Tre äldre kvinnor utsatta för brott i sina hem


Inom loppet av fem timmar skedde tre så kallade åldringsbrott i Örebro län på måndagen. I samtliga fall var det två kvinnor som på något sett trängde sig in, eller lurade sig in, i äldre kvinnors bostäder, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

”Ungefär klockan halv två på eftermiddagen drabbades en kvinna på Sveavägen i Kumla. Diverse lådor rotades igenom hemma hos kvinnan. Det är okänt om något stals.

Vid halv fyra-tiden lurade sig två kvinnor in i en bostad på Markgatan i Örebro. Kvinnan som bor i lägenheten uppehölls på något sätt medan en av brottslingarna försökte bryta upp en byrå. Stölden misslyckades dock.

Efter klockan sex på kvällen slog två kvinnor till mot en 90-årig kvinna på Östra Storgatan i Hallsberg. 90-åringen blev bestulen på kontanter.
Ingen gripen

Vid ettiden i natt hade inte polisen gripit några misstänkta gärningskvinnor för de tre åldringsbrotten. Polisen vet inte om det finns något samband mellan de fallen.

Det är två kvinnor som begått brotten i samtliga fall, men vi har inget konkret som binder dem samman, säger vakthavande befäl Thomas Ginghagen vid Örebropolisen”.

Utan att på något sätt generalisera, så är det troligtvis ”Svenska kvinnor” med långa kjolar som berikat dessa stackars damer.

Nu lämnar polisen iofs inte ut något signalement vilket innebär att kvinnorna kan fortsätta göra livet osäkert för dom äldre runt Markgatan, Östra Storgatan i Örebro med omnejd.

Inom loppet av fem timmar skedde tre så kallade åldringsbrott i Örebro län på måndagen

Annonser

One Response to Tre äldre kvinnor utsatta för brott i sina hem

  1. Jocke skriver:

    Stinker zigenare som vanligt när åldringar rånas i sina hem.

%d bloggare gillar detta: