningsanökan ska brodern ha hotat författaren genom att rikta en pistol mot hans huvud. Händelsen inträffade i Kista centrum i september förra året.

Det allvarliga i det här är att det använts hot om dödligt våld som fått stora konsekvenser för målsägaren. Dessutom är det här ett brott som förutom lidandet det innebär, också hotar andra värden nämligen det fria ordet, säger kammaråklagare Leif Appelgren.

Brodern försökte genom hotet tilltvinga sig 100.000 kronor samt adressuppgifter till huvudvittnet i rättegången om hedersmordet på Pela Atroshi. Detta vittne lever sedan flera år tillbaka med en allvarlig hotbild under skyddad identitet.

Brodern sade till författaren att han söker vittnets adress på uppdrag av andra personer, vilket enligt åklagaren var ett sätt att förmedla en hotbild om ett förestående attentat mot vittnet i syfte att framkalla allvarlig rädsla hos denne.

Brodern dömdes också för grovt vapenbrott, rattfylleri, narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Han har haft flera skarpladdade revolvrar, ett avsågat hagelgevär samt ammunition till dessa vapen, utan att ha rätt till det. Han har även haft explosiva varor, till exempel sprängkapslar, sprängdeg och krutstubin.

Författaren avböjer att kommentera domen.

Fadime Sahindals bror är sedan tidigare dömd för att ha misshandlat Fadime”.

Fadimes bror heter Mesut Sahindal det är ingen duvunge vi pratar om precis. För några år sedan var Mesut misstänkt för en gruppvåldtäkt som han och en släkting och en annan invandrare stod åtalade för.

Mesut, dömdes för Våldtäkt eljest Grovt sexuellt utnyttjande.

Murat, Grovt sexuellt utnyttjande.

Hazjar, Grovt sexuellt utnyttjande.

Advokat-kostnaderna på drygt 400 000 kronor fick vi skattebetalare finansiera.

Fadimes fel var att hon blev kär i en svensk kille och därför beslutade hennes far Rahmi Sahindal att helt enkelt avrätta henne för att återupprätta sin heder.

Bara några månader innan fadern avrättade sin dotter så hade han fått Svensk medborgarskap vilket dåvarande regering tyckte var okey.

Tilläggas bör att Mona Sahlin på den tiden var ansvarig minister. Blev någon förvånad? dessutom hade pappan innan han avrättade sin dotter flera gånger hotat henne vilket dom flesta kände till även Sahlin och gänget.

Trots den vetskapen fick han svensk medborgarskap. Mona Sahlin och hennes hycklare inom (S) arrangerade genast en direktsänd partibegravning av Fadime efter mordet.

Monas gäng gav pappan PUT, trots vetskapen om hot mot sin dotter. När pappan sedan slaktar sin tös då beslutar sittande sosse-regering att utnyttja mordet i syfte att få mer röster.

Här kan vi snacka om hycklare på hög nivå. Familjen Sahindal har genom åren kostat oss pengar och hans dotter fick plikta med sitt liv.

Nu är det broderns tur att ställa till ett helvete. Författaren som avböjer att kommentera domen heter Emre Güngörs och skrev boken ”Varför mördar man sin dotter” nu är han själv mordhotad av sonen till en mördare.

Fadimes Sahindals bror dömd efter pistolhot mot författare

18 Responses to Mesut Sahindal dömd igen för grova brott

  1. annullera skriver:

    Upphäv hela familjens uppehållstillstånd och skicka tillbaks dem där de kom ifrån. Varför skall vi svenskar behöva dras med detta pack och sörja för deras uppehälle? Vad hände med Fadimes svenska pojkvän?

    • spikharry skriver:

      Han dog i en underlig trafikolycka. Efter det att han fått en massa mordhot.

      • annullera skriver:

        Då är det inte svårt att gissa vad som hände den stackars killen. Kan pappan skjuta ihjäl sin egen dotter, då kan säkert övrig familj och släkt vara benägen att kunna ha ihjäl även Fadimes pojkvän, fast det fanns väl inga bevis.

    • S skriver:

      Jag är en familje medlem ! Om du vill så kan vi träffas och snacka lite om det här du skrivit om min familj ?
      De e bara skicka adress o namn till min mejl så kan vi väl ta ett fika med dig ? // SAHINDAL !

  2. Gammelsvensk skriver:

    Hur ska vi någonsin kunna återgälda allt det fina vi fått med invandringen?

  3. TARZAN skriver:

    Kurder=Brottslighet
    Det finns mycket på nätet om kurder som smugglar droger.
    Bara för några månader sen var det en ung kurd – psykopat i Kristianstad som mer eller mindre slaktade sin svenska flickvän.
    – Efter Fadime mordet så skulle hela familjen utvisas.
    – Men det blir ett antal nya röster till SD efter detta. TACK!

