Invandrare misstänkt för morden på Irakierna



Polisen har anhållit en 35-åring man i sin frånvaro misstänkt för dubbelmordet där två män hittades mördade i en bil i Halland. Enligt polisen dödades männen i Skåne.

”Platsen har kunnat bestämmas till en fastighet mellan Dalby och Genarp, berättar kommissarie Lars Hamrén på länskriminalen i Halland.

Han berättar också att en person är misstänkt för inblandning i mordet och anhållen i sin frånvaro. Men polisen utgår ifrån att fler är inblandade.

Larmet om en brinnande bil på en viadukt över E 6 i Halland strax norr om Halmstad kom sent på kvällen den 6 januari. När räddningstjänsten kom dit upptäckte de två döda kropparna i bilens bagageutrymme.

Den misstänkte är en man i 35-årsåldern och utländsk medborgare. Polisen vill inte gå in på vad som gjort att misstankarna riktas mot honom. Han är känd av polisen sedan tidigare, men inte för grova våldsbrott.

Utredarna vill ha hjälp av allmänheten med iakttagelser i området Dalby-Genarp utanför Lund den 14 januari, då det ska ha schaktats på tomten till den aktuella fastigheten. Teorin är att det gjordes för att undanröja spår på brottsplatsen.

Ungefär två decimeter jord har schaktats av på ett område som är minst tre gånger tre meter, säger Bo Lundqvist, kommissarie på länskriminalen i Skåne.

Polisen i Skåne och Halland ska nu samarbeta om den fortsatta utredningen. Förundersökningsledare är kammaråklagare Måns Biörklund från internationella åklagarkammaren i Malmö. Polis och åklagare bekräftar att det finns internationella förgreningar.

Polisutredningen har sedan visat att bägge offren hade utsatts för kraftigt våld. Bilen var registrerad i Värmland och bilägaren hade lånat ut den till sin 25-årige son, som också identifierats som ett av offren”.

Enligt polisen är den misstänkte mördaren är en man i 35-årsåldern och utländsk medborgare. Varför han är misstänkt vill polisen inte gå in på, men han är känd av polisen sedan tidigare.

Rör man sig i sådan miljöer som dom båda Irakierna gjorde så är det nästan en omöjlighet att klara livhanken under en längre tid.

Norska polisen menar på att det rör sig ett maffiamord och dom ville lägga beslag på dom tre miljonerna som fanns i bilen. Dessutom hade enligt polisen hade den äldste stora knarkskulder som kan ha bidraget till morden.

Narkotika affärer leder ofta fram till det som nu hände dom Irakiska släktningarna. Underligt att deras familjer inte förstod vad dom höll på med?

Är vanligtvis väldigt svårt att dölja sådant för sina nära och kära, framförallt när det är mängder av miljoner inblandade. Har personligen inte ett smack till övers för drägg som sysslar med narkotika.

Ger dom sig in i leken får dom leken tåla, och det var exakt det som hände med dom också.

Polisen har anhållit en 35-åring man i sin frånvaro misstänkt för dubbelmordet där två män hittades mördade i en bil i Halland

Den misstänkte är en man i 35-årsåldern och utländsk medborgare

Bakluckeoffren kan ha mördats i knarkuppgörelse

Släktingarna: Vi trodde vi lämnade våld och terror i Irak bakom oss

Den 25-årige irakiern drömde om att bli artist.

4 Responses to Invandrare misstänkt för morden på Irakierna

  1. Nizze skriver:

    Precis som vi alla trodde: Kulturberikning igen.

    TT och andra fulmedia mörkar så mycket som det går, men trots all deras mörkning lyser det igenom.

  2. JOG skriver:

    Är det långsökt att fundera över om det här dubbelmordet eventuellt skulle kunna ha en koppling till det än så länge olösta morde på en ung kvinna i ett mycket invandrartätt område?

    • Sveas rika skriver:

      Jag har oxå haft den tanken men jag tycker att det verkar vara ett för fegt förfarande.
      RyssMaffian é inblandad så det skulle ha synts på ett klarare sätt vad det rörde sig om i sådana fall.
      Jag tror det är en blatte som blivit avvisad och skulle ”bara skrämma ” henne lite men inte fattat att man kan dö av ett slag med en flaska.Det var ju ingen vanlig flaska utan en magnum pommac eller liknande.(de är kraftiga) När sen bruden segnat ned så sprang blatten…
      Men detta är min syn på det hela..
      \Svea

  3. Sadman Huissen skriver:

    Du fråga varför inte dem andra familjemedlemmarna kände till vad dem höll på med. Kanske det rör sig om ett familjeförtag. Man kanske visste mycket mer. Det är stora pengar. Och kontakter med hemlandet där narkotikan odlas. Måste vara mycket lockande.