Helena Benaouda gråter ut i media igen


Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd, bekräftar nu att det är hennes barn och barnbarn som sitter fängslade i Pakistan.
”Jag känner just nu både oro och smärta”, skriver hon i ett e-postmeddelande till SvD.

”I snart tre veckor har 19-åriga Safia Benaouda och hennes tvåårige son suttit fängslade i Pakistan. Hon greps tillsammans med Mehdi Ghezali och och Munir Awad i närheten av Dera Ghazi Khan, samtliga misstänkta för terrorism.

UD är oroad över att tvååringen är frihetsberövad och man har även framfört det till de pakistanska myndigheterna.

Nu talar även barnets mormor, Helena Benaouda, ut. I ett e-postmeddelande till SvD skriver hon att hon under onsdagen fått bekräftat från den svenska ambassaden att hennes dotter Safia och barnbarnet är tillfångatagna.

Jag fick nyheten från svenska ambassaden, när jag ringde dem efter att ha identifierat det lilla barnet på bild”, skriver hon.

Enligt Benaouda kommer svenska ambassaden i Pakistan att be om att få träffa 19-åringen och barnet.

Jag känner just nu både oro och smärta för mitt barnbarn och för situationen i sig men även lättnad för att det pakistanska erkännandet innebär att det upprättas en viss kontakt med min dotter och genom henne med barnet.

Helena Benaouda hoppas på ett samarbete med ambassaden med ”barnets bästa som prioritet”.

”Barnbarnets svåra situation och bästa är min främsta prioritet just nu”

TT skriver att Safia Benaouda säger följande Jag måste lyda sin mans order. Hon säger att hon först trodde att det handlade om en religiös resa för att träffa andra fromma muslimer och att hon senare upptäckte att allt inte stod rätt till, men att hon då inte kunde resa hem”

”Enligt Ekot har en grupp från den svenska underrättelsetjänsten åkt till Pakistan för att träffa den gripne Mehdi Ghezali och försöka få reda på mer om anklagelserna angående terrorkontakter”

Per Gudmundson har skrivit en artikel i dagens SvD som är mycket läsvärd.

”Mehdi Ghezali höll ett anförande vid en demonstration arrangerad av den lilla fria vänstergruppen Eurocolors. Man bar även plakat med porträtt av Oussama Kassir, nu dömd till livstids fängelse för terroristbrott i USA.

Bland talarna fanns ordföranden för Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda. Hon är mamma till Safia Benaouda, som tidigare suttit fängslad i Etiopien och som nyligen greps med Ghezali i Pakistan.

Andra talare var Yvonne Ruwaida, styrelseledamot i Miljöpartiet, och Eva Björklund, då styrelseledamot i Vänsterpartiet”

Visst jag tycker också det är hemskt att ett litet barn skall tvingas vara kvar i Pakistan.

Men problemet är likförbaskat hennes 19-åriga dotter Safia Benaouda som ställt till med eländet för det lilla barnet.

Nu är det inte första gången hennes dotter är misstänkt för terrorbrott. Frågan är vad skulle Safia Benaouda och hennes muslimska sambo Munir Awad göra i Pakistan?

Jag tycker personligen att det är väldigt oroväckande att det är dottern till ordföranden i Sveriges muslimska råd som sitter fängslad misstänkt för terrorism i världens farligaste område.

Helena Benaouda kan aldrig bortförklara sig igen med att ”hon inget visste” Det sitter förövrigt ytterligare 13 ”svenskar” misstänkta/dömda för terrorbrott i andra länder häktade.

Underligt att lilla sverige nu sammankopplas med terrorister mer och mer. En mycket skrämmande utveckling som kan skapa problem för vårt land framöver.

Islam är en fruktansvärd hemsk och skrämmande religion. Hoppas verkligen vi kan utplåna den från jordens yta.

Ingen rök utan eld är ett ordspråk som fortfarande står sig bra..

Helena Benaouda ”Jag känner just nu både oro och smärta”,

UD-oro för fängslad tvååring i Pakistan

Per Gudmundson Bland talarna fanns ordföranden för Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda

SpikHarry Sverige rekryteringsbas för terrorister

Terrorgripna kvinnans mamma orolig

Terrorgripna kvinnans mamma orolig

22 Responses to Helena Benaouda gråter ut i media igen

  1. mastaren skriver:

    ”Islam är en fruktansvärd hemsk och skrämmande religion. Hoppas verkligen vi kan utplåna den från jordens yta”….*ASG* Signaturen Spikharry verkar inte ha alla hästar riktigt hemma (bortsett från att han inte kan skriva svenska ordentligt).

  2. spikharry skriver:

    Signaturen (mastaren) Fredrik Meyer hade inte mycket att delge oss 🙂

  3. Lars skriver:

    Safia Benaouda är säkert skyldig som synden, hennes man och kompisar också. Men; man kan väl inte klandra Helena Benaouda för att hon gör allt hon kan för att hjälpa sitt barn och barnbarn. En mors kärlek är trots allt en mors kärlek.

    Jag hoppas att Safia, Ghezali & Co. får en bra rättvis prövning i Pakistan. Befinns de skyldiga hoppas jag att de får avtjäna sina straff i Pakistan.

    Var och en får bära sina egna synder. Jag tror faktiskt inte att mamma Helena har uppmuntrat sin dotter att åka jorden runt för att leka jihad. Safia har ett eget ansvar för sina handlingar och kan varken skylla på sin man eller annan.

    Förstå mig rätt; Islam är en tvivelaktig religion, men jag tycker att det ligger för mycket fokus i blogosfären på att kritisera Helena. Vore det min dotter som gjort sig skyldig till denna dårskap så skulle jag nog ändå göra samma sak. Det är ju ens barn liksom.

  4. petersanning skriver:

    Sedan länge har jag tyckt att en stor del av skulden för den muslimska fundamentalismens framfart vilar på ”vanliga” muslimer. Det låter kanske provokativt, men min poäng är att jag alltför många gånger läst om och på TV sett STOLTA föräldrar, kompisar och grannar till terrorister som precis sprängt sig själva i luften som självmordsbombare – tillsammans med 10-talet eller 100-talet oskyldiga andra. Om GRUPPEN istället för att sitta stolta i TV rutan skulle byta efternamn och flytta till en ny stad av skammen som deras barn dragit över familjen – då skulle det automatiskt bli mycket svårare för terror organisation att rekrytera nya ungdomar till sina rörelser. De flesta människor vill inte dra skam över sig eller sina familjer. Jag vet att de flesta ”vanliga” muslimer skräms till tystnad av fundamentalisterna – de dödar och förtrycker först sina egna, därefter de ”otrogna” västerlänningarna. Men den muslimska gruppen får ta sig i kragen och stå upp som en ”man” (eller kvinna). Så länge man hukar av skräck och förblir splittrade så kommer fundamentalisterna att få hålla på. Detta sagt, så är det totalt ohållbart att ordförande i muslimska rådets dotter är inblandad med terrorister och antagligen själv är terrorist eller ”hang-around”-terrorist – det spelar för mitt argument ingen som helst roll om hon är skyldig eller ej. Muslimska rådet ska representera den svenska muslimska gruppen. Dvs om ordförandes dotter är terrorist så innebär det en acceptans av fundamentalismen – inte ett avståndstagande. Dags att Helena och ni andra ledande muslimska företrädare tar er en titt på er själva och er situation. Lös problemet, ändra era värderingar och ta tydligare avstånd från all form av muslimsk fundamentalism.

  5. dick skriver:

    Låt dem ruttna i pakistan, förbannade islamister.

    • tanten skriver:

      Men ta hem det oskyldiga barnet! Sjukt av dessa människor att använda ett litet barn som någon sorts ”skydd”. Totalt hjärnlösa människor!

  6. Klas skriver:

    Vi bojkottar Israel för att visa att vi inte stöder deras förtryck av palestinier. Vi bör göra samma sak för att visa att vi inte stöder terrorism eller islamiseringen av Sverige.

    Gör inga affärer med troende muslimer, hjälp kvinnor som blir utsatta för hedersvåld, visa artigt och respektfullt att du tycker att Islam inte är en del av Sverige.

  7. Per skriver:

    Ingen folklig mobilisering den här gången? Inte en enda politiker som vill profilera sig som en sann vän till alla svenska medborgare, trots att det bara är ett år till valet? Sanningen är att Sverige och svenskarna är så naiva att det är tragiskt. Hur från början svenska kvinnor kan konvertera till vidskepelsen islam är och förblir en gåta. Någon gång måste det börja talas klarspråk om en ”religion” som mest gör sig känd för att sprida död omkring sig.

  8. tanten skriver:

    Sveriges ambassad i Pakistan borde helt enkelt omhänderta den lilla tvååringen. Föräldrarna är ju idioter och inte lämpliga som föräldrar. Det finns många i Sverige som kan adoptera den lille sonen och ge honom trygghet. Mormoderna är inte heller lämplig att ta hand om den lille. OTROLIGT SJUKT av föräldrarna att utsätta barnet för detta. Ren och skär beräkning. Man spyr.

  9. En vän i kampen skriver:

    Nog har avfällingen rätt i sin oro för sitt barnbarn, även om hon borde oroa sig mer över sitt barn.
    Som jag ser det så bör Pakistan överlämna barnet till Svenska Ambassaden vilken sedan bör se till att barnet kommer hem till Sverige och till en bra adoptivfamilj. Barnets mor och hennes kamrater får givetvis stå sitt kast vad gäller resor och planer. Oavsett vad deras avsikt med sin resa varit så innebär deras hemlighetsmakeri och rökridåer avseende destination samt deras stora svårförklarade kontantinnehav i ett område där de inte har att göra starka indicier om att de varit ute i brottsligt uppsåt. Låt Pakistan och USA hantera dem.

