Black Cobra hotade Buddha Lounges ägare


En av ägarna till nattklubben Buddha Lounge ska ha en spelskuld till det kriminella gänget Black Cobra och ha utsatts för utpressning. Det skriver Sydsvenska Dagbladet. Bomben tros vara en hämnd för att ägaren vände sig till polisen.

”Det var vid tretiden natten till måndagen som en kraftig sprängladdning detonerade vid entrén till nattklubben Buddha Lounge i centrala Malmö. Nattklubben var inte öppen och polisen tror att attentatet är att betrakta som en varning.

Enligt Sydsvenska Dagbladet har nattklubben haft problem sedan en tid och miste alkoholtillståndet i oktober på grund av problem med sena skatteinbetalningar och stök kring krogen.

En av männen som driver krogen ska ha bett polisen om hjälp efter att ha utsatts för utpressning på grund av en spelskuld. Måndagen den 4 januari greps en 29-åring och en 35-åring med kopplingar till det kriminella gänget Black Cobra i samband med polisutredningen.

Sydsvenskan skriver att Malmö tingsrätt granskade bevisläget i en häktningsförhandling mot 29-åringen i fredags, och underkände polisens bevis varpå båda männen släpptes. Tre dagar senare detonerade bomben.

Männen bakom nattklubben lever nu med skydd.

Black Cobra beskrivs som ett av de största kriminella nätverken i Danmark som numera ska ha etablerat sig i Malmö. Polisen beskriver gänget som löst sammansatt med starka ledargestalter”.

Pravda (Sydsvenskan) visar åter upp hur illa ställt det är med kunskapen hos deras journalister när påstår att BC är ett löst sammansatt gäng.

Danskarna har klart och tydligt förklarat att Black Cobra medlemmar rekryteras av personer i deras närhet, vänner, bekanta och släktingar.

Citerar Börje Sjöholm på LKP i Skåne:

”Till skillnad från mc-gängen så rekryterar Black Cobra sina medlemmar bland vänner och bekanta. De sprider sig snabbare och blir svårare att kartlägga”

Black Cobra bildades i Danmark år 2000 av palestinska invandrare.

Dansk polis varnade sina svenska kollegor på ett tidigt stadium i början på 2000 talet, men svensk pk-polis tyckte inte att det var något att oro sig för..

Förre året i April fick (Pravda) en intervju med Göran Hassel informatör vid polisen i Nordvästra Skåne som sa följande:

”Det krävs mycket för ett nytt gäng att etablera sig, vi är inte speciellt oroade”

Så går det när man kör huvuvdet i sanden och bara ”tror” nu har råttorna spridet sig över nästan hela landet.

kommunalrådet Maria Winberg Nordström Folkpartiet kände en stor oro på av det som hände i Malmö med BC.

Ungar i Rosengård sprang omkring med Black Cobra tröjor och önskade att dom själva var med i vänföreningen.

Socialdemokraterna som styr i Malmö ville dock inte hålla med. Kanske inte så underligt då det var deras väljare det hela handlade om.

24 April 2009 höll polsien en presskonferens anledning av Black Cobras etableringsförsök i Malmö. BC erbjöd ungdomar framför allt i Rosengård fri tillgång till skjutvapen.

Men det var ingen att bry sig om ändå, vi är inte speciellt oroade sa polisen.

Nu ser vi vad som hänt ett drygt år senare, att förminska dom problem som kriminella invandrar-gäng skapar är väldigt farligt. Men va fan vi bor i PK-landet Sverige och då skall det vara så här..

Klubbägaren bad polisen om hjälp efter utpressning

3 Responses to Black Cobra hotade Buddha Lounges ägare

  1. TARZAN skriver:

    Inget nytt under solen – du kunde ha ersatt Black Cobra med Hells Angels eller Bandidos. Svenska polisen fick varningar om dem men rikspolisstyrelsen ansåg att det var ett lokalt problem.
    I grunden är detta ett problem skapat av socialdemokratin och PALME. En brottsling är inte en brottsling utan det är fel i samhället.

  2. lasse skriver:

    Är någon förvånad av den svenska polisens slapphet? Strategi, analysförmåga och framförhålling verkar inte vara polisens starka sida.
    Det har vi fått ett klart bevis på från Västbergahändelserna.

    Rikskrim fick sina förvarningar från Serbien och kunde naturligtvis ha lagt sina egna pussel av detta.
    Men ack..Det måste hända något innan man kan agera?

    Sen inte minst. Även hos polisen så är det brist på resurser…
    Visst är det så…Eftersom en stor del av våra skattekronor går till helt andra ändamål.

    Vilka samhällsfunktioner har inte fått ge vika för andra högprioriterade krav?.

    Man behöver inte vara så värst slängd i matematikens konster för att begripa vissa förhållanden…

  3. drgk skriver:

    Experimentet har alltid pekat åt att gå åt pipan. Efter att vi i 100 år varit det framgångsrikaste landet i världen, så fick vi 1969 den statsminister och regering som innebar slutet för Sveriges framtid. De raserade folkhemmet som vi genom hårt arbete, solidaritet och respekt mot våra medmänniskor byggt under stora vedermödor. På några få år var allt förstört och sen har allt bara fortsatt av farten.

    Nu spenderar vi 1,100 000 000 kr på ensamkommande flyktingbarn 2008. Räkningen för 2009 har inte kommit ännu. Enligt en analys från Göteborgs Universitet spenderar vi årligen minst 100 000 000 000 kr/år (100 miljarder) på experimentet invandringen. Man brukar säga att man får vad man betalar för, men i det här avseendet är sanningen det omvända – ju mer vi betalar desto sämre produkt får vi.

    Partiet önskar Black Cobra välkomna till Sverige. Ni har kommit för att stanna. Tillsammans kan vi fortsätta nedmonteringen av samhället.