Betalar regeringen S Benaoudas hemresa?


De gripna svenskarna i Pakistan anklagas för spioneri. Det uppger en högt uppsatt källa inom den pakistanska underrättelsetjänsten för SvD. Orsaken kan vara att det finns känsliga kärnvapeninstallationer i området där gruppen om tolv utlänningar greps.

”Förutom svenskarna Mehdi Ghezali, Munir Awad, Safia Benaouda och en tvåårig pojke fanns också turkar, en iranier och en ryss med i gruppen om 12 utlänningar. I området kring Dera Ghazi Khan där gruppen greps finns hemlig kärnvapenutrustning.

Sedan några år tillbaka är det förbjudet för utlänningar att alls vistas i det området utan specialtillstånd från inrikesdepartementet. I den säkerhetsfixerade kärnvapennationen Pakistan är detta en omständighet som kan göra läget betydligt svårare för den nu fängslade gruppen.

Sedan tidigare har det framgått att gruppen anklagas för att olovligen ha tagit sig in i landet, och att de är misstänkta för terrorhandlingar. När svenskarna nu hållits fängslade i tre veckor säger källan inom underrättelsetjänsten till SvD att även spioneri är en av punkterna, men uppgiften är inte bekräftad från officiellt håll.

Enligt SvD:s källor är det inte bara underrättelsetjänsten ISI som utreder svenskarna utan ett flertal olika spionorganisationer som samarbetar i det här fallet.

Bara en sak är i nuläget helt klar – tydliga besked från de pakistanska myndigheterna dröjer och inrikesministeriet i Pakistan vill varken dementera eller bekräfta uppgiften om spioneri.

Kan de dömas till döden?

Läget i Pakistan är mycket allvarligt med ett blodigt inbördeskrig som rasar i norr. Civila politiker och militärer är ofta hotade och attentaten är många. Terrorist- eller spionmisstänkta utlänningar behandlas hårt”

jag har fått nog av dessa ”Svenskar” som media kallar islamisterna för.

Är dom skyldiga då hjälper det inte att politiker eller UD etc etc drar fram ”skyddskortet” mänskliga rättigheter. Muslimerna skall staffas hårt väldigt hårt.

I går påpekade flera medier att Safia Benaouda skulle släppas då hon ”troligtvis” var oskyldig och bra gjort det som hennes sambo (Munir Awad) tvingat henne till. Vissa saker förändras väldigt fort.

Men sverige skall väl som vanligt lägga sig i vad andra länder har för lagar och paragrafer? Sveriges politiker klarar inte av att styra sitt eget land, trots det tror dom sig kunna styra världen.

En samling okunniga politiker som lider av struts-syndromet och vill vara hela världens samvete.

Svenskar utreds för spionage

Hur stor är risken att dömas till döden för spioneri eller terrorbrott?

5 Responses to Betalar regeringen S Benaoudas hemresa?

  1. SG skriver:

    Om Sverige i alla lägen gör allt för att få sina medborgare fria trots extremt starka brottsmisstankar så kommer islamistproblemet på hemmaplan att växa ohejdat.

    Sverige fick ut Ghezali förra gången. Han är även Algerisk medbogare.

    Vore det inte Algeriets tur de här gången?

  2. jocke99 skriver:

    ”Enligt SR:s Ekots källor ska flera misstänkta extremister ha arresterats, bland annat i Waziristan-regionen, som en direkt följd av information som framkommit i samband med Ghezalis gripande. ”

    Aj, aj, aj ! Är de ”golbögar” också. Då är det nog säkrast för dem att sitta kvar där de sitter.

  3. Anders skriver:

    Var det inte de vad nassarna sa efter kriget? Vi gjorde bara som de sa, ja dåååå är allt frid och fröjd.

    Nej är de så dumma att de åker ner dit och tar sig olovligen in i landet så får de väl stå sitt kast.

  4. Kurre A skriver:

    Safia med barn må kanske vara något ovetande om den verkliga anledningen till resans mål, men hur korkad/naiv och idiotisk får man vara.

    Men å andra sidan ÄR JU faktiskt Muslimska kvinnor bara ”boskap” i männens öga. Detta skulle peka på att hon bara är naiv och korkad, efter sin mor.

    Men jag hoppas att killarna döms hårt och länge och aldrig får möjlighet att återvända till Sverige, då kan pengarna användas till sjukvård eller pensionärerna.

    Må Pakistan rensa sitt land från inkräktare som spionerar och planerar terroristattentat.

  5. Ann-Marie skriver:

    Hade dom pengar till resan dit, så har dom pengar till resan tillbaks. Fast helst ser jag att dom förblir där dom förtjänar att vara, i Pakistanskt fängelse.

    Som Kurre A säger, ”pengarna kan användas till sjukvård eller pensionärerna”, det finns gamla som aldrig kommer ut på så mycket som en promenad, ännu mindre lyxiga ”pilgrimmsresor”.