Lögnaktiga politiker och PK-ister


ENSAMKOMMANDE Trots debatten råder alltjämt akut brist på platser för ensamkommande flyktingbarn. Om inte fler kommuner tar sitt ansvar är tvingande lagstiftning nästa steg, skriver migrationsminister Tobias Billström, Dan Eliasson, Migrationsverket och Anders Knape, SKL.

”Säkerhetsläget i delar av världen är sådant att många människor väljer att lämna sina länder för att söka fred och frihet på andra håll, bland annat i Europa. Våld och oro drabbar ofta barn särskilt hårt.

Under senare år har allt fler barn kommit ensamma till Sverige för att söka skydd. I 22 procent av fallen handlar det om flickor. Majoriteten är 13–17 år.

De unga har ofta flytt från krig, förföljelse och svåra levnadsförhållanden. De flesta – 78 procent – kommer från de svårt våldsdrabbade länderna Somalia och Afghanistan.

Inte sällan har de mist hela sin familj eller skilts från sina föräldrar. Med tanke på deras bakgrund, är det mycket angeläget att vi förmår att ge dem ett tryggt och humant mottagande i Sverige.

Idag har drygt 100 av Sveriges kommuner avtal med Migrationsverket om mottagande av barnen. Utöver detta bor barn hos släkt eller vänner i ytterligare ungefär 70 kommuner. Det är inte tillräckligt. Bristen på platser är stor och det är barnen som blir lidande.

I välfärdens Sverige är det ovärdigt att inte kunna bereda dessa barn och ungdomar den trygghet och den omsorg som de behöver”.

TOBIAS BILLSTRÖM

Migrationsminister DAN ELIASSON

Generaldirektör, Migrationsverket ANDERS KNAPE

ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting.

I välfärdens Sverige är det ovärdigt att inte kunna bereda pensionärer den trygghet och den omsorg som de behöver.

För mig är det obegripligt att dom tre PK-isterna som gemensamt skrivit artikeln använder uttryck som ”Välfärdens Sverige” vilken välfärd menar ni??

Över en halv miljon pensionärer lever på gränsen till svält, vissa har inte råd att äta sig mätta när en vecka återstår till nästa utbetalning av deras pensioner. Kanske lika bra det eller hur? dom har ju inte råd med tänder till att tugga maten med ändå!!!

Bristen på äldreboende är katastrofal, vissa får vänta i åratal på ett erbjudande trots era löften om drygt 3-6 månaders väntetid.

Cancersjuka skulle ni tvinga ut i arbetslivet, sjuka får inte vara sjuka, och dagisplatser för barnfamiljer går till invandrare som läser SFI.

Som en indirekt följd av detta tvingas ofta den arbets-villiga svenska kvinnan stanna hemma från jobbet då dagisplatser är upptagna av SFI-studerande invandrares barn.

GP:s artiklar för ett par år sedan visade att Somaliska kvinnor gick hemma och rullade tummarna under tiden som deras män satt på café tuggade KAT och njöt av livet.

Barnen var självklart på dagis..

Det finns ingen land i världen som visar samma förakt mot sina egna som vad svenska politiker gör.

Allt handlar nu mer om hur vi skall tillgodose invandrarnas behov 24 timmar per dygn året runt.

En stor del av alla som ni mer än gärna kallar för ”ensamkommande” har bevisligen sina föräldrar och övriga släktningar livet, trots att ni försöker hjärntvätta folket och påstå något annat.

Besök Merit Wagers blogg och läs vad anställda på Migrationsverket säger där. Dom tvingas till tystnad för att inte avslöja era patetiska jävla lögner.

Akut platsbrist för flyktingbarn

Merit Wager: SR envist och felaktigt att tala om ”flyktingbarn”. Vare sig ”flykting” eller ”barn” är i sammanhanget korrekt

16 Responses to Lögnaktiga politiker och PK-ister

  1. Jox skriver:

    ja är förvånad att SvD låter folk kommentera detta utspel om dessa 35-40åriga ”barn”

    • Johan J skriver:

      Det var nästan underhållande att se hur fort moderatorerna på SvD raderade. Till sist insåg de visst själva att de gjorde sig löjliga och stängde av kommenteringen helt.

      Synd på en annars bra tidning.

  2. spikharry skriver:

    Vissa av ”barnen” har egna barn. Barn från MENA länder kallas barn fram till deras 45 års dag. Då blir dom ungdomar.

  3. Mrs Thatcher skriver:

    Vi gräver vår egen grav. Vi är den enda civilisationen som finansierar vår egen undergång. Att det just är muslimska ”barn” är ingen slump.

    Detta intressanta men skrämmande föredrag tar upp den bistra verkligheten. Det är i 5 delar men jag lägger bara upp det första för att inte ta onödig plats. I avsnitt 4 på slutet så nämns Sverige som ett avskräckande exempel. I korthet så menar Mark S, som är från Canada men har bott i UK, att våra politikers förakt för vår egen kontinent bygger dels på slakten under WW1 och den kollektiva skuld vi alla känner över alla de unga män som gick en fruktansvärd död tillmötes. Dels att vi har det för bra och vi inte vill ”ödsla” tid på att skaffa barn utan istället har importerat en massa barnafödare från MENA. Vi har dessutom byggt upp ett system där dagens unga betalar för de gamla och med den ålderspyramid som vi har i Europa så klarar vi unga inte att betala för alla äldre. En kontinent utan unga kommer att dö ut. Problemet är bara att de unga vi nu har är till största del muslimer och det kommer att bli problem. Han sa att vi i Väst har välfärd men en åldrande befolkning medans de muslimska länderna har ungdom och entusiasm . Vi vet alla vilka som går segrande ur den striden. Han jämförde USA och Europa i en intervju och på frågan på varför USA klarar anstormningen av muslimer bättre så menade han dels att amerikanskor fortfarande har ett positivt födelsetal och att USA fortfarande behandlar folk som vuxna. Amerikaner förväntar sig inte och vill inte att Staten ska fixa allt och då får man en sundare skepticism mot politikerna och de kan inte styra och ställa hur dom vill. I Europa så har vi gett upp makten till politikerna och ägnar oss åt pseudoproblem som om vi har råd att skaffa en ny Platt Tv. Vad kommer vi ha för nytta med en ny bil och TV om vi låter vårt samhälle förfalla och islamiseras?

  4. Olbap skriver:

    SD = 2010 – om du tröttnat på ”Flykting”-industrin
    De 7 nyanserna av idioti i riksdagen har gjort sitt.

  5. Maria skriver:

    Förhoppningsvis omskrivs migrationslagstiftningen, men det vågar väl ingen politiker uttala att det måste ske. Stackars ”barn” som kommit hit. Sverige har för gott rykte bland flyktingländer. De reser genom hela europa med mål, Sverige. Tyvärr kommer det att fortsätta länge till. Tills ryktet når dem om en eventuell lagändring.

    • Mrs Thatcher skriver:

      Helt rätt. Efter kravallerna förra året i Rosengård så spreds ett rykte i arabvärlden att Sverige är ett dåligt land för muslimer att bo i. Att polisen stänger ner moskéer och ”tillåter” hundar att gå in i domsamma. Då var det en ”snäll” Iman som utnyttjade sina kontakter i MENA och förklara att Sverige visst är det bästa landet för muslimer utanför MENA. Det ser vi nu i statistiken. Signaler betyder allt då flyktingsmugglarna har stenkoll på hur det ligger till i olika länder. Ta t ex när Miggan inte bedömde Irak som en farlig plats och började avisa irakier. Vad hände då? Smugglarna sände då irakierna till Finland istället som fortfarande, i a f då, ansåg att Irak befann sig i ett krigstillstånd.

  6. Cavatus skriver:

    SvD:s kommentarsfunktion stängdes helt kl 13.26. Innan censurerade de nästan allt, även sakliga inlägg. Antagligen höll deras server på att braka samman. Svenskarna är rosenrasande på denna politik, åtminstone de som själva skaffat sig fakta i debatten, till skillnad från dem som fortfarande lever i en rosaskimrande PK-värld och tror på politrukernas dimridåer. Valet 2010 blir nog en enorm väckarklocka för alla och envar.

  7. Bengt skriver:

    För att få ihop pengar till att resa till Sverige 15000 dollar i Somalia idag handlar det om att ha kontakter med pirater,eller stjäla
    att stjäla i Somalia betyder att tex mörda och ta tandguld ur munnen på offren…………..

  8. bm skriver:

    Svd,Svensk Politik: Schibstedt Ett Farligt Bolag ingår även i bonniers
    tidningen har rasitiska former,kommentarer raderas om det inte passar bonnier/schibstedt,båda företagen ägs av judar

  9. klonk skriver:

    Det verkar som SVD har bytt ut en del av sin personal mot mer pk trogna.
    Senaste tiden har dom vart rena megafonen för regeringens synpunkter.

  10. Nemesis skriver:

    Ja, det är märkligt hur denna borgerliga regering kan försvara denna vettlösa politik! Som tur är blåser andra vindar i Europa och de kommer också hit. Då kan vi stoppa eländet och börja återuppbyggnaden av vårt land.

    Det får börja med återtagande av medborgarskap och PUT från 1985 och framåt utfärdade på tvivelaktiga grunder. Kriminella blir också automatiskt av med PUT/PASS. Inget PUT/PASS=omedelbar strypt socialförsäkring och bidrag samt innebär direkt repatriering. Har man jobb kan man få sin sak prövad för TUT. Likt Italien ska polis ständigt canvassöka efter illegala.

    Gränserna stängs för MENA-folk. Migrationsverket ska läggas ned och ansvariga för beslut som skadat Sverige eller svenskar ska ställas inför domstol.

    Politiker ansvariga för beslut som skadat Sverige eller svenskar ska ställas inför rätta och vid dom ut egen ficka betala kostnaderna för sina beslut.

    Utanförskapsområdena (>50% arbetslöshet)- samtliga 156 ska rivas och nya trevligare områden byggas.

    På detta sätt skulle vi få ett socialt lugnare och mer stabilt samhälle med mindre kriminalitet. Statsbudgeten skulle bli 40-60 miljarder starkare som skulle kunna användas på förmånligare familjepolitik, skola, vård, omsorg och bättre företagsklimat. Det skulle också skapas en rad nya arbetstillfällen i byggbranschen och runt omkring de nya områdena.

    Dags att ta tillbaka Sverige från landsförädarna nu!

    • spikharry skriver:

      Tror tyvärr inte att vi kan ta tillbaks Sverige igen. Men OM vi kan det är sista chansen den 19 september 2010.

    • Robin_Shadowes skriver:

      Har man en gång slagit sig till ro vid maktens köttgrytor så lämnar man inte frivilligt igen. Enda sättet att avsätta dessa landsförrädare är genom regelrätt revolution eller statskupp.

  11. Hasse 51 skriver:

    Men hallo vänta nu lite, en sak slog mig just är det inte främst KRISTNA som förföljs i exvis Somalia & Irak och som flyr / söker asyl i tex ( OK då främst Sverige) ! Hur kan dom då surra om Moske/minaretbyggen ……Jag får det inte gå ihop !
    Här i exvis Stan är i princip alla Afrikaner jag ser muslimer och de flesta ska vara fr Somalia med muslimsk klädsel. Och vi hör Imamer fr Malmö o Tensta/Rinkeby ha synpunkter. Jag fatter det ej: Hur kan man fly fr ett land där islam råder o sen gnälla här i Sverige att vi måste anpassa oss till Islamska seder HMMMMM………..DET ÄR FEL NÅNSTANS !

    Hasse i nu i vattnet ( snön har smält av ilska)