Polisens fel att Göteborg och Uppsala brinner


Polisintendenten Eric Synnergård

Det mycket allvarliga är att poliserna i Skåne, Västra Götaland och Uppsala län, liksom i resten av svensk polis, saknar ledningskompetens och effektiva strategier för att kunna gripa och lagföra ungdomar som gör sig skyldiga till synnerligen grova brott som mordbrand.

”Vad vi nu ser är att polisen och därmed samhället riskerar att försättas i ett närmast hopplöst underläge gentemot de grovt kriminella grupper. Det skriver ERIC SYNNERGÅRD fd polisintendent som arbetat med extraordinär brottslighet.

Samhället måste hantera dessa problem på flera nivåer, och med skilda perspektiv. Först och viktigast på lång sikt. Den politiska nivån måste börja ta problemen på allvar, alltifrån kommunerna till riksdagen.

Det handlar då om integrations-, bostads- och arbetsmarknadspolitik. Sociala myndigheter, räddningstjänst och polis måste då bli en integrerad och synlig del i de aktuella områdena.

Skånepolisens initiativ att nu låta poliser arbeta i en särskild organisation i Rosengård är naturligtvis bra. Så de kan börja arbeta brottsförebyggande, samverka och börja bygga upp ett förtroende bland de boende, och då inte minst bland de unga.”

Eric Synnergård! Problemen med bilbränder, fritidsdgårdar, förstörda spårvagnar hot mot poliser, brandmän, räddningstjänsten etc etc kan aldrig skyllas på polisen.

När du framför kritik då skall kritiken kastas i ansiktet på dom som skapat dessa fruktansvärda problem.

Det är våra politiker som skall stå som ansvariga tillsammans med invandrar-ligsiterna som förstör både för andra svenskar och dom invandrare som sköter sig.

Svenska poliser har inte dom rättigheter som bl.a länder som Danmark och Norge har. Ett exempler är hur danska politiker fick ja från sittande regering att hämta ut Irakierna från Brorsons Kirke. Dom fick även ja till att bruka så mycket våld som behövdes för att hämta alla illegal.

I Sverige vore det en omöjlighet. Poliserna lyder under sittande regering och därför är dom bakbunda och kan inte göra något.

Vattenkanoner är olagliga i Sverige då dom kan skada demonstranter. Dessa kanoner hade polisen haft stor nytta av vid flera tillfällen som bl.a när vänster-slöddret AFA och invandrare slog sönder polisbilar under demonstrationen stoppa matchen mellan Sverige och Israel.

Stora stenar som vägde både 5 och kilo kastades mot både poliser och polisbilar. En vatten kanon hade i detta läge varit ett utsökt hjälpmedel.

Felet är våra struts-politiker och invandrare som vet att polisen knappt får rycka dom i armen innan skadestånds krav framförs.

Sitt inte där och tro att du är något Eric Synnergård. Är en jävla tur att du är pensionerad, ingen vågar väl ha dig med sig vid en utryckning.

Att du sedan drar upp vissa bra saker hjälper inte för du tillhör PK-slöddret som istället för att hjälpa poliserna stjälper dom.

Du borde skämmas din gamle stofil.

Polisens fel att Göteborg och Uppsala brinner

2 Responses to Polisens fel att Göteborg och Uppsala brinner

  1. Zach Smith skriver:

    Den fd Polisen har rätt, till en del.
    bibränder, skolbränder, stenar, fyrverkerier. Sverige har haft detta i flera år nu,och det blir bara värre. Säkert är det tusentals brott som begås varje år i dessa vandaliseringar. Hur många åker fast? Av löpsedlarna att döma så knappt någon!
    Självklart är detta ett mycket stort misslyckande för polisen, hade det funnits en reell risk att åka fast så hade många av dessa bränder inte skett.

  2. annullera skriver:

    Polisen saknar folk, de saknar pengar, de saknar resurser och framför allt våra Riksdagspartiers STÖD.
    Polisen är styrda uppifrån. De är som SpikHarry säger bakbundna på många sätt. De får heller inte gå ut med signalement på grovt kriminella invandrare och våldtäktsmän, framför allt när det gäller araber och somalier. Övriga medborgare kan de hänga ut!