Invandrare sköt invandrare i Vällingby


Under ett rån mot en tobaksbutik i Vällingby i dag öppnade mannen i kassan plötsligt eld med ett skjutvapen. En av de två rånarna skadades allvarligt.

”Gärningsmännen var beväpnade med kniv under rånet som inträffade sent på lördagseftermiddagen. Efter rånet avvek de från platsen.

Enligt Björn Engström vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral ska mannen i butiken ha dragit fram skjutvapnet när rånarna var på väg därifrån.

– Han har skjutit några skott varav ett har träffat en person i buken, säger Engström.

Mannen skadades själv under rånet, som inträffade vid 17-tiden, och fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Den misstänkta rånaren påträffades efter ett tag och fördes till samma sjukhus. Enligt sjukhusets presstjänst är rånaren allvarligt skadad medan mannen i butiken klarade sig med lindriga skador. Han är nu misstänkt för mordförsök.

Den andre rånaren hade vid 19-tiden ännu inte hittats, det är oklart om även han är skottskadad”.

Inte en dag fortskrider utan att vi blir ”berikade” av fler och fler raketforskare som rånar och skjuter vilt i tätbebyggda områden.

Blir väldigt intressant att se om någon svensk tidning eller TV-kanal vågar skriva/säga sanningen att det var två invandrare och den tredje som försvann var troligvis också en berikare.

Robert Saliba som sköt rånaren är nu misstänkt för mordförsök. Han skall har enligt polisens presstalesman Björn Engström sprungit efter rånarna ut på gatan och avlossat skott, vilket inte kan ses som nödvärn.

Robert Saliba är ägare till Hedlunds Tobak.

Om det är samme Robert Saliba som är medlem i Brommas Pistolskytteklubb vet jag ej helt säkert. 2006 ställde robert upp i en skyttetävling blev (72) knappt före Thomas Kindhag Stockholmspolisens Skytteförening.

Rånare allvarligt skottskadad

En av de två rånarna skadades allvarligt

Han har förmodligen skjutit rånarna utomhus när de sprang därifrån, säger Björn Engström

Två anhållna efter Vällingbyrån

40 Responses to Invandrare sköt invandrare i Vällingby

  1. Tage Sundin skriver:

    Spikharrys spekulation om både gärningsmännens och offrets identitet är förmodligen korrekt. I Stockholm innehas de flesta mindre butiker numera av invandrare, och även med hänsyn till butiksägarens vapeninnehav och (föredömliga) agerande är det mycket sannolikt att han har sina rötter utanför Sverige.

    Vad gäller gärningsmännen kan först sägas i största allmänhet att 8 av 10 rån av den här sorten i Stockholm begås av invandrare. Vällingby ligger för övrigt i nordvästra Stockholm där den här sortens ”kulturberikare” är särskilt vanligt förekommande.

    För övrigt sägs butiksägaren vara misstänkt för försök till mord, vilket självfallet är en helt befängd rubricering. Han hade ju knappast planerat det hela så uppsåtsrekvisitet ryker direkt. Han blir istället med stor sannolikhet dömd för grov misshandel och olaga vapeninnehav. Ska vi gissa att Svea hovrätt i sinom tid fastställer straffet till 2 år, vilket helt garanterat är mer än vad gärningsmännen får.

    Även det här fallet belyser Sveriges ytterst begränsade nödvärnsrätt. Någon ändring lär dock inte komma till stånd så länge som dagens riksdagspartier dominerar den svenska politiken.

    • annullera skriver:

      Det är tydligt att det här är den typ av kulturberikning som våra Riksdagspartier eftersträvar. De fortsätter med sin oansvariga invandringspolitik år efter år och blundar för den verklighet som nu breder ut sig alltmer i vårt avlånga land. Om folk i detta land vill ha en förändring finns det bara ett parti att rösta på idag och det är SD.

      Jag hoppas innerligt att SD kommer att fortsätta gå starkt framåt trots att övriga Riksdagspartier tillsammans med media och övriga PK-Eliten kommer att göra allt som står i deras makt till att kunna stoppa SD med alla medel, om än aldrig så fula och ODEMOKRATISKA.

  2. spikharry skriver:

    Tage jag vet att butiks-innehavaren var invandrare och rånaren också.

    Har där emot inte fått reda deras etnicitet. Men det kommer säkert fram mer i morgon. För nu väntar sängen.

    PS du som tipsade hör av dig igen via mejl är du snäll.

    //Spikharry

  3. TARZAN skriver:

    En tobaksaffär som inte oxå är spelbutik kan inte ha många tusenlappar i kassan.
    Inte smart att råna för så lite

    Min gissning rånarna är mena slödder. Rånaren som fick skott i magen slipper fängelse.

  4. Jocce Hedberg skriver:

    Synd bara att han inte träffade den andra killen också … Jag menar, vilka jävla nötter. Helt korrekt agerat av butiksbiträdet; en eloge till denne och givetvis ingen dom ang. mordförsök. Det är i vilket fall vad som skulle ske om Sverige inte är ett skitland …

  5. Daniel skriver:

    Det är väl ganska ointressant ifall de är invandrare eller inte.

    • Sveas rika skriver:

      @daniel
      Vad tycker då du är intressant?
      Att det begåtts ett rån till innan årets första månad kommit till ända?
      Betänk att för ca 30 år sedan så låg lilla Sverige i vinterdvala vid den här tiden på året och nyheter var sådant man som journalist fick leta efter,idag behöver du enbart slå upp ögonen på morgonen och konstatera ATT det har begåtts brott.
      Om det nu är invandrare eller inte spelar för mig ingen roll jag vet bara att det var lugnare förr INNAN massinvandringen.
      Men OM det nu mot förmodan inte skulle skulle vara invandrarpolitiks relaterat varför har vi då inte sett samma explosionsartade vålds/brotts upptrappning bland svenskar?
      \Svea

  6. Tage Sundin skriver:

    Harry,
    jag har enbart tidningsuppgifterna. Jag förstår att du har andra källor som bekräftar vad man kunde förmoda.

    Till ”Tarzan” vill jag nämna att ett par tusenlappar kan förefalla ett löjligt lågt utbyte av ett rån. Men… Den vanligaste rånkategorin är de s k personrånen där, som regel, invandrargrabbar rånar andra invandrargrabbar. Bytet då blir för det mesta mycket magert. Oftast inskränker det sig till en halvgammal mobiltelefon, en halskedja av föga eller inget värde och mindre än hundra spänn i kontanter. Dålig timpenning, kan man tycka. Men det kompenseras av att själva råneriet är ganska riskfritt. I alla fall om man är under arton år (och inte träffar på en landsman med skjutvapen…). Den som är under arton år riskerar som regel inget värre än ”saft och kakor-straffet”, d v s ungdomstjänst och öppenvård inom socialtjänsten.

  7. JE skriver:

    På en annan blogg kopplad till svds artikel står det så här

    ” Som vi har förstått det ska det vara ägaren Robert, Syrian, som skjutit mot en Afrikan. Han är omvittnat trevlig och skötsam men samtidigt är det röd flagg på att man har ett skarpladdat vapen tillika använder det.
    Skrivet av Nizze 2010-01-17 kl 00:04 ”

    Nån som tror att negroiderna (anta att båda rånarna är det) blir hemskickade till afrika?
    Jag är skeptisk till det, ett litet butiksrån är väl inte så allvarligt… kanske har de dessutom vunnit på medborgarskapslotteriet och då är det ju tydligen ”omöjligt” att skicka tillbaka

  8. Syrian skriver:

    butiksägaren heter Robert Saliba och han sköt en etnisk svensk rånare vid namn Tobias.

