På Rosengård i Malmö patrullerar pensionärer för att skydda kyrkogårdspersonal



På Rosengård i Malmö patrullerar pensionärer för att skydda kyrkogårdspersonal.

”I september rånades och hotades kyrkogårdspersonalen på Östra kyrkogården och kyrkogårdschef Malte Sahlgren gick ut med en varning för ensamma att besöka kyrkogården.

Det fick Sveriges pensionärers intresseorganisation, SPI, att reagera. På söndagarna mellan klockan 10 och 12 har ett tiotal pensionärer patrullerat kyrkogården, iklädda gula mössor och gula jackor.

Vi är nöjda så här långt, säger Ragnar Landerholm från SPI . Flera har kommit fram och tackat oss, och en bar på ett basebollträ. Det visar hur rädda en del är, säger han.

SPI och Landerholm har bestämt att inte tidsbegränsa åtagandet. De ser att de behövs för kyrkogårdsbesökarnas säkerhet och den senaste tiden har det varit lugnare på kyrkogården”.

Visst är Sverige ”fantastiskt” pensionärer tvingas starta medborgargarde för att skydda sig själva från att bli rånade och hotade.

Vad gör politikerna för att stoppa våldet mot gamla som besöker kyrkogården? Dom blundar och hoppas att svenskar med tiden skall börja uppskatta alla kulturberikare.

Farlig kyrkogård skyddas av pensionärer

4 Responses to På Rosengård i Malmö patrullerar pensionärer för att skydda kyrkogårdspersonal

  1. Jocke skriver:

    Hatet mot allt svenskt ökar likt en tilltagande orkan. Tur det finns bloggar som blottlägger allt negativt som muslimska invandrare fört med sig.

    Varför är just muslimer så jävla brottsbenägna? någon som vet!

  2. Blodsven skriver:

    Man tror tamejfan knappt detta är sant att i mitt trygga land jag växt upp, kan inte folk ens känna sig säkra på en kyrkogård! Tack så in i helvete mycket alla ”humanister”, som har lyckats skapa detta inferno på så kort tid! Lösningen är hur enkel som helst, men banka in det i skallarna på 7-partihelvetet….

  3. annullera skriver:

    Pensionärer som patrullerar på kyrkogården för att skydda kyrkogårdspersonal och andra som besöker kyrkogården, man tror inte det är sant! Vad är det för fredslöst land man lever i? Vad har sedan våra gamla pensionärer att sätta emot ungdomsgäng med med noll respekt för våra gamla när det verkligen gäller?
    Vi får bara hoppas att det inte händer dem själva någonting, att de blir nerslagna och misshandlade.

  4. Robin_Shadowes skriver:

    Kyrkogårds-jihad, ytterligt en metod att bedriva krig mot kuffarna.