  4. Per-åke skriver:

    Minns den här händelsen som om det vore igår. Om jag inte är helt ute å cyklar? så hette det på den tiden, Integrationsverket. Både dåvarande minister Sahlin och integrationsverket kände mycket väl till att Fadime vid flera tillfällen blivit hotad av sin far.

    Familjen Sahindal tillhörde en mycket välbergad familj med åtskilliga miljoner investerade överallt även i sverige.

    Det spelade nu ingen roll för familjen fick varje månad 28000:- kronor i socialbidrag (fast det var känt att dom var rika) Mona gjorde precis det som Harry skrev, utnyttjade Fadimes död för att skaffa fler röster.

    Det fördes flera samtal på högre nivå om att utvisa pappan som hotat henne, Skit Sahlin motsatte sig detta, indirekt var Sahlin således medskyldig till Fadimes död.

    När skatan sedan föreslog en direktsänding av Fadimes begravning, då förstod jag att djävulen själv (Sahlin) inte kan stava till samvete.

    Ärligt talat så är jag rent ut sagt skiträdd för Mona Sahlin. Hon har inte den blekaste aning om vad hon gör eller inte gör.

    Göran Persson är den ende som visade lite mod när han omtalade djävulen och sa rent ut (tänka har aldrig varit monas starka sida)

    80 parkerings lappar glömda, liksom skatteinbetalningar, använt kontokort felaktigt, hävt ur sig fler grodor än alla andra partiledare tillsammans (ja bortsett från ohly)

    Jag är sedan många tillbaks pensionär, om mona fanskapet blir nästa statsminister, då lovar jag på heder och samvete att lämna mitt födelseland och aldrig mer återvända hit utan att ligga i en kista.

  5. Karin skriver:

    Tarzan…

    Kurder=Brottslighet????????????

    Författaren som bestämt är emot sådana handlingar är själv ursprungligen kurd och om det inte vore för hans insatser hade vi inte fått mer kunskap i området. Så rätt måste vara rätt här…. kom igen…låg nivå!

  6. Robin_Shadowes skriver:

    Hade detta varit ett friskt land så hade packet blivit utvisat för länge sedan och Fadime och hennes pojkvän hade förmodligen fortfarande varit i livet.

  7. Ränderna går aldrig ur... skriver:

    Den här familjen har tydligen medlemmar som inte alls anpassat sig till svenska civiliserade normer och beteenden och detta efter hur många år i Sverige? Detta bådar inte gått med ca 100000 nya invandrare varje år – det är nästa 2000 personer i veckan… De flesta är säkert helt ok men det är ju dock inte direkt arbetskraftsinvandring av raketforskare vi pratar om nu.

    Jag har lite förslag:
    Kan man inte införa en slags lång prövotid (på låt oss säga 10 år) på medborgarskap? Om invandrare missköter sig grovt, eller mindre grovt återupprepade gånger, så åker de tillbaka dit de kom ifrån fortare än kvickt?

    Medborgarskap som getts på felaktiga grunder ska dessutom kunna återtas/omprövas tycker jag.

    Den upprepade brottsligheten kanske kan stävjas med principen de har i USA med ”three strikes”-lagen där förbrytare drabbas av ett kännbarare straff om de åker in för återupprepade brott.

    Ett annat mycket mer kontroversiellt förslag kanske vore att ta fingeravtryck (i värsta fall ett DNA-prov) på de som immigrerar till landet för att kunna samköra med polis-/immigrantregister i resten av världen så man inte får in kriminella eller personer som redan blivit nekade men bytt identitet. Personligen är jag ju egentligen smått skeptisk till detta och emot övervakningsamhällen rent generellt. Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser men allt som har hänt på seanre tid har fått mig att vackla i min tidigare skeptiska linje.

    Jag förstår dessutom inte varför folk envisas med stämpla folk som är skeptiska till den misslyckade invandringspolitiken för rasistiska? Följer de inte med i media? Ser de inte hur lungt och harmoniskt och välanpassat det varit i Rosengård och Rinkeby? Har de inte sett på Efterlyst? Jag rekommenderar alla söka lite fakta utanför gammelmedia och surfa in på t.ex Fria nyheter eller Politiskt inkorrekt för att få en annan, icke-tillrättalagd, version av verkligheten.
    Jag för min del har blivit desillusionerad och är numera mycket besviken på gammelmedia pga all vitpixling och undanhållande av fakta rent generellt. Låt folket se vad det är som händer så de kan skapa sig en egen uppfattning om situationen. Medial (själv)censur, tigande och indirekt förvanskande av fakta borde få varje seriös journalist att grimasera och må illa…

    • Lasse skriver:

      ”Ränderna går aldrig ur”

      Delar dina åsikter.

      Medborgarskap innebär inte bara rättigheter. Det innebär också skyldigheter. T.ex. att följa landets lagar. Och borde också självklart inbegripa ”vardagskunskaper” i det nya hemlandets språk. Det är otillständigt att det idag inte krävs kunskap i att läsa, skriva och tala vardagssvenska för att erhålla svenskt medborgarskap. Att inte ha ambitionen att försöka lära sig det nya hemlandets språk är en skymf mot såväl landet som dess ”infödda invånare”. Och mot alla invandrade som är stolta över sitt svenska medborgarskap och över att de kan göra sig förstådda på det nya hemlandets språk. Och som inte bara har sitt svenska medborgarskap för att det ska vara lättare att resa inom och utom EU. Ofta i invandringsdebatten hör man sägas i samband med anhöriginvandring: ”jamen min gamla 70-åriga mamma, ska hon också behöva lära sig svenska?”. Men aldrig redogörs skälet till varför ”gamla mamma” ska ha svenskt medborgarskap. Självklart måste det finnas undantag från t.ex. språkkravet för att erhålla svenskt medborgarskap, men undantagen får inte bli regel.

      Tidigare krävdes av invandrade män att de fullgjort svensk värnplikt för att erhålla svenskt medborgarskap. Idag kan en man ha både ett svenskt och utländskt medborgarskap men ändå bara ha fullgjort värnplikt i det forna hemlandet, t.ex. Turkiet. Man frågar sig då vilket land och vilket folk man skulle försvara i ett militärt krisläge. T.ex. om de båda länderna var inblandade i en militär konflikt men på motsatta sidor. Exempelvis om Turkiet återigen angriper Grekcyprioterna och FN begär militärt ingripande från bland annat Sverige för att försvara Grekcyprioterna. Konsekvensen blir att svenska FN-soldater kan komma att tvingas strida mot turkiska soldater med både svenskt och turkiskt medborgarskap. Och tvärtom, turkiska soldater med både svenskt och turkiskt medborgarskap tvingas strida mot sina nya svenska landsmän.

      Och det är horribelt att ett erhållet svenskt medborgarskap inte kan återkallas vid grov brottslighet eller, och än mer horribelt, att det svenska medborgarskapet idag inte kan återkallas ens om det erhållits genom t.ex. mutor och/eller hot. Dock finns ett förslag till ändring av den nuvarande medborgarskapslagen, Statens Offentliga Utredningar SOU 2006:2, länk: http://www.sweden.gov.se/content/1/c6/05/65/95/534b53fe.pdf.

      Förslaget ger en möjlighet till återkallelse av ett beslut om svenskt medborgarskap, som redan finns infört i flera EU-länder, om detta förvärvats genom oriktiga eller ofullständiga uppgifter (t.ex. oriktiga person- och/eller nationsuppgifter) eller genom annat otillbörligt förfarande vid handläggningen (t.ex. mutor och eller hot). Dock inte, om jag läst rätt, är grov brottslighet som till exempel grovt rån eller personrån, grov misshandel, våldtäkt, dråp och mord skäl till återkallande av svenskt medborgarskap varken i den nuvarande eller i den föreslagna lagstiftningen, trots att det för att få svenskt medborgarskap krävs att sökande ”har haft och kan förväntas komma att ha ett hederligt levnadssätt”.

      Då medborgarskapslagen tillhör regeringsformen och därmed ingår i grundlagarna krävs ett riksdagsval mellan besluten.

  8. Jo skriver:

    Erbjuder mig att transportera kräket(en) med egen bil(med hundbur) till sitt födelse land utan kostnad för det svenska samhället. Under vägen så läser jag svensk författningslag och mumlar osammanhängande ramsor på Halländska!

  9. lasse1 skriver:

    I dagens DN kan vi läsa om Fadimes brors eskapader.
    Starkt förvånad att ett PK – media tar upp denna händelse som DN nu har gjort. Men DN´s orsak talar sitt tydiga språk.
    Fadimes bror har hotat en författare som har skrivit om hedersrelaterat våld.
    En författare, en publicist…då är man inne på sitt eget revir och känner en viss olust.

    Hade brodern däremot hotat en s.k. ”vanlig Svensson”…. då hade allmänheten med 100%-säkerhet varit helt ovetande om händelsen…

  10. NIsse skriver:

    Ofattbart! Hur missanpassad kan man bli. Denna broder måste helt enkelt utvisas, han har inte ett skit här att göra!

