Illegala invandrare får 20 000 kronor i månaden


Gävle En utlänning som en gång blivit folkbokförd i Sverige har goda chanser att fortsätta att leva ett helt normalt liv här trots att uppehållstillståndet upphört och vistelsen därmed blivit olaglig.

Han eller hon kan fortsätta att ha ett vanligt jobb och betala skatt, eller få både socialbidrag och bostadsbidrag, utan att någon myndighet reagerar.

”Det slog gränspolisen och migrationsverket i Gävle larm om vid en träff på torsdagen med några socialdemokratiska riksdagsledamöter.

”Willy Aflarenko, enhetschef för länets gränspolis, och Anna Högberg, beslutsfattare på Migrationsverket i Gävle var överens om att det saknas en samordning mellan olika myndigheter vilket gör att ingen upptäcker att människor som ser ut att leva helt vanliga liv i Sverige i själva verket är illegala invandrare.

En nyckel till problemet är folkbokföringen, hävdar de. En utlänning som till exempel får ett tillfälligt uppehållstillstånd blir folkbokförd här.

Uppehållstillståndet kan vara tidsbegränsat, eller upphöra av någon annan orsak. Men det betyder inte att folkbokföringen ändras”

Därmed får andra myndigheter, som skatteverk, socialtjänst eller försäkringskassa inga signaler om att personen inte längre har rätt att vistas i Sverige.

”Willy Aflarenko tog en familj som skulle avvisas förra året som exempel.

Vi tog hänsyn till att barnen gick i skola och väntade tills läsåret slutat med att verkställa utvisningen. Men då hade familjen gått under jorden.

Senare visade det sig familjen fortsatte att lyfta både barnbidrag, socialbidrag och bostadsbidrag på över 20 000 kronor i månaden trots att de i själva verket var efterlysta.

Sverige liknar mer och mer ett bananland som totalt saknar kontroll och betalar ut stora summor till illegala som skall utvisas.

”Anna Högberg från migrationsverket berättade att hon regelbundet kommer i kontakt med utlänningar som lever illegalt i Sverige men som kan fortsätta att ha kontakt med svenska myndigheter som inte har en aning om det. De kan få svenskt körkort, och studera på högskolan, tar hon som exempel”

För mig är det ofattbart att familjer som gått under jorden och uppehåller sig illegalt i Sverige likförbaskat kan lyfta 20 000 svenska skattekronor varje månad genom barnbidrag, socialbidrag och bostadsbidrag.

Mamman i familjen jobbade under tiden ibland extra i ett vanligt jobb i äldrevården, och betalade skatt på den inkomsten.

Trodde först det var ett stor jävla skämt. men tyvärr så var det sant. Förhoppningsvis vaknar svenskarna upp lagom till ”riksdagsvalet” 2010 och inser då varför staten inte har råd att hjälpa våra 700 000 fattigspensionärer som lider i det tysta.

Det är en stor förbannad skandal, hånet mot svenskar blir allt större och större.

Myndigheterna missar många illegala invandrare

8 Responses to Illegala invandrare får 20 000 kronor i månaden

  1. Lord Bosse skriver:

    Det tråkiga är, att när svenskarna vaknar ur sin dvala, är det försent.

  2. Sonny skriver:

    FÅR ILLEGALA PENGAR AV STATEN!!!! 20000 I MÅNADEN??

    Lovade mig själv 2005 att aldrig rösta på Sd! Nu omvärderar jag det och röstar på dom i alla kommande val.

  3. Julle skriver:

    Fattar inte hur folk som gått under jorden kan få soc-bidrag varje månad, man måste lämna in en ny ansökan varje månad. Men det kanske gäller andra regler för nysvenskar som gått under jord. Vad vet man…

    Det enda som nog alla kan se väldigt klart det är att när det gäller berikare då finns det resurser, ingen ska behöva leva fattig i det nya Sverige, detta gäller enbart om du heter Mustafa Eller Muhammed.

  4. Anonym skriver:

    Och varför är det så Julle?

  5. spikharry skriver:

    ” barnbidrag, socialbidrag och bostadsbidrag” 20 000 kronor. När bl.a hyran elen och vissa andra utgifter är betalda så har denna illegala familj drygt 20 000 att spendera på mat och annat. Usch blir illamående.

    Vilken svensk arbetare har så mycket över???

    Vi borde gå under jorden allihop.

  6. annullera skriver:

    Kanske dags att tänka om och börja leva på det sociala istället för att arbeta, det verkar vara mer lönsamt.

  7. Pontus skriver:

    Julle: Problemet är ju att de svenska myndigheterna inte har en aning om att utlänningarna lever illegalt i Sverige. En lösning vore att skicka en efterlysning till samtliga relevanta myndigheter, vård- och utbildningsinrättningar. Då är det nog inte lika lätt att vara ”gömd”.

  8. Dalton skriver:

    Det här kommer Mona att ta tag i med järnhand när hon röstats fram av intelligensian. Visst är det fint med demokrati där alla pålästa medborgare får säga sitt.