Brottsling utvisas trots uppehållstillstånd och får flyktingstatusen indragen



Fängelse i tre år och utvisning i tio år blev hovrättens dom mot den 43-årige man från Uddevalla som under flera år misshandlade sin förra fru och sina tre barn. Trots att mannen tidigare beviljats uppehållstillstånd utvisas han ur landet.

”Den 43-årige mannen dömdes tidigare av Halmstads tingsrätt för en rad brott mot sin familj. Han misshandlade sin förra fru vid flera tillfällen och till sist flydde kvinnan.

Barnen blev kvar hos sin pappa och misshandeln mot dem fortsatte. Några av brotten han åtalades för är preskriberade, men han döms för grov misshandel av barnen och grov kvinnofridskränkning mot sin förra fru.

Vissa av brotten begicks i Halmstad och därför åtalades mannen vid Halmstads tingsrätt. Där dömdes han till fängelse i tre år, en dom som överklagades.

Hovrätten anser att straffvärdet för de begångna brotten är tre år och sex månaders fängelse, men dömer honom till fängelse i tre år och utvisning. Han har inte rätt att återvända till Sverige förrän den 25 januari 2020.

I domen tas i beaktande att mannen tidigare dömts för grov kvinnofridskränkning mot en kvinna i en ny relation. Därför anser man det visat att risk finns att han återfaller i brott, vilket är en förutsättning för att utvisa honom.

Mannens flyktingstatus är återkallad och han har vid flera tillfällen besökt sitt förra hemland Kosovo.

Därför anser hovrätten att han kan dömas till utvisning, trots att han bott i Sverige under många år och fått permanent uppehållstillstånd. Ett mycket ovanligt ställningstagande, då det kräver synnerliga skäl.

Domen betyder att han nekas inresa i samtliga Schengenstater då han registreras på en spärrlista, men hovrätten skriver att döttrars skydd är viktigast. Sonen, som vill ha fortsatt kontakt med sin pappa, trots misshanden, är numera myndig och hovrätten anser att han kan ha den kontakt med pappan som han önskar.

Mannen ska sitta kvar i häktet till dess domen vinner laga kraft”.

Nu fick vi en dom som i framtiden kan användas som ”Prejudikat” dvs en vägledning i senare inträffade mål eller ärenden med likartade omständigheter.

Uppehållstillstånd kan nu mer dras tillbaks om personen begår upprepade brottsliga handlingar.

Äntligen en dom i Hovrätten som kommer att medföra att fler slödder som stollen kan utvisas trots att dom fått uppehållstillstånd.

Nu skriker väl både Mona Sahlin och Lars Ohly sig hesa, men det har ni inget för era rödingar. Om inte Högsta Domtolen tar upp ärendet så är lyckan gjort för många svenskar inklusive poliser som ser dessa kräk springa runt fria i sverige efter ett tag.

Troligtvis var det ett gäng svenskvänliga som dömde honom 😉

Trots att mannen tidigare beviljats uppehållstillstånd utvisas han ur landet

9 Responses to Brottsling utvisas trots uppehållstillstånd och får flyktingstatusen indragen

  1. betongolle skriver:

    Äntligen börjar jag få lite tro på rättsväsendet. Ett svin mindre i landet

  2. Blodsven skriver:

    Vad i helvete!!! Har juristerna börjat med droga sig med verklighetsserum? Brukar bli så när PK-drogen inte ger kickar längre, då krävs starkare grejer. Fakta och verklighet segrar alltid i slutänden…

  3. soli01 skriver:

    Det viktiga här var att hovrätten dömde till utvisning trots uppehållstillståndet – bra.

  4. Sveas rika skriver:

    Hoppas hillary2 ser detta!

    Tänk vad lite kan glädja så många…

    \Svea (som kan sjunga i duschen i kväll)

  5. Robin_Shadowes skriver:

    Argentinske Åke Gunnar kan ju få stanna i hans ställe istället.

  6. A-mannen skriver:

    Blir svårt för de i HD att bli bjudna på de rätta middagarna om de inte rättar till beslutet i regelmässig ordning.

  7. Sadman Huissen skriver:

    Hoppas det är ett trendbrott. Vi vi ska inte ropa hej än. Domen kan väl överklagas?
    Vad är det som händer? Jo när familjen kommer till ett västerländskt land. Märker kvinna att hon har ett människor värde. Och vill leva som sin västerländska med systrar. Deras män är fostrade för att bete sig som despoter. Och faktum är att det blir konflikt. Förhållandet bygger ju på fruktan inte kärlek. Därför ser jag ner på dessa män. Och det är därför vi svenska män ska göra vad vi kan för att hjälpa dessa kvinnor. Nytt blod är inget fel. Det är bara bra. Men genom att sända tillbaka männen. Kan man bryta banens uppfostran till att bliva just despoter och våldtäkts män. Och istället börja respektera kvinna för den underbara varelse som hon är.

  8. lasse1 skriver:

    Ropa inte hej för tidigt.
    Ärendet kommer säkert att överklagas i högsta instans.
    Dessutom finns starka påtryckargrupper som vill se, att verderbörande får en ytterliggare prövning.
    Det finns gott om gråterskor och manliga snyftare i det g:a Sverige…