  9. anonym skriver:

    Nödvärn i detta fall jaja eller hur 😛

    I swe e det en vapen lag som gäller och ang privat personer så e dom flesta i syfte för målskytte,mm

    dvs du får inte ha dom laddade vid transport från o till träning mm. (dvs inte för skjälv försvar i butik)
    Så e den swe lagen.
    Om du inte jobbar inom säk brancher och har tillstånd för dettta.

    Sen om dessa försökte råna denna och sen butik ägaren tar fram vapen och dom flyr denna skjuter ner dessa.

    Dom kan ju haft en dispyt mm innan eller nogot vad vet ja.

    Denna butik kör med spel system va ja sett mm men det bryr ja mej inte om

    Annan rubricering så va detta (grov misshandel och olaga vapeninnehav
    Eller försök till mord/dråpförsök)** Det sista tror ja dom går på.

    Ett högre brott en rån försök, sen om vapnet va olagligt mm det får vi väll se sen.

    Jo ja vet hur butiken ser ut och området mm (bor inte där som tur är)

    god natt zzzzzzzzzz

  10. Bener skriver:

    Det känns tryggt att det inte är fler än några få procent underbegåvade (läs IQ under 90) skrivbordsriddare som tycker som ni arbetslösa, patetiska underklassbönder.
    Det är i alla fall tur att det inte finns så mycket vitt patrask i Sverige som försöker lösa verkliga och påhittade problem i samhället med förenklade lösningar som härstammar från medeltiden, avvisade av all vetenskaplig expertis med en begåvning som vida överstiger eran. Men just det ja, det är ju en politisk korrekt konspiration av politiker och vetenskapsmän som hindrar 9 miljoner människor att tänka fritt … För det är ju ni, de fåtal bittra, obildade och hopplösa arbetare som som insett sanningen som kommer att sprida det sanna ordet till verklighetens volk! Yeah right ….

  11. Eva Sandblad skriver:

    Om det nu ‘a’r Robert som har avlossat skotten saa har han avgjort skickat en signal till skurksamh’a’llet. Bravo Robert. Tack JE f’o’r info.
    Att l’a’sa Europeiska tidningar mellan raderna blir allt viktigare. H’a’r i bloggen staar sanningen medan den f’or’ljugna politiskt korrekta ”svenska sovjetpressen” ska granskas.
    Kr’a’v svd och svds och DN schefredakt’o’rers avgaang. Samuelsson Herlitz = censur!

  12. SW skriver:

    Idioter.
    Vad är en invandrare egentligen?
    Varför är nyligen invandrade svenskar överrepresenterade i brottsstatistiken?
    Ta och fundera på de frågorna under veckan. Prata med varandra i fikarummet på lagret. Kanske kommer ni fram till några svar som ni aldrig har tänkt på innan.

  13. Robin_Shadowes skriver:

    Såg på nån annan blogg att nån av dem var blåneger men visste inte om det var offret eller gärningsmannen.

    • Trazan Apansson skriver:

      Ursäkta, men vad fan är en blåneger? Det var väl iofs rätt väntat att det var 14-åringar som läste den här jävla bloggen.

      • Robin_Shadowes skriver:

        Jag bara upprepade hur det uttrycktes på bloggen jag såg dom uppgifterna men det verkar du för korkad för att fatta. Passande nick till ett IQ-mollusk som dig.

    • Mattias skriver:

      Vem var det som var offret och vem var det som var gärningsmannen i det här fallet? Åsikterna verkar gå isär…

  14. Mikey skriver:

    kanske det räcker att butiksinnehavaren skaffat ett vapen att ha när han står i butiken för att det ska anses planerat?
    även om han inte visste vem han skulle skjuta så kan det ju argumenteras att han från början tänkt skjuta den som försöker råna honom, ergo mordförsök.

    vilket jag såklart tkr är helt fel, mer civilkurage och nödvärnsrätt till folket.

  15. Lars H skriver:

    Enligt PI ska rånaren vara en svensk Tobias född 1986 från Hässelby och rånaren en Syrian. Två förlorare som någon sa.

  16. Eivon skriver:

    Politiskt inkorrekt rapporterar att rånaren var svensk men har dock ej uppdaterats på ett tag. I deras tipssektion finns också kommenterat:
    ”Den skadade rånaren som senare hittades av polisen efter rånet i en tobaksaffär i Vällingby var en kulturberikare. Länk till bild: http://www.wighsnews.se/newsbilder/10jan463.jpg

    Så svart rånare enligt dessa uppgifter.

  17. allemand skriver:

    Daniel,
    ”Det är väl ganska ointressant ifall de är invandrare eller inte.”

    Tvärtom, dina kompisar försöker hävda att berikare är inte i majoritet när det gäller brott. Jag är övertygad att det är tvärtom, här är mera bevis.

  18. World Traveller skriver:

    Foeredoemligt agerat av butiksaegaren. Spelar ingen roll om han aer syrian, svensk eller eskimaa.
    Raanardraeggen fick vad de foertjaenade.

  19. betongolle skriver:

    Blåneger= svart man utan jobb,lever på bidrag,bär oftast pistol el kniv å bor i stockholms södra el västra förorter

    • Sveas rika skriver:

      De liknas vid blåa vindruvor.
      Förekommer mest hängande i klasar ..
      När de hängt för länge kallas de russin.
      \Svea

  20. TARZAN skriver:

    När jag såg Teve 4 imorse så visade dom att det var en spelbutik och då är det helt klart att det finns bra med pengar där, speciellt en lördag.
    Spelbutiker brukar ha kassa skåp och kanske finns där 300 000 i cash. Idag är det mycket svårt att råna banker därför har butiks rånen skenat iväg.

  21. JOG skriver:

    Bor 500 meter därifrån och brukar spela och småhandla
    i butiken och småprata med ägaren ,som jag alltid uppfattat som en hygglig hederlig karl.Vad som inte
    nämns någonstans är att butiken blivit rånad ett antal
    gånger tidigare och då har ägaren tagit det väldigt
    lugnt.Dessutom så är över 15 st liknande rån i trakten
    runt omkring här ouppklarade ,och polisen verkar inte
    göra ett skit verkar inte försöka ens.Här ute kan man
    för fan bli personrånad på torget i Vällingby medan
    polisen tittar på.Hände mig löste saken själv,blev alltså inte av med något och poliserna var så slöa
    flörtade med varandra så jag kom undan efter att ha använt enligt lagstiftningen onödigt våld.Slog i det fallet invandraren i roten med en sk sjömansbatong,skämms inte ett dugg.Har full förståelse
    för han som sköt i det här fallet.Brasklapp rätt butik
    rätt person verkar det som men men är inte helt säker
    på ägaren om han så att säga formellt äger butiken.
    Tillägg i mitt fall var poliserna ca 70 m bort inte
    vända mot mig och den presumtive knivrånaren kände sig
    uppenbarligen inte störd av dom på minsta sätt.Sjömansbatong är tre golfbollar i en strumpa,olagligt att ha på sig.

  22. Patrik skriver:

    Tycker inte ett dugg synd om rånarna men att skjuta hej vilt riskerar andra människors liv.

  23. lady jane skriver:

    Hedlunds tobak Harry det var det väl inte? Var det inte tobaksaffären vid grimsta torg?Bor härute vilket
    stackars J0G tydligen också gör.Hursomhelst så brukar
    jag handla och spela både i hedkunds och i tobaksaffären vid grimsta torg.Och den som sköt har min fulla sympati även om han inte är svensk sedan 5 generationer tillbaka.Det är verkligen precis så jävligt här ute som ”alfahannen ” JOG beskriver och
    polisen är helt oduglig och ovillig att göra något
    för att förbättra situationen.Och och du är tydligen
    motståndare till att folk har vapen Harry ,ja det här
    kommer säkert att leda till att tidningarna kommer att
    kräva ännu hårdare vapenrestriktioner för vanligt folk
    dom kriminella har inga restriktioner alls.Pacifist?
    Gjort värnplikten?Beredd att försvar dig ditt och dina
    mot kriminella element?Tror på att polisen hjälper vanligt folk?

  24. Tage Sundin skriver:

    Signaturen ”Bener” har i en kommentar som tydligen ännu inte publicerats uttryckt följande:

    ”Visa mig den skenade ökningen tack!
    Visa mig orsakssambandet mellan invandring och den skenande ökningen.”

    Vad gäller den första frågan är det lättat att hänvisa Bener till BRÅs (Brottsförebyggande rådet) hemsida där man kan ta del av statistik som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

    Beträffande den andra punkten råder rätt bred enighet inom den kriminologiska forskningen att det finns ett betydande samband mellan social ställning och brottslighet. Det betyder att personer med låg eller ingen utbildning och som lever under enkla förhållanden har en klar tendens att begå fler brott än andra.

    Sverige har under många år tagit emot hundratusentals flyktingar. Många av dessa har varit högutbildade och gjort och gör stora insatser i vårt samhälle. Men de utgör tyvärr inte majoriteten. De flesta har låg eller ingen utbildning alls, och är beklämmande ofta analfabeter med få eller inga möjligheter att kunna skapa dig ett bra liv på rimliga villkor i vårt land. Vi har under de senaste 15-20 åren skapat ett stort trasproletariat som är en god grogrund för både politisk extremism och omfattande kriminalitet.

    BRÅ har i flera rapporter visat att invandrare är överrepresenterade med upp till 500% vad gäller vissa brott, bl a våldtäkt. På våra ”tunga” kriminalvårdsanstalter har 70-80% av de intagna invandrarbakgrund, och det samma gäller för övrigt de s k § 12-hemmen som drivs av SiS (Statens Institutionsstyrelse)och där bl a grovt kriminella tonåringar vårdas.

    Sammanfattningsvis vill jag alltså hävda att enbart den som är både döv och blind kan undgå att se att en skenande kriminalitet är en av kostnaderna för en i allt väsentligt totalt havererad flyktingpolitik.

  25. JOG skriver:

    Till lady jane vårda ditt språk snofsan det här är en
    seriösbloggsida och du skriver inte i kamratposten.
    Alfahanne det var väl att ta i ,för övrigt så tvingas
    jag om än motvilligt hålla med dig om resten.och visst
    var det väl grimsta tobak o inte hedlunds ?slarvläste så jag tog för givet att det var gt hela tiden.hursomhelst jag är kund i båda och det jag skrev
    stämmer på båda två.

  26. spikharry skriver:

    ”Hedlunds tobak Harry det var det väl inte? Var det inte tobaksaffären vid grimsta torg?”

    Skrev att Saliba var ägare till Hedlunds tobak. I styrelsen sitter Robert Saliba och Afram, Sabri.

    Svårt att hålla reda på Saliba gänget då flera av dom inte ens själva vet hur gamla dom är.

    Men butiker har dom lite överallt trots att inga uppgifter om ålder finns.

    Lady Jane har du problem att läsa det skrivna ordet? Har försvarat både min och andras familjer med nävarna jag föddes med, det räcker än så länge.

    Vill du ha ett nytt Mogadishu i Sthlm? då förstår jag att du vill att alla ska ha var sitt skrapladdat vapen på sig.

    http://www.extrakoll.se/person/Robert/Saliba/5299664

    http://www.ratsit.se/9697171396-Hedlunds_Tobak_Handelsbolag

  27. Per-åke skriver:

    (Den som sköt har min fulla sympati)

    Har du barn lady jane? om du har det och någon av dom kom i vägen för en förlupen kula avlossad av Saliba, skulle du hyllat honom då också?

  28. Idioter! skriver:

    Vill bara meddela att butiksägaren är HELT FRIKÄND från brott anklagelserna. Han agerade i självförsvar villket är bevisat. Det som tidningarna skrev var 90% osanning! Känns jävligt bra nu!

    Tack å hej