Reinfeldt öppnar dörren för SD på vid gavel


Finns det överhuvudtaget några omständigheter där ni kan tänkta er att regera med indirekt stöd av SD?

Jag har inte tänkt så av det enkla skälet att jag uppfattar det som att vi har en majoritetsregering och vi söker förnyat förtroende.

Visst har du tänkt på SD som ett alternativ Fredrik! Men du vågar inte säga det rent ut av rädsla att bli stämplad. På valdagen när SD blir sveriges åttonde parti i riksdagen då kommer du att göra allt för att få fyra år till vid makten.

Då kommer du att tillkänna följande: Vi tar emot stödet från SD, vi kan inte acceptera att den rödgröna sörjan pånytt får chansen att köra sverige i botten bli dina ord.

”Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tror att borgerliga väljare kommer att taktikrösta på Kristdemokraterna för att alliansen ska vinna det stundande valet. ”Vi behöver alla röster vi kan få för att klara det som ser ut att bli ett mycket jämnt val”, säger han.

Kommer du att säga till en del av dina partivänner att lägga en röst på Kristdemokraterna för att rädda kvar regeringen?

Jag tror att de förstår att vi behöver hela alliansen och alla röster vi kan få för att klara det som ser ut att bli ett mycket jämnt val. Sedan är jag övertygad om att de vet att kunna sortera detta själva”

Du kan inte lura väljarna längre Reinfeldt, dom flesta vet att du söker stöd hos SD för att bilda regering natten mot den 20 september 2010.

Har talat med väldigt många moderater och dom flesta är positiva till ett samarbete med SD men vågar inte stå för det p.g.a rädslan att bli stämplade. Desutom säger dom att stora delar av er invandringspolitik är en indirekt kopia av Sverigedemokraternas vilket jag instämmer i..

Moderaterna lovade under valrörelsen 1991 att inte bli beroende av Ny Demokrati, hur det gick vet alla dom blev vågmästare.

Taktikröstande kan rädda alliansen tror Reinfeldt

Väljarstödet för alliansen minskar

3 Responses to Reinfeldt öppnar dörren för SD på vid gavel

  1. Lp skriver:

    Jag tror att många politiker vill att SD skall komma in i riksdagen,
    de vet att SD har rätt! Men de kan inte erkänna det för de har målat in
    sig i ett hörn, och den som vill komma ut därifrån är slut som politiker!

  2. Kurre A skriver:

    Att SD kommer in i Riksdagen står utom all tvivel, men enl fler mätningar och analyser tar man röster från arbetarklassen, dvs. s+vpk. Klart att man tar väljare från alliansen också, ISLAM hotar ju allt och alla.

    Det är klart att det är NU vi kan rädda landet, men frågan är om Islam eller SD först når 51% av rösterna/befolkningen??

  3. peerpede skriver:

    Att många politiker gärna ser SD komma i riksdagen är helt klart och som Lp säger; de har målat sig in i ett hörn och kan inte på eget bevåg ta tag i problemen och kalla sakar vid deras rätta namn.
    Därför behövs SD att bryta isen, öppna upp debatten och på så sätt legitimera den revidering av invandrings och integrationspolitik som flertalet av Sveriges väljare vill det.