Migrationsverket får häkta våldsamma utvisningshotade


Utvisningshotade isoleras på obestämd tid trots att de inte begått något brott. Trots FN-kritik fortsätter Sverige att sätta utvisningshotade i isoleringsceller. Under första halvåret placerades 128 personer i häkte, visar siffror som Migrationsverket tagit fram för DN.

”Både FN:s och Europarådets tortyrkommittéer har kritiserat Sverige för att asylsökande som fått ett utvisningsbeslut ibland isoleras på häkten. Det sker utan domstolsprövning och fast tidsgräns.

 Det är fel att en person som känner starkt obehag inför en utvisning, och som kanske därför brusar upp, kan få sitta isolerad 23 timmar om dygnet, säger Mats Edsgården, Kriminalvårdens revisor.

Häktesplaceringar är inte någon optimal lösning, säger Niclas Axelsson, förvarsexpert på Migrationsverket, som deltar i utredningen.

Natten innan Daniel skulle utvisas till Eritrea drack han en halvfull flaska klorin. Då satt han sedan en månad frihetsberövad på Migrationsverkets förvar i Gävle”.

Daniel motsatte sig utvisningen och ställde till ett helvete på planet så det fick återvända, han fick sin belöning några dagar senare fick Daniel permanent uppehållstillstånd.

Menar ni att våldsbenägna asylsökare som hotar både personalen andra boende och sig själv skall inhysas på lyxhotel fram till utvisningen?

Självmordsbenägna och våldsbenägna måste tas omhand och låsas in, annars är det stor risk att andra människor råkar ut för deras vrede.

All ni som tycker det är fel!! hur anser ni staten skall göra vid utvisningar? Ni svarar säkert låt alla som vill få stanna här eller hur?

Anser ni att dom skall få stanna så kan ni kontakta skattemyndigheten och begära att dom drar mer skatt från er inkomst och dessutom kan ni väl ta hem dessa stackare och bidra med husrum på obestämd tid.

Migrationsverket har sin fulla rätt att häkta utvisningshotade som anses vara en säkerhetsrisk för sig själv eller andra.

Utvisningshotade isoleras i häkten

Utvisningshotade isoleras på obestämd tid trots att de inte begått något brott.

Daniel låstes in när han druckit klorin

3 Responses to Migrationsverket får häkta våldsamma utvisningshotade

  1. allemand skriver:

    Mitt svar till Anne-Marie Ekströms gnällande:

    Det var din vän Bengt Westerberg som ställde till det här eländet. Om vi istället hade tagit emot så många som vi klarade av och givit dessa kvalité hade detta aldrig uppstått.

    Att som idag i princip släppa in alla och sedan skicka tillbaka många efter en alltför lång tid är fel. De skall avvisas direkt.

    Det är inte Sveriges folks fel att de som har haft chansen till ett flertal överklaganden och sedan tackar oss genom att bli sk. papperslösa flyktingar och gömmer sig.

    Dessutom har din partivän Nina sagt att det är så synd om de papperslösa så vi skall inte kräva legitimation av dessa utan de skall få finnas här i samhället utan krav på någonting. De är och förblir illegala personer och måste tyvärr sättas i förvar eftersom de inte lyder våra lagar och bestämmelser.

    Vad tror du själv händer med ett samhälle som tillåter folk att bara finnas, utan krav, utan arbete eller kanske svart arbete? Eller är det okej att inte lyda lagar och bestämmelser bara för att syftet är gott enligt dig?

    Dessutom enligt ditt parti skall dessa personer ha tillgång till fri läkarvård och tandvård. Det har inte ens jag, fast jag arbetat och betalat skatt i 40 år.

    Dit prat om medmänsklighet rimmar dåligt med dina levnadsförhållanden, säkert äter du dig mätt varje dag fast barn svälter över hela jordklotet, bor inte i jordhåla o.s.v.

    Det är klart att vi skall hjälpa de som behöver hjälp, men de är bara c:a 5% av de människor som dyker upp vid våra gränser.

    Låt oss istället ägna vår tid åt dessa och hjälpa dem till arbete och välstånd utan bilbränder och mord.

    Kryckan

  2. annullera skriver:

    Tyvärr hjälper vi fel människor, många som kommit hit har inga skyddsbehov och har kommit till Sverige av helt andra skäl. Sverige är ett land som låtit sig bli utnnyttjat så till den grad att det tappat kontrollen över allt som har med en sjuk- och alltför generös invandringspolitik att göra.
    Exempel!
    Sverige skall ta emot flera tusentals ensamkommande barn från Somalia som uppnått en ålder på mellan 20-30 år, ensamkommande barn? Dessa skall samhället ta hand om och se till deras bästa. Jag ställer detta i proportion till våra våra egna små två-tre åringar som lämnas bort på dagis. Dagis har idag vanligtvis mellan 18-25 små barn som skall fördelas på 2-3 förskolelärare, vad blir det för trygghet för dessa barn? Många av dessa barn får heller inte äta sig mätta på dagis eftersom det måste sparas in, vad sägs om en halv banan på eftermiddagen, en halv banan! varför inte en hel? Dagis har idag utvecklats till att bli en förvaringsplats till dessa små stackars liv. Barnen blir stressade och mår mycket dåligt, förskolelärarna mår också mycket dåligt pga att de helt enkelt inte varken orkar eller hinner med att ge den stimulans och trygghet dessa barn så väl behöver. Jag vill bara visa på ett enda exempel där våra egna små barn far illa, men finns det då någon som reagerar? Hela det svenska folket borde gå samman och strida för sina små barn och ungdomar, de skulle slåss för ett bättre samhälle, ett bättre dagis en bättre skola med färre elever och fler lärare. Barnen är vår framtid, vi måste satsa på att våra barn och ungdomar mår bra och kan få den trygghet som de alla har rätt till.

    TÄNK! BÖRJA TÄNK PÅ VÅRA EGNA BARN!

  3. David skriver:

    SD 2010.