Mehdi Ghezali kan få avtjäna straffet här


När Mehdi Ghezali greps i Pakistan förra gången var han inblandad i ett fånguppror där pakistanska vakter dödades. Detta kommer sannolikt att granskas på nytt och läggas till de mer färska anklagelserna om terroraktiviteter. Enligt Ekot betraktas Mehdi Ghezali som en ledande person i den grupp av utlänningar som nu förhörs.

”Det som hände i Pakistan den 18 december 2001 var en föraning om det våld som senare har blivit så utbrett i norra Pakistan. En grupp med 156 misstänkta personer infångade inte långt från de sönderbombade Tora Bora-bergen skulle transporteras till Peshawar för att fängslas.

De reste i tre bussar och två lastbilar, men i höjd med staden Arawali övermannade fångarna en av bussarna som körde av vägen. I tumultet stal några av fångarna vakternas vapen och började skjuta. Sju vakter dödades liksom åtta fångar, medan några andra fångar lyckades rymma.

I denna grupp av fångar fanns även Mehdi Ghezali. Han själv har förnekat kännedom om upproret när han blev tillfrågad om det vid en presskonferens 2004.

När han nu på nytt är gripen i Pakistan nästan åtta år senare kan dessa tidigare misstankar om brott belasta honom ytterligare.

I samband med att Ghezali hamnade i amerikanskt förvar fanns uppgifter om att han vid en frigivning i första hand skulle lämnas ut till Pakistan för att stå till svars för dessa brottsmisstankar. Detta blev senare inte aktuellt

Enligt källor som Ekot har talat med misstänks Ghezali för att ha träffat åtminstone en efterlyst person inom terrornätverket i landet efter att han anlänt till Pakistan.

I en första kommentar till gripandena säger utrikesminister Carl Bildt till TT att ”den förra regeringen gjorde enorma insatser för att Ghezali skulle bli fri. Men jag ser väl inte riktigt det (scenariot) på horisonten för ögonblicket”.

Nu vänder riksdagspolitiker Mehdi Ghezali ryggen. Inte speciellt överraskande då han redan fått mer hjälp än någon annan ”svensk” fått tidigare, men nu missbrukat det.

Vad som är tragiskt är att vid en eventull dom kan Mehdi Ghezali få avtjäna sitt straff i Sverige.

Vilket innebär att vi skattebetalare återigen skall tvingas betala för dömda terrorister. Låt honom ruttna bort i Pakistan.

Tidigare brottsmisstankar tynger Ghezali

10 Responses to Mehdi Ghezali kan få avtjäna straffet här

  1. miki skriver:

    Tror Ghezali ha sålt sig i smyg till förhörsledarna i byte mot att de inte lämnar ut honom till pakistan som han förtjänat p.g.a mord de ha begåt på vakterrna ingen duvunge ,en varg i fårakläder?Man få intryck av att han är mentalt instabil .Ha svårt att tro att han är oskyldig ,media nappar op hans story i vardags tåkiga livet men det är betre än de sjuka religiösa våld de ha utsatt sina medmeniskor för , o propagerar låt honom sona det.

  2. Wolf Nilsson skriver:

    Jag tycker inte att Sverige och svenska skattebetalare ska slösa en krona eller en minut mer på den där mannen. Hade det gått att ta ifrån honom hans svenska medborgarskap skulle detta gjorts omedelbart. Han är en skam för Sverige och sveriges anseende utomlands.

  3. Söder skriver:

    Så nu är Safia Benaouda i princip lurad igen enligt svd ??. Märkligt att hon blir lurad till de värsta terroristnästerna i världen gång på gång. Mamma Helena Benaouda ordförande i svenska muslimska rådet bör tala sin lilla älskling till rätta. Förövrigt var det säkert bara ett misstag att hon grep i somalia med terroristern Daniel Maldonados fru för två år sedan.

  4. Teddy Möller skriver:

    Jag skrev också ett litet inlägg om detta 🙂

  5. BillyBob skriver:

    självklart ska de avtjäna sina straff där och inte här. Fattar min inte på UD när det gäller brottslingar verkar de har ha mycket resurser och tid som helst att få hem dem. Men när det gäller av ene föräldern kidnappade barn, folk som blivit skadade eller dött utomlands skiter de fullständigt i de anhöriga o att hjälpa dem…

    eller kan det kanske vara så att Mamma Benaouda och den muslimka världen styr och ställer och övar påtryckningar??!!!

  6. Erik Jonsson skriver:

    Ghezali kan lika gärna utelämnas till Algeriet. Han är ju medborgare där också.
    Vad gäller Saifa, kan jag gärna bekosta hennes sug efter lakrits, bara hon får ett hårt staff i Pakistan.

  7. Erik Jonsson skriver:

    Mehdi Ghezalis förklaring varför de hade med sig strypsnaror låter väldigt krystat. Han påstår att de hade med sig strypsnaror för att kunna försvara sig.
    Då inställer sig frågan: Hur försvarar man sig med strypsnaror?

  8. hummelstadskarin skriver:

    Otur för dem att de blev gripna nu, när inte sossepacket sitter vid makten i Sverige.

  9. ulrika skriver:

    NÄMEN,DET VILL VI INTE.

  10. HasseB skriver:

    Jag tror säkert att det är möjligt med en socialistisk regering. Där verkar terror och våld vara rumsrena. Varför inte inhysa Usama bin Ladin också när han en gång åker fast ?
    Man borde sprida mer infomation om vilken omfattning barnäktenskap har i den muslimska världen.
    Bara tanken väcker på hur vuxna män utnyttjar barn på detta sätt väcker avsky och äckel för islam som religion.