  10. elina skriver:

    Barnet borde omhändertas. Frågan är av vem? Vilken lag gäller just nu för barnet? Inte svenska socialtjänsten och LVU antar jag.

    • Il Padre skriver:

      Safia Benaouda och barnet bor i Bandhagen och då gäller anmälan om oro för barnet hos Stadsdelsförvaltningen Enskede-Årsta-Vantör — http://www.stockholm.se/FamiljOmsorg/Barn-och-unga/Anmalningsskyldighet/

      Mormodern ser jag inte som något försthandsalternativ om barnet skall placeras eftersom man inte bör blunda för att äpplet sällan faller långt ifrån trädet…

      Igår kunde vi säga grattis till Oussama Kassir – tidigare bosatt och välkänd bidragstagare i Bandhagen, som nu äntligen dömts till ett riktigt livstidsstraff för terrorism av en federal domstol i USA. Får han bara stanna i USA kommer han således först ut i en trälåda. Var Kassir och Safia Benaouda bekanta?

  11. Peter skriver:

    Vad är det för problem med barnet?
    Hela Pakistan är fullt med barn.

  12. Henaouda Belena skriver:

    Undrar vad Helena benaoudas bror tycker om det här egentligen???

  13. Klas skriver:

    Klas: Vi bojkottar inte Israel utan tvärtom stödjer mellanösterns enda demokrati när vi har möjlighet. Det borde vara en självklar insikt hos alla som ser islamiseringen av sverige och världen som ett problem. Islams fiender är våra vänner.

  14. VBengt skriver:

    Det är fantastiskt(och avslöjande) att mamman till Safia först säger att hon trott att hon var i saudi pga samtal mm), sedan NU säger att Saifa sagt att hon kände sig tvingad att följa med och att hon känt sig olustig senare men inte kunnat avbryta resan.
    DETTA UTAN ATT HA PRATAT MED HENNE EFTER ATT DE FÄNGSLADES!!!!

    see? dvs mamman visste att hon var där och vad de gjorde där….

  15. Kattungejäveln skriver:

    Nää, jag gillar heller inte att Sverige kopplas ihop med terrorister…

  16. Helena Palena skriver:

    En svenska som ordförande för muslimska rådet. Ja, herregud. När jag ser henne i TV vet jag inte var jag ska ta vägen. Och dottern och barnbarnet. Vilken mormor! Vilken förebild. Herregud en gång till. Man kanske ska säga Allah! Allah!

  17. Il Padre skriver:

    Den uppmärksamme noterade kanske att Helena Benaouda kommenterade UD:s kontakt med de pakistanska myndigheterna och de besked man fick genom att säga ”när pakistan nu **erkänner**” etc… Erkänner? Freudiansk slip som röjer en helt galen inställning till en nations rätt att skydda sig? Vad menar och känner hon egentligen? Inser hon inte att Pakistan är i sin fulla rätt och har hela den civiliserade världens tacksamma stöd för att de griper misstänkta terrorister? Hur ser hon på Sveriges säkerhetspolis och militära underrättelsetjänst? Har vi inte rätt att i Sverige skydda oss mot misstänkta terrorister? — Det finns nu god anledning att på flera håll göra rejäla omprövningar beträffande både det ena och det andra och kasta hindret politisk korrekthet åt sidan!

  18. Ann-Marie skriver:

    Och, vart kom pengarna ifrån? Musslorna får tydligen alldeles för mycket i socialbidrag numera. Resor till platser som Saudi Arabien, Pakistan, Somalia och vart nu de ”globetrottar” till är INTE billiga.

  19. Il Padre skriver:

    Ang Eurocolors demonstation: Knappast det enda tillfället som Yvonne Ruwaida och Eva Björklund aninglösa som de är visat prov på dåligt omdöme. Ruwaida retar man ju upp sig på rejält varje gång hon öppnar näbben i tv-rutan. Ingen av dem är nog några terroristämnen, men VAR STÅR EGENTLIGEN ORDFÖRANDEN I SVERIGES MUSLIMSKA RÅD, Helena Benaoud? Nog fasen är det märkligt att en synbart engagerad och påstridig mor inte har observerat den farliga förändringens vind hos sin unga dotter? Men det är klart, hon betraktar ju ingenting med kritiska svenska ögon. Ghezali och Munir blir under alla förhållande kvar i Pakistan längre tid, om nu inte den rättegång som väntar delar ut dödsstraff. De här gossarna har skött sina kort så illa att det i så fall blir få som kommer sörja dem om de nu blir martyrer t o m i ett muslimskt land!

  20. kalle skriver:

    Vilket är problemet? Nu är dottern i ett muslimskt land bland sina trosfränder. Det kan väl inte bli bättre? Där är rättskipningen baserad på muslimsk tradition. Varför oroa sig? Eller är det möjligen så att det är lite sjystare ändå med den förfallna västerländska varianten?