Svensk med Turkisk bakgrund häktad i Köpenhamn


En 27-årig svensk häktades i dag i Köpenhamn misstänkt för gårdagens våldsamma rån mot en värdetransport från Jyske Bank i Valby i huvudstadens utkant.

”Mannen, hemmahörande i Stockholm, är inte tidigare känd av danska polisen och nekar till brott.

Enligt misstankarna rånade 27-åringen värdetransporten tillsammans med flera kumpaner. De var beväpnade med en pistol och en kpist och knuffade omkull värdetransportens chaufför när han stannat utanför Jyske Bank. Sedan tilltvingade de sig nycklarna till värdetransportbilen.

Därefter försvann de med bilen, som innehöll 2,2 miljoner danska kronor i dansk och utländsk valuta.

En del av pengarna, okänt hur mycket, påträffades efter rånet på en vind medan ytterligare pengar hittades vid Vestre Kirkegård, där rånarna skiftade flyktbil.

Åklagaren hade begärt att 27-åringen skulle sitta isolerad i häktet under de första två veckorna, men av okänd anledning gick domaren inte med på det, skriver nyhetsbyrån Ritzau. Åklagaren överklagar beslutet till landsretten.

Den 27-årige mannen kunde gripas sedan polisen pejlat sig fram till en adress på Enghavevej. Rånaren hade tagit en av säkerhetsväskorna från rånet med sig, och de är utrustade med en liten radiosändare”.

”Svensk rånare häktad i Köpenhamn” Rubriken är som vanligt missvisande och lögnaktig.

Gjorde som vanligt d.v.s läste vad danska tidningar skrev om rånet, föga överraskande stod sanningen som vanligt att läsa där.

Svensk man man turkisk bakgrund häktad för i fyra veckor för det våldsamma rånet mot en värdetransport från Jyske Bank i Valby.

SvD påpekar ”mannen, hemmahörande i Stockholm, är inte tidigare känd av danska polisen”

Det stämmer säkert, men varför skriver ni inte att mannen är välkänd av svenska polisen? Politiken.dk undanhåller inget, frågan är varför svensk media medvetet utesluter dessa rader ”han är känd av svensk polis”??

Jag har skickat åtskilliga mejl till svenska medier och frågat varför dom utelämnar/mörkar uppgifter när personer med invandrarbakgrund är inblandade.

Om jag får svar blir dom alltid likadana. Vi tar bort sådana saker som vi inte tror att svenska läsare är intresserade av!!!

Hur vet ni om dom är intresserade eller inte? Ni smutskastar svenska folket när ni ideligen kallar rånare och misstänkta terrorister för svenskar.

Varför skriver ni inte på samma sätt som norska och danska medier d.v.s ”svensk med invandrarbakgrund från turkiet häktad i Köpenhamn för rånet etc etc?

Mörkläggningen verkar total, och hur skall det inte bli inför kommande riksdagsval 2010. Då blir kanske Usam Bin Laden också svensk?

Svensk media Svensk rånare häktad i Köpenhamn

Dansk media Svensk man med turkisk bakgrund häktad i Köpenhamn

3 Responses to Svensk med Turkisk bakgrund häktad i Köpenhamn

 1. allemand skriver:

  Spik-Harry,

  Jag tycker du skall skriva en svensk medborgare av turkiskt ursprung.

 2. spikharry skriver:

  Du har rätt 🙂 till mitt förvar är att jag var rosenrasande nyss. Denna jävla mörkning som media kör med gör mig spyfärdig.

  Förstår att mörkningen kommer att bli värre och värre. SvD och Aftonblaskan skall nu finnas under samma tak.

 3. annullera skriver:

  Man blir så trött över att det svenska folket skall behöva bära hundhuvudet och få dåligt rykte för vad folk med invandrarbakgrund ställer till med. Varför skall svenskarna få en stämpel på sig över att vara TERRORISTER och GROVT KRIMINELLA när det framför allt handlar om ARABER. Jag har inget emot att media skriver om att det är en svensk som begått ett brott om det nu skulle vara så, men det är stor djävla skam att skriva svensk när det är en Turk, Iran, Irakier osv. Svensk media är bedrövliga!

%d bloggare gillar detta: