Utvisning av bestalisk hedersmördare stoppad


Utvisningen av den man som dömdes för hedersmordet på Abbas Rezai i Högsby har stoppats. Den dömde har idag avtjänat sitt fyraåriga straff i ungdomsvård och enligt domen skulle han nu utvisas till Afghanistan. Men Högsta domstolen har stoppat utvisningen efter att mannen begärt en ny prövning av fallet.

”För en tid sedan fick Sveriges Radio Kalmar obekräftade uppgifter om att den dömde mannen skulle ha sagt att han tagit på sig mordet på Abbas Rezai och att han nu ångrar det.

Nu har den dömde mannen begärt att Högsta domstolen ska pröva fallet på nytt eftersom han inte vill utvisas till Afghanistan, ett land där han bara bott några få år av sitt liv. Om det kommit in några nya uppgifter om mordet är än så länge oklart eftersom mannens ansökan till Högsta domstolen är sekretessbelagd.

Det var i november 2005 som Abbas Rezai blev brutalt mördad i en lägenhet i Högsby. Abbas hade ett förhållande med en 16-årig flicka och hade kommit till Högsby för att be om hennes hand – men istället blev han först torterad med kokande olja och sen brutalt ihjälhuggen.

Den då 17-årige mannen som var bror till flickan dömdes ensam för mordet och de båda föräldrarna som också åtalats friades från mordanklagelser. Hovrätten bedömde att mordet på Abbas Rezai var ett hedersmord att han mördades för att upprätta familjens heder.

Den då 17-årige mannen sa under rättegången att han ensam begått mordet. Men trots att hovrätten kom fram till att han starkt överdrivit sin roll och att mordet måste ha utförts av flera personer dömdes han som ensam gärningsman. På grund av hans låga ålder dömdes han till fyraårig ungdomsvård och utvisning.

Mannen kommer nu tas i förvar eftersom polisen annars tror att han skulle kunna fortsätta med brottslig versamhet. Polisen gör också en bedömning om det finns en hotbild mot på något sätt, till exempel om han skulle kunna utsättas för hämnd från den mördades släkt.

Just nu kommer mannen alltså inte utvisas eftersom han har begärt en ny prövning av hans fall och Högsta domstolen har stoppat utvisningen medan de tar ställning i frågan”.

Abbas Rezai mördades på det mest bestaliska sätt man kan tänka sig. Åtta knivhugg i ryggen, och ytterligare tretton hugg i bröst och mage.

Mördaren hällde även kokande frityrolja över Abbas och avslutade hedersmordet genom att skalpera honom.

Nu stoppas utvisningen till Afghanistan av Högsta domstolen. Anledning? mördaren har idag avtjänat sitt straff och skulle utvisas, därför tar han nu tillbaka sitt erkännande.

Mördaren begär att Högsta Domstolen prövar fallet på nytt, eftersom han inte vill utvisas till Afghanistan, ett land där han bara bott några få år av sitt liv.

Åklagaren vill även döma hans föräldrar för inblandning i mordet, två nämndemän ställde sig bakom åklagaren men det räckte inte då dom övriga friade föräldrarna.

Ställ er frågan varför mördaren inte begärde en ny prövning tidigare!! Sverige är ett fantastiskt land. Först mördar han killen som familjen inte accepterade, på grund av att dom hade utsett en annan kille till sin dotter.

Nu ångrar han sitt erkännande och vill stanna kvar i det fina bidragslandet Sverige. Visst tusan var föräldrarna inblandade, läs medföljande länkar.

Utvisningen av den man som dömdes för hedersmordet på Abbas Rezai i Högsby har stoppats

Abbas Rezai skållades, knivhöggs och mördades för sin kärlek till deras dotter

”Mina släktingar kommer att döda mig jag valde fel man enligt dom

Abbas gjorde ett fel han blev kär i fel flicka

Lyssna på webbradion här om mördaren

Utvisning stoppad för morddömd

5 Responses to Utvisning av bestalisk hedersmördare stoppad

  1. Nisse skriver:

    Jaha, självklart, han har ångrat sig. Ge honom en lägenhet på Östermalm, en jaguar så han inte känner sig utanför med tillhörands garageplats. Samt ett stammiskort på grodan så han kan dricka lite grogg. Stackarn!

  2. annullera skriver:

    Det enda rätta i det här fallet är att skicka hem hela familjen och övrig släkt dit där de hör hemma. Hela denna familj har själva förbrukat sin rätt att leva eftersom hela familjen varit delaktig i detta fruktansvärt hemska och BESTIALISKA HEDERSMORD. Jag kommer ihåg det här och det är något av det mest fruktansvärt bestialiska mord i Sverige som jag hört talas om. Sådant här skall inte få förekomma i ett land som Sverige. Vad är detta för sjuka människor?

    NU STÅR HOPPET TILL VÅRT RÄTTSSAMHÄLLE ATT SKIPA RÄTTVISA OCH STATUERA EXEMPEL GENOM ATT STÅ FAST VID UTVISNINGEN, HOPPAS BARA ATT RESTEN AV FAMILJEN OCKSÅ FÅR LIVSTIDS UTVISNING.

  3. Allan O Snackbar skriver:

    Underbart, vi har lyckats identifiera en person som vi vet till 100% inte har ett jävla skit att göra här i Sverige, och jag antar att han saknar svenskt medborgarskap, så varför inte göra oss av med skräpet?
    Det här måste få ett slut.

  4. Jocke skriver:

    Kan säkert bli en bra socialdemokrat av honom.

    Sossar kommunister och övriga skithögar trivs bäst med rånare våldsmän och mördare.

    Förbannade idioter som skänker bort det vi andra byggt upp………..

  5. Robin_Shadowes skriver:

    Vi låter m a o sådan här heders-skit rota sig i Sverige. Sådana här fall kommer därmed bli allt vanligare i framtiden. Med allt fler inkvoterade mussar i dumstolarna så kommer dom alltid få låga straff dessutom, utom möjligtvis våldtagna ”svennehoror”.