Rädda Barnen en bluff-organisation som förser sig själva i första hand


Jag ger inga pengar till Rädda Barnen längre. Om någon frågar mig avråder jag”, säger Elisabet Brunnberg Johnsson som var organisationens chef i Mellanöstern fram till 2007.

Jemen är ett land längst ner på den arabiska halvön. När Elisabet Brunnberg Johnsson som nybliven chef för Rädda Barnens Mellanösternkontor anlände till huvudstaden Sana år 2002 fann hon en verksamhet som gett sig själv fria tyglar.

Jag fick en chock. Man hade två kontor med jättemånga anställda. Man hade en massa Toyota landcruisers och laptops, alla hade mobiltelefoner hemma som de kunde göra som de ville med. Pengar betalades direkt ur ett kassaskåp. Det fanns sexuella trakasserier. Där fanns allt.

Brunnberg Johnsson hittade ett brev från en student, som hade kommit från Sverige och jobbat där en sommar och undrat varför man inte lade ner alltihop. Andra hade tio år tidigare påtalat korruptionen.

Ingen hade vågat röra vid det här. Jag sa upp kontoren och flera av bilarna såldes.

Jag har aldrig varit på ett så tyst personalmöte. Det blev mordhot, så klart.

Någon som hade haft hand om ekonomin, och som knappt kunde räkna, fick en miljon svenska kronor i avgångsvederlag.

Pengar som hamnade hos fruar till män i parlamentet.

På basplanet märks förvåning över att Rädda Barnen inte driver på i viktiga frågor om barns villkor i Sverige.

Man har verksamhet för dem som utsätts för övergrepp, men arbetar inte för att förhindra att de blir utsatta.

Medlemmen Peter Nordlund motionerade i fjol om att Rädda Barnen ska engagera sig mot omskärelse av pojkar.

Jag häpnar över hur man bara låter pojkarna drabbas och motiverar det med att annars kan man inte göra något för tjejerna. Rädda Barnen är undflyende, det är rent katastrofalt, säger Peter Nordlund.

En annan motionär i samma ärende fick redan 2003 det här svaret av styrelsen:

”Ett arbete i enlighet med motionärens förslag skulle högst sannolikt få negativa konsekvenser på flera nivåer …:

1) Internationellt i våra programländer, där denna fråga på många håll betraktas som mycket märklig.

2) Nationellt i Sverige kan en sådan linje försvåra arbetet mot kvinnlig könsstympning.

3) Lokalt i Sverige, där flera lokalföreningar arbetar i nära samarbete med etniska grupper där ett sådant ställningstagande skulle riskera att uppfattas som kränkande, och försvåra arbetet.

Alltså håller man tyst. Konsekvensen blir att man tvärtom ger sitt stöd åt just dem som vill att barn ska behandlas efter skilda måttstockar.

Maria Hagberg, socialarbetare och initiativtagare till Nätverket mot hedersrelaterat våld:

Jag är medlem i Rädda Barnen, men de vågar inte lyfta frågan kring heder. Vi ska acceptera olika religioner, men inte att de utövar förtryck.

Enligt henne har frivilligorganisationerna blivit alldeles för institutionaliserade.

Där finns eldsjälar, men också de som bara är politiskt korrekta och går den vägen och får inflytande.

Enligt andra personer med mycket god insyn i Rädda Barnens verksamhet finns flera frågetecken kring hur de nästan 700 miljoner som årligen kommer in från bidragsgivarna förvaltas.

När en inhyrd byggare i Darfur plötsligt försvinner med fordon, material och förskottsbetalning låtsas man i bokföringen som om det regnar och till och med som om den planerade skolan faktiskt har blivit byggd.

Vid ett annat tillfälle förlorade organisationen tiotals miljoner kronor för att kanslianställda inte följt styrelsens beslut om hur kapitalet skulle förvaltas.

Det är som vanligt när PK-eliten och rövslickare samlas under samma tak. I första hand ser dom till att fylla sina egna bankonton och plånböcker till bristningsgränsen.

Nya bilar datorer hus lägenheter lyxresor och miljonlöner regnar över dessa svinaktiga kräk så länge dom håller sig till PK-elitens budskap.

När småpojkar stympas p.g.a av religiösa skäl då gör dom strutsen, för det vi inte ser har aldrig hänt.

Extra intressant är att Rädda Barnen skall vara en politisk och religiöst obunden organisation. Nu hade vi inte tid att kolla upp majoriteten av dom i bl.a sverige som jobbar i organisation, men en del av dom vi kollade upp hade sina sympatier hos vänsterpartiet och socialdemokraterna.

Just dessa två partier har ofta sagt sig stå för etik och moral (var Alf Svensson i KD som myntade dessa ord först) sedan stal den rödgröna sörjan hans egna ord.

När ni läst allt detta plus länken här under så förstår ni också att Rädda Barnen kan bytas ut mot Sveriges politiker. För exakt det som har hänt/händer inom RB händer i riksdagshuset.

Dom förser sig själva och invandrarna, dom som betalar för kalaset är vi svenska skattebetalare som vanligt.

Fattiga i rika länder betalar till rika i fattiga länder och det är dagens sanning.

Kl 22.05 i kvällens Debatt skall detta ämne diskuteras, dagens andra ämnen handlar om att Riksdagsledamöter vill förbjuda heltäckande slöja på offentlig plats och biståndsbluffen.

Rädda Barnens pengar går till lyx

5 Responses to Rädda Barnen en bluff-organisation som förser sig själva i första hand

  1. Blodsven skriver:

    Dessa organisationer som säger sig arbeta för den goda saken, är samma slemskallar hela högen! Röda Korset, FN, Olympiska kommitten osv har såna jävla omkostnader för att allt för många svin ska ha idiotlöner och andra förmåner. Inte ett jävla cent kommer ifrån min ficka till dessa skithögar. Torskar säkert iallafall via skattsedeln….

  2. annullera skriver:

    Ja tänk om alla som skänkt- och skänker sina surt förvärvda slantar visste i vilkas fickor de hamnar, de skulle antagligen se rött. Det är detsamma för alla dem som tänkt skänka sin sparade förmögenhet till almänna arvsfonden efter sin bortgång, tänk om de visste hur dessa pengar fördelades, men ingen vet och ingen tar reda på eftersom svenskarna är sååå godtrogna och naiva.

  3. Bo skriver:

    All heder åt Elisabet Brunnberg Johnsson som vågar ta bladet från munnen och vittna om korruptionen.

    Tänk om fler vore som hon.

  4. js skriver:

    Från 1983 till 2008 var jag passiv medlem i Rädda Barnen. Under denna tid skänkte jag pengar i form av fadderbidrag varje månad.
    När det kom fram att Rädda Barnen censurerar delar av sin egen rapport om hedersrelaterat våld så bestämde jag mig för att säga upp mit medlemskap.
    http://sydsvenskan.se/sverige/article293498/Radda-Barnen-censurerar-rapport-om-vald.html

    När jag nu läser detta så inser jag att mitt beslut var rätt.

  5. janrume skriver:

    skrämmande …