(S) politik åldringar kan få vänta över en vecka på dusch


Anhöriga till åldringar i Överkalix oroas över sparkraven. Därför hölls i går en anhörigträff på Brännagården.

”Äldreomsorgen i kommunen drabbas av tioprocentiga nedskärningar.
Otto Larsson, socialdemokratisk ordförande i socialnämnden i Överkalix, säger att det lett till frustration bland anhöriga och personal. Men även bland politikerna.

Vi måste försöka hitta den enda möjliga vägen, säger han och betonar att avvecklingen av personalpoolen var första steget.

Färre platser för äldre

Klart är också att ett boende för åldringar ska omvandlas till trygghetsboende.

För att spara diskuteras bland annat att dra ned antalet platser på Tallviksgårdens äldreboende. Varje plats där beräknas kosta 600 000 kronor per år.

Hur många det blir kan jag inte svara på i dag, säger Larsson som inte vill prata procent. Han väljer i stället att prata om de kronor och ören som finns avsatta till verksamheten.

Hur gick mötet?

Alla var väl inte nöjda. Det blev lite upphetsad stämning, säger nämndsordföranden som tillägger att man kom överens om att ha en ny träff om fem-sex månader. Fram tills dess ska ekonomin följas noggrant.

Ingen omsorg

Kristina Engman är sedan 1993 anställd på Brännagården.
På mötet berättade perso-
nalen om vilka konsekvenserna blivit – åldringar som inte
får duscha, man får inte upp dem i tid och toalettbesök försenas.

Vi är där nu. Den här gången är det de gamla som drabbas, säger hon och tillägger att anhöriga krävde att få ta del av den konsekvensanalys som gjorts.

Vi som är här ser att det inte går, säger hon om sparkraven som bland annat inneburit att man sedan årsskiftet inte får ta in vikarier och därmed tvingas gå kort. Att två anställda på kvällarna har i uppgift att få 22 åldringar i säng.

Det går, men det blir ingen omsorg. De betalar för en omsorg som de inte får”.

Socialdemokraterna ser vi varje dag i media när dom lovar guld och gröna skogar till alla som har det svårt. Sanningen är tvärtom.

Otto Larsson, socialdemokratisk ordförande i socialnämnden i Överkalix, tycker det är för dyrt att spendera 600 000 kronor per år och plats för gamla svenska arbetare på Tallviksgårdens äldreboende.

Men som dom flesta vet så kostar skäggbarnen från Somalia, Afghanistan m.m. drygt 1 miljon kronor per år och plats. Men det är som vanligt med (S) hycklare invandrare får kosta multum, men svenskar spottar dom på.

Dom äldre får inte duscha, dom kommer inte upp i tid för sina toabesök m.m. Kristina Engman som arbetat i 14 år på Brännagården säger att åldringarna tvingas betala för omsorg som dom inte får.

Två anställda skall se till och sköta om 22 åldringar vilket jag förstår är en omöjlighet.

Om vi gör en jämförelse med bygdegården i Torsåker, gruppboendet i Rönningen och Hantverkarn som tar emot så kallade ensamkommande barn (med skägg) så har dom hittills anställt 24 personer för att ta hand om 30 skäggbarn.

Den hycklande (S)ocialdemokraten borde bindas fast vid en skampåle så dom anhöriga på Tallviksgårdens äldreboende kunde spotta och urinera på honom dagligen.

Socialdemokraten Otto Larsson vill försämra för våra gamla på äldreboende

närmare 30 anställda ska ta hand om 30 ensamkommande

Under hösten 2009 avvecklades personalpoolen med 19 anställda boende kan få vänta över en vecka på dusch

Annonser

4 Responses to (S) politik åldringar kan få vänta över en vecka på dusch

 1. NIsse skriver:

  Så graverande, sossen kommer dock inte hamna på sånt boende själv, själv sitter han tryggt på sossarnas egna hem som bara sosseeliten kommer inte, där finns heller inga skäggbarn…

 2. Sveas Rika skriver:

  Få ner detta på skrivet ark och dela sedan ut på äldrehemmen & arbetsplatser där folk arbetar, inte på torg till kreti & pleti då garanterar jag att SD sitter i rikstan inom det snaraste.

  \Svea (men som tidigare sagt,med korsord & kupong)

 3. Robin_Shadowes skriver:

  S politruker kommer säkert dock att besöka dessa äldreboenden strax innan valet i höst och erbjuda åldringarna ”hjälp” att rösta. Givetvis kommer det bara vara röstsedlar för det egna partiet som gäller. Säkert har det utgått order uppifrån att det skall skärpas till på boendet veckan innan dom gamla får ”fint besök”. Kanske dom rent av får duscha varje dag och får ett helt ägg till frukosten – den veckan. Sedan är det business as usual.

 4. annullera skriver:

  Man blir så in i he….förb….på dessa äckliga socialdemokrater tillsammans med de övriga patrasket som de går hand i hand med. Hur kan våra gamla pensionärer som fortfarande kan tänka och har något i huvudet rösta på dessa svikare som inte gjort annat under flera års tid än att ständigt försämra för våra gamla. Rösta inte på dessa hycklande lögnare utan rösta på SD som är det enda parti som vill medverka till att våra gamla får den vård, omsorg och pension som de gjort sig förtjänta av.

  Jag önskar av hela mitt hjärta Mona Muslim tillsammams med det övriga rödgröna packet så långt bort från makten som det bara går! Sossepack! Svikare och lögnare som gör allt för att få de äldres röster för att sedan låta dem tyna bort i sin egen skit. Är det tacken för att våra gamla pensionärer givit sossarna sitt stöd och sitt förtroende under mertiden av deras liv. Fy f….n!

%d bloggare gillar detta: