Äldreboende tar bort äggen till pyttipannanÄgg har blivit en het potatis i Vaggeryd och lett till politisk pajkastning. Anledningen är att de gamla på ett äldreboende inte längre får några ägg till pytt i pannan. Detta har lett till en politisk cirkus.

Anledningen är att de gamla på ett äldreboende inte längre får några ägg till pytt i pannan.

”Den politiske vilden i kommunfullmäktige, Linus Persson, har startat en protestgrupp på Facebook och KD-ledamoten Stefan Ottosson i kommunstyrelsen levererade tillsammans med en lantbrukare 140 ägg till kommunen, som en lösning på problemet.

Detta tyckte socialdemokraten Berry Lilja i sin tur inte alls om och han tycker det är allvarligt att Stefan Ottosson försöker skaffa sig politiska poäng på detta vis.

Jag tycker han ska be om ursäkt. Det är det minsta, säger Berry Lilja. Be om ursäkt för att han ville värna om dom gamla, är du sjuk i huvudet Berry Lilja?

Undrar om Socialdemokraten Berry Lilja tycker att Mona Sahlins 15 miljarder till förtorterna också är att plocka billiga poäng.

I sitt första tal som partiledare lovade Mona (S)ahlin Minst 15 miljarder måste vi satsa från 2010 i förorterna och dessutom höja lärarnas löner med minst 10 procent.

Mona fortsatta hylla sina satsningar på drygt 15 miljarder i förorterna genom att under jubel påstå följande:

Botkyrka/Fittja

Sahlin: Jag är stolt över att få komma hit, det är här som kraften och framtiden finns. Och det är här som mitt stora sociala uppdrag de nästa åren kommer att finnas.

När sedan ett par andra politiker tycker synd om dom äldre som på grund av besparningsåtgärder tvingas avstå från sina ägg till pyttipannan då flippar den ruttna Social(O)demokraten ut totalt och snackar om billiga poäng.

Problemet är att Socialdemokraten Berry Lilja blev grinig då han själv medverkat till att sätta stopp för äggen till dom gamla.

När några andra politiker då köpte 140 ägg så fick han stå där i skamvrån med sina blodsröda kinder och skämmas.

Äldreboende tar bort äggen till pyttipannan för dyrt

Socialdemokraterna vill satsa minst 15 miljarder på förorterna

Annonser

29 Responses to Äldreboende tar bort äggen till pyttipannan

 1. allemand skriver:

  Det är nog inte bara äggen som kommer att försvinna från våra gamla innan det här är färdigt.

 2. spikharry skriver:

  Nästa steg är väl ett skott i pannan? billigt och bra enligt sosse-svinen.

 3. Pia skriver:

  Skäms över hur illa sverige behandlar sin äldre som medverkat till att bygga den välfärd vi en gång hade, nu tillhör dom avfallet som skall straffas för sitt hårda arbete.

  Blir lite gråtfärdig när jag läser hur illa behandlade svenskar blir.

  Dom styrande i sverige saknar respekt moral och etik på alla plan när det gäller svenskar.

 4. World Traveller skriver:

  Och aendaa fortsaetter de flesta gamla att roesta paa sossarna, foer de har blivit saa indoktrinerade hela sitt liv, genom LO, Aftonbladet, Sveriges Television, Sveriges Radio (numera Islams Radio) och PRO.

  Jag oenskar att naagon kunde trycka upp en pappersupplaga med artiklar ur Spikharry, Thoralfs Blogg, Politiskt Inkorrekt, Varjager, Klaric m.fl. och sprida paa alla aeldreboenden.

  • Sveas rika skriver:

   Det var inte en allt för dum idé tycker jag.
   Men det värsta är väl att man må få till korsord och dyligt för att få dem hugade att ta emot bladet.
   Och gärna ett par kuponger med rabatter på havregryn el liknande.(För det är väl snart det enda de har råd med dessa välfärdens grundare.)
   \Svea

   • Robin_Shadowes skriver:

    Förmodligen finns det ”gate keepers” på dessa äldreboenden som har till uppgift att ”hålla rent” från främlingsfientlig propaganda. Lägg ut bladen i samlings-rummet och dom kommer försvinna lika säkert som en sd-valsedel från val-borden.

    • Sveas rika skriver:

     Det är ganska många berikare som har jobb på dessa ställen och de lär nog sanera..
     Känner flera svenskor som jobbat på sådana ställen och de säger samma sak allihopa .
     Berikaren får arbete på hemmet och sätter sig på arselet och de svenska tjejerna har fått en arbetskamrat men dubbel arbetsbörda.
     \Svea

   • World Traveller skriver:

    Daa goer vi saa – laegger till ett par korsord och naagra kuponger. Bara man kan faa de aeldre att oeppna oegonen och inse hur de blir behandlade av vaara politiker.

 5. soli01 skriver:

  Bara det som Mona Sahlin uttryckte längst upp på bloggen gör henne omöjlig att bli statsminister.
  Så talar inte en som siktar på den högsta posten – och visst har vi annat än ”midsommar och sådana töntiga saker”.

 6. Robin_Shadowes skriver:

  Det hade gett ännu mer besparing om dom hade behållit ägget och tagit bort pytten istället. Hade dom sedan ändå fortsatt att kalla det för pyttipanna i menyn så hade det kanske tagit längre tid att uppdaga eftersom dom då hade flugit under radarn. Fortsättningsvis hade man då kunnat även erbjuda ärtsoppa utan ärter, kåldolmar utan kött, bruna bönor utan bönor, äppelkaka utan äpplen e t c.

 7. Jan Milld skriver:

  Ägg åt äldre är tydligen kontroversiellt.
  Det var en stridsfråga redan för sju år sedan:

  http://www.bgf.nu/kostnader/agg.html

  • Robin_Shadowes skriver:

   Bra artikel! Om sedan dessutom sparkade alla inkompetenta politiskt tillsatta och korrekta socialchefer så hade blivit ännu flera ägg till dom gamla.

 8. TARZAN skriver:

  Jag skulle vilja komma med en annan aspekt här. I sydländerna är det den äldste sonen eller dotter som tar hand sin gamle mor och far. I Serbien bygger man hus så att föräldrarna bor separat.
  -Vanligtvis äter man tillsammans och föräldrarna har alltid en trygghet.
  Men eftersom svenskarna är världens mest högstående folk så har man här kommit på ett bättre sätt; man proppar i gamlingarna piller och stoppar in dom i hem.

  • Sveas rika skriver:

   Kan ha haft att göra med allt arbete för välfärds samhället men det blir ändring på det med nu.
   Alla Svenskar är arbetslösa och bostadslösa så då kan vi umgås och ta hand om våra gamla igen..
   \Svea 😉

  • allemand skriver:

   Det du säger stämde förr i tiden söder om Frankrike. Dock är det inte så numera, tyvärr. Även i de länder där man tidigare tog hand om sina gamla har tiderna förändrats och alla måste förvärvsarbeta. Serbien känner jag dock inte till.

 9. Mr Executor skriver:

  Om detta är sant är botten nådd. Ägg och rödbetor hör
  till pyttipanna. Detta gör mig rasande och jag hoppas
  att de som bor nära uppmärksammar detta och vidtar
  nödvändiga åtgärder. Visa respekt för våra gamla!
  Inga överföringar av pengar från våra gamla till multikulti skall accepteras och ställ upp för våra föräldrar.

 10. lasse1 skriver:

  Och det skall vara en statsministerkandidat som kadiderar till Sveriges näst högsta ämbete som fäller likartade uttalanden….

  Som om Sverige inte skulle ha sin historia. Stenåldern, bronsåldern, järnåldern, vikingatid och äldre medeltid i Norden…
  Nu är vi inne snart på Birger Jarls tid…Är inte det historia nog för den tunna historiska gymnasieflickan…
  Nej..fy fán för den landsföräderskan…

  • Sveas rika skriver:

   Hon gillade väl inte skolan så då hann hon inte lära sig Sveriges historia.
   Lika barn leka bäst heter det ju,kanske därav umgänget med lika IQbefriade muslimer.
   \Svea

 11. Liba skriver:

  Mona, blivande statsminister? Det kvittar, den nuvarande om han stannar kvar kan ha en islamist (el.flera?) i riksdag som heter Waberi. Han är nu rikskänndis.
  Hans partikamrat Judit Burda, har protesterat mot hans nominering men blev motarbetad. Nu har hon en proteslista på facebook, vi måste stödja henne.
  http://www.facebook.com/group.php?gid=22277714742

 12. Maja Dacke skriver:

  Man kan undra vad som händer härnäst för gamlingarna i Vaggeryd. Blir det gröt utan krösamos, tro? Och stuvad potatis utan isterband? Kroppkakor utan kropp … Försvinner söndagsetterrätten också, så bli(r) dä la all(r)i ostkaka me(r) …

 13. Sadman Huissen skriver:

  Har ni sett vilket hånflin hon har.

 14. Stefan K skriver:

  Jag blir ilsken bara jag ser tant Sahlin och jag mår illa varje gång jag hör henne prata.
  En sämre representant för landet Sverige och vår utveckling lär vi aldrig få (..och förhoppningsvis inte heller får). När tanten dessutom gör sig beroende av Ohly och hans kommunister är katastrofen i annalkande.

 15. Dalkulla skriver:

  40:- plus moms har de i alla fall mage att debitera för ”middag” som ofta består av mannagrynsgröt eller tomatsoppa med limpmacka. Lunchen är väl något bättre men det kostar att vara gammal i Sverige.

  Servicehusen försvinner och ersätts av ”trygghetsboenden” vilket innebär att distriktssköterska/läkare och sjukgymnast försvinner.Så även aktiviteter som skulle kunna göra livet lite trevligare för de gamla som inte orkar ta sig ut själva. Politikerna borde rodna av skam istället för att yvas över hur mycket pengar de öser över den importerade valboskapen.

  • Sveas rika skriver:

   Det skulle ha varit kul att kunna se när dagenspolitiker blir gamla & sitter på hemmen med tomatsoppa & limpmacka.
   Men de har ju gräddfiler även där.
   \Svea

 16. nadacomprende skriver:

  Vaggeryd har länge varit och är fotfarande borgerligt styrt.

  Den som tog bort äggen var kostchefen på boendet eller i kommunen.

  I den uppståda situationen kunde en Kristdemokrat, genom att spela räddande ängel, samla en del mycket billiga politiska poäng.

  Personligen tycker jag att det säger en hel del om det smutsiga politiska spelet.

  SD 2010

 17. Linnea skriver:

  Journalisten och författaren Ann Lindgren efterlyser ett nytänkande Sverige när det gäller service och boende för äldre på Seniorbloggen.se: http://bit.ly/4Y8y7n

 18. Per-åke skriver:

  Dom 35 procent, av svenska folket som röstar på Mona lider troligtvis att en svårartat sjukdom (S-sjukan) värre än kräksjukan som vanligvis går över.

%d bloggare gillar detta: