Media bluffar igen och igen och igen


Dementi: Det var inte människosmugglare som tvingade ut de afghanska pojkarna från en container till snön och kylan i skogen. Skriver Svd idag.

”De fem flyktingpojkarna från Afghanistan dumpades inte i skogen av en lastbilschaufför. De kom med tåg, men eftersom de inte hade någon biljett kastade SJ av dem i Sävsjö.

SJ dementer bestämt att dom inte” kastade” av grabbarna, Att de kastades av tåget är en felaktig beskrivning. Personalen handlade helt enligt regelboken. De blev ombedda att lämna tåget, och gick av lugnt och stilla, säger Dag Rosander, presschef på SJ till TT.

Församlingens pastor Jonas Nyström säger att det rör sig om ett missförstånd och att pojkarna inte ljugit. Vi har inte haft tillgång till någon riktig tolk.

Eftersom de inte ville köpa någon biljett så tog personalen ett beslut att göra ett extra stopp i Sävsjö och släppa av dem, säger Sven-Ingvar Håkansson på SJ:s presstjänst.

För myndigheterna har pojkarna, 14-18 år gamla, berättat att de smugglats genom Europa i en container och slängts av utanför Sävsjö. Men pojkarna hade tagit sig ombord på ett tåg som avgick från Malmö till Stockholm.

Vi visste inte att det var flyktingbarn, det var en vanlig avvisning av icke-betalande. Och vi släppte inte av dem mitt i skogen utan i en tätort, säger Sven-Ingvar Håkansson”.

Fulmedia visar på nytt att dom gärna ljuger för att framställa andra i sämre dager. Synd att dom inte är mer ”källkritiska” vilket bl.a Pressomudsmannen har krävt av dom vid flera tillfällen.

Hade några journalister orkat ringa till Jönköpingspolisen så hade dom fått reda på sanningen.

Nils-Erik Eriksson j-köpingspolisen säger:

”De uppgifter vi har är att pojkarna smugglats till Malmö i lastbil, innan de själva fortsatte med tåg”.

Hur var det med fulmedias containrar som dom hade färdats i??

Läs även vad Merit Wager skriver om flyktingar så förstärks effekten av medias ständiga lögner ännu mer. Länken längst ner.

Flyktingbarnen tvingades av tåget

Blev inte avslängda i skogen av lastbilschaufför

SvD Flyktingar dumpade i skogen

SVT Play Människorsmuggling ökar i Sverige

Merit Wager: Idag är det kring 96 % av alla som smugglas hit som inte visar en enda identitetshandling i original

29 Responses to Media bluffar igen och igen och igen

  1. Jorma grön skriver:

    Konstigt att man betalar 10.000$ för att resa till Sverige i en container men inte vill betala för att åka tåg med SJ. Antagligen visste de att allt är gratis i Shangri-La…

  2. majjo skriver:

    Men visste du inte att när det gäller flyktingar så går man bara på den version de presenterar muntligen själva? Vadå, källkritik – man måste väl kunna ”lita” på folk?
    Dagens Sverige – världens dummaste folk…

    • spikharry skriver:

      ”Men visste du inte att när det gäller flyktingar så går man bara på den version de presenterar muntligen själva”?

      Självklart visste jag det. Men nu börjar dom släppa på det mesta för att inte gynna SD.

  3. Hasse 51 skriver:

    Jorma grön : du slog då huvudet på spiken så att säga ! Kanske de rent utav kom med reguljärflyget till Köpenmhamn ? Vem vet ? Men jag tror som sagt att det börjar röra på sig hemma hos ”Svenssons” i Sverige ! O ärligt talat så håller media på att svänga lite , om än lite men ändå……hi hi !

    Hans i snön

    • dick skriver:

      Alldeles riktigt. brukar vara så att man för en ringa summa lånar ett av de 250000 svenska pass på drift och sätter sig på reguljär planet till köpenhamn. På så sätt kringår man visumkravet och kan stiga på planet. Att man levererar en story med en hemsk flygt med lastbil och containers samt betalat 50.000 dollar till smugglare, är till för att synligöra flyktingens umbäranden och appelera till omhändertagande. Det är framförallt tolkarna som instruerar vad dom ska säga
      Hade man haft nogrannare kontroll av vem som finns på planen skulle invaandringen sjunka radikalt

  4. Robin_Shadowes skriver:

    Tänkte det samma när jag läste X2000 från Malmö. Kom säkert från Köpenhamn dessförinnan och Kastrup före det. Dom har helt sonika bara satt sig på Öresundståget och åkt över bron. Väl i Malmö har dom bara bytt till X2000. Hur visste dom hur dom skulle gå till väga om det inte redan finns en manual för det i Afganistan och andra musse-länder?

  5. Frida skriver:

    Om de nu tog flyget till Köpenhamn, varför flög de inte direkt till Stockholm? Är det svårare att fixa biljetter dit eller? Eller kanske de hade planerat att bli ”utkastade” i den svenska skogen så att hela Sverige skulle tycka synd om dom? Imponerande om de har tänkt så långt. Kanske de kan få en lysande framtid inom mediabranschen.

  6. Jorma grön skriver:

    Enligt uppgifterna har de fem pojkarna betalt 12-15000 kr per person för att resa till Sverige i en lastbil/container. Varifrån har de fått pengar? Antar att detta är en ansenlig summa i Afghanistan. En summa som de antagligen inte kunnat få fram själva. De är då knappast ”ensamkommande”. Det är självklart att finansieringen skett av närstående som ”inte finns”. Till spelet hör att de ska hittas på något dramatiskt sätt och att de blivit övergivna, trots sin förslagenhet att med hjälp av stora pengar kunna fly till Sverige på ett spektakulärt sätt…

  7. spikharry skriver:

    Jorma!

    Lyssna på SVT-plays inslag under denna rubriken. 200 000 kronor är vad en flykting får betala för att ta sig hit.

  8. Jorma grön skriver:

    Såg just inslaget! Tänk att dom stackarna får betala så mycket verkar budskapet vara. Tror inte att det är människor i nöd som har så mycket pengar utan snarare att det är ett hopp om, som jag sa tidigare, Shangri-La…

  9. spikharry skriver:

    Ankarbarn.

    När övriga släkt och vänner också kommit hit, så får dom tillbaka sina pengar med råge.

    • Jorma grön skriver:

      Medan Aina 91 inte får någon hjälp med mat och städ…

      • annullera skriver:

        Jorma!

        Om våra äldre får ligga och dö i sin egen skit är det ingen som bryr sig om!

        Vi skall vara landet som är världens räddare åt allt och alla! Haleluja!

        Reinfeldt och Mona Muslim de nya gudarna!

        • Jorma grön skriver:

          Aina 91 är uppfostrad att inte ligga samhället till last. Biståndsbedömaren säger att man inte kan tvinga på gamla hjälp som dom inte vill ha. Aina sitter i rullstol, men vill inte besvära hemtjänstflickorna (säger inte varifrån de kommer) för de har ju så mycket att göra…
          Aina finns irl. Hon är inte ensam.

  10. spikharry skriver:

    Nej och några nya löständer eller glasögon kan Aina 91 år bara drömma om. och det förblir en dröm också.

    Så behandlas svenskar som byggt upp landet.

  11. annullera skriver:

    Det är inget annat en stor dj….la skam.

    SD år 2010 för folket som bidragit till den svenska välfärden framför ekonomiska invandrare som ljugit sig in i landet.

  12. Liba skriver:

    Jag har precis sett ett program på TV om Qatar. Fd kungens protokollchef Elisabeth Taras-Wahlberg varit i Qatars emirens tjänst. Visserligen intressant om landet MEN: det finns inga flyktingar i Qatar, bara gästarbetare som bor i container, isolerade från Qatarer. Efter arbetet får de inte ha fritid och blanda sig med övrig befolkning. Ingen ropar efter FN och mänskliga rättigheter. Det finns ca 300000 Qatarer som hård bevakar sina privilegier. Varför flyr inte muslimer dit, till ett muslimsk land där allt är enl. deras religion? Inte ett ord sagt om kristna. De skulle bara våga. Som det såg ut, tröttnade till sist Elisabeth och efter 1 år lämnade Qatar. Hon kanske fick se ”det härliga landet” från insida.

  13. Ann-Marie skriver:

    Jag läste också om att det kostar dessa ”flyktingbarn” 100-200.000 kr att bli smugglade till Europa. För mig är det en j-a massa pengar och man undrar i sitt still sinne v a r i f r å n dom får så mycket pengar. Det hela luktar mygel.

  14. Robin_Shadowes skriver:

    Vi är många som inte ens är i närheten av 100000. När Sverige snart kollapsar och kalifatet blir ett obestridligt faktum har vi inget annat val än att sitta kvar i skiten medan dom som har råd flyr fältet. Det blir till att gilla läget som man säger…

  15. Jorma grön skriver:

    Nisse, då (på 90-talet)30,drabbades av TBE efter ett fästingbett. Han var nyetablerad egen företagare, gift, två barn. Nisse med familj hade några år tidigare flyttat ut på landet och byggt sitt drömhus. Inte vräkigt men ett litet hus på landet, där barnen skulle kunna växa upp i en härlig miljö. Hustrun pluggade till sjuksköterska (och ja, sådana hjälper andra människor). Eftersom Nisse var egenföretagare trodde inte Försäkringskassan på hans uppgifter om beräknad inkomst. Nisse, som var mycket sjuk, fick ta kontakt med socialförvaltningen för att söka någon form av stöd. Han ville inte ha socialhjälp, bara möjlighet att få ett lån, för att klara familjens överlevnad till dess att han åter blev frisk. Socialförvaltningen meddelade att man inte var någon bank, som lånar ut pengar till folk. Nisse fick frågan om han hade bil. Ja, men jag bor på landet och vi måste ha bilen för att min fru ska komma till sin skola, barnen till kompisar och andra aktiviteter eftersom det inte finns några som helst kommunala kommunikationer. Sälj bilen blev svaret. Dessutom bor ni ju i hus, så då får ni sälja det. Därefter kan vi diskutera socialhjälp. Jamen, jag kommer att vara sjuk i flera månader men därefter ska jag ju kunna börja jobba igen! Socialen var obeveklig och Nisse med familj fick låna pengar av släkt, vänner och bekanta och leva under existensminimum till dess att Nisse blev frisk igen. Familjen klarade av sin svåra situation. Trots våra kära myndigheter. Kanske andra skulle få kämpa på detta sätt också…

  16. Yngve skriver:

    Varför skulle dessa bluffa ? Klart de blivit informerade om hur de ska göra för att få stanna här. Helt rätt att hjälpa dessa och hoppas verkligen de får det bra i Sverige. Och vad ljuger media om ?

  17. nobody skriver:

    Nu är det bevisat! Media är dummare än tåget!

  18. per2 skriver:

    # Jorma grön.
    Skrämmande hur svenska Nisse behandlades av sociala myndigheterna. Samtidigt som myndigheterna står i kö för att ösa bidrag över ”ensamkommande ankarbarn” och hela deras släkt.
    Lusten har upphört att betala skatt till 7-klöverns svenskfientliga politik.Jag skickar hellre pengar till SD:s valfond. Då vet jag att dom kommer till nytta.

  19. Bofinken skriver:

    Rent skitsnack att det skulle vara utsatta minoritetsgrupper. Skicka genast tillbaks slynglarna till det första EU land de kom till. De som är utsatta i Afghanistan är flickorna och hade det varit flickor så hade jag svalt förklaringen direkt, men så är inte fallet och vi får bara pojkar hit trots att de inte på långa vägar är så utsatta som flickorna. Jag och alla andra med normalt förstånd förstår ju sammanhanget, men det är tyvärr klent med förstånd på vissa håll!

  20. Pia skriver:

    Merit Wager är helt underbar 🙂

    Hoppas fler klickar på hennes länk och tar del av fakta som hon och andra personer inom Migrationsverket har att förmedla till oss som kanske inte är så insatta i Migrationsverkets egna lilla mörkande om e-kommande barn.

    Merit säger att dessa problem har dom känt till i tio år, men igen på verket bryr sig. Dom går omkring med stora skygglappar på sig.

    Merit du är en frisk fläkt i den annars så hårda medie-vinden. Hoppas du fortsätter länge till med bloggandet och alla avslöjanden.

    /Kram från Pia med famlij.

    • annullera skriver:

      Håller med dig Pia!
      Alla borde läsa Merit Wagers blog.
      Framför allt alla dem som blundar för verkligheten och sanningen. Man tror inte det är sant att det finns så lättlurade och naiva och människor som i detta land.

  21. naimlap skriver:

    Först ljuger de små barnen sedan prellen Jonaz. Jorma
    du undrar vem, som betalar deras resa? Jag tror det är
    de svenka skattebetalarna, genom generösa bidrag till asylanterna. Som tex. 7,5 miljoner till Geten från Var
    -berg. Nu måste de få PUT, annars blir de svenska ungdomarna arga och då specielt svenske flicken med
    blygge lippen. Enl. dessa är vi, som tycker att de inte skall få det. Rasistisks idioter. Ja, så är det
    i landet utan framtid.

  22. olle skriver:

    Detta eviga förhärligande av primitiva arbågskulturer som journalister och svenska politiker ägnar sig åt.Nu har Sverige Europas högsta brottslighet, mest antal våldtäkter kan inte de fanatiska politikerna och propagandajournalisterna vara nöjda snart?

  23. Ann-Marie skriver:

    Nisses historia låter bekant, det finns många liknande historier. Precis så fungerar socialen. Men om Nisse hetat Mohammed hade han inte haft några som helst problem. Han hade inte ens behövt låna, han hade f å t t pengarna plus lite till för säkerhets skull. Ja, Sverige är verkligen fantastiskt numera, bara man inte heter Nisse.