  11. Nuder skriver:

    ” Vad hände med Fadimes svenska pojkvän? ”

    Han omkom i en trafikolycka.

  12. Nuder skriver:

    ”Mördade Fadimes broder häktad för gruppvåldtäkt”

    https://www.flashback.info/showthread.php?t=7323

    Falu tingsrätt. B 2037-02

    Mesut Sahindal 790521-0758 Medb i Turkiet
    Murat Sahindal 710101-9235 Medb i Sverige
    Hazjar Magdid 760315– Medborgare i Irak

    ——————-

    Falu kuriren 2004-03-11

    Ingen nåd för 27-åring
    Utvisas efter fängelse för sexbrott

    STOCKHOLM/KRYLBO
    Han vädjade till regeringen om nåd.
    I hemlandet väntar dödsstraff, påstår 27-åringen.
    Nu har justitieminister Bodström avslagit nådeansökan.

    Ska utvisas. Regeringen har avslagit den nu 27-årige mannens nådeansökan om att slippa utvisning efter avtjänat fängelsestraff. Han dömdes i hovrätten till två års fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av en drogad 15-årig flicka från Dalarna. Foto: BÖRJE GUSTAFSON/Arkiv

    Det handlar om en mycket uppmärksammad händelse som inträffade natten till den 23 juli 2002. Enligt lagen hade flickan drogat sig själv och därför kunde gärningsmännen inte dömas för våldtäkt, något som vållade stor bestörtning med efterföljande debatt på riksplanet.
    Tre män, en 23-åring från Uppsala, 26-åringen från Avesta och en 31-årig man från Krylbo, fick kontakt med två flickor, då 15 år gamla.

    En av flickorna var kraftigt påverkad av tabletter, bland annat rohypnol, doloxene och lergigan.
    Männen fick med sig flickorna till en lägenhet på Stationsgatan i Krylbo. Den drogade flickan befann sig då i ett hjälplöst tillstånd. De tre männen förgrep sig på henne efter turordning. Två av männen är kusiner. Den tredje mannen, då 26 år gammal, kände de sedan ett par månader.
    Alla tre utnyttjade den utslagna flickan sexuellt på olika sätt. Efteråt våldtog 23-åringen den värnlösa flickans jämnåriga kamrat.

    Dagen efter greps två av männen och fyra dagar senare greps även 23-åringen från Uppsala.
    De häktades i slutet av juli och dömdes i september av Falu tingsrätt. Hårdaste straffet fick 23-åringen med fängelse i 4,5 år, 26-åringen fick 2,5 år och 31-åringen 3,5 år.
    Domen överklagades till Svea hovrätt i Stockholm som sänkte straffen för alla tre med vardera sex månader.

    Den nu 27-årige mannen som den 20 november 2002 dömdes av hovrätten till fängelse i två år blev villkorligt frigiven den 22 november 2003.
    Svea hovrätt skriver i domslutet att den nu 27-årige mannen efter avtjänat straff ska utvisas ur landet med förbud att återvända före den 13 september 2007.

    Genom sin försvarare, advokat Lennart Olsson i Avesta, skrev mannen en nådeansökan till regeringen.
    Där förklarade 27-åringen att han inte talade svenska och därför inte förstod vad som sades i lägenheten och att han själv inte kunde göra sig förstådd.
    Han förstod inte situationen och konsekvenserna av den. Därför kom gripandet som en chock för honom.
    I nådeansökan förklarade 27-åringen att förföljelse som slutar med döden väntar om han utvisas till sitt hemland.
    Nu har regeringen beslutat att inte upphäva beslutet om utvisning och att inte bevilja mannen tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige.
    Justitieminister Thomas Bodström skriver: ”Regeringen anser att det inte finns något hinder mot att verkställa utvisningsbeslutet”.
    Nu har polisen och Migrationsverket fått instruktioner för att kunna verkställa utvisningen.

  13. Mack skriver:

    Haha, det svenska rättsystemet är ett SKÄMT. Varför är personen i fråga ens kvar i landet? Han borde ha utvisats för länge sedan. Inför möjligheten att frånta kriminella deras svenska medborgarskap och uppehållstillstånd.

    Jag kan inte låta bli att SKRATTA åt den gråa massan i Sverige som tillåtit detta land att sjunka så fantastiskt lågt. En applåd till alla ni som röstar på vänsterblocket!

  14. rogerklang skriver:

    Nuder.

    Är det möjligtvis Pär Nuder (s)? Du förklarade;

    ”I nådeansökan förklarade 27-åringen att förföljelse som slutar med döden väntar om han utvisas till sitt hemland.”

    Jag hoppas verkligen det! Då skulle han få vad han förtjänade.

    Vh Roger Klang, Lund Scaniae