Skall vi betala 500 000 kronor igen?


En av de tre svenskar som förra veckan greps i Pakistan är, enligt uppgifter till SVT:s rapport, Mehdi Ghezali, som i flera år satt fången på Guantánamobasen.

”Svenskarna ska enligt pakistanska medier ha gripits tillsammans med sju turkar och en ryss, missänkta för samröre med al-Qaida.

Enligt uppgifter till SVT har de tre gripna svenskarna förts vidare till Pakistans huvudstad Islamabad.

30-årige Ghezali greps i Pakistan, nära gränsen mot Tora Borga-bergen i Afghanistan, i december 2001 och överlämnades kort därefter till amerikansk militär.

Han släpptes från Guantánamobasen på Kuba i juli 2004 utan att ha ställts inför rätta. USA har aldrig avslöjat vad han misstänktes för.

Efter hemkomsten till Sverige hävdade Ghezali att han utsatts för tortyr, men vägrade svara på frågor om vad han gjort i Pakistan och Afghanistan.

Ghezali har även av pakistanska myndigheter misstänkts för inblandning i ett fånguppror där 17 personer dödades, vilket han förnekar”

Kubasvensken som Mehdi Ghezali kallades för i media när ”Socialdemokraterna” hämtade hem ”svensken” från Guantanámobasen till en kostnad av drygt 500 000 svenska skattekronor är återigen misstänkt för samröre med al-Qaida.

Ni har väl inte glömt att Mehdi Ghezali blev beviljad rättshjälp av svenska myndigheter för att driva skadeståndsprocess mot den amerikanska staten. skadeståndsprocess lades ner för USA bara skrattade åt dumma svenska myndigheter och Mehdi Ghezali.

Robert ”Expo” Aschberg skrev i Aftonblaskan 2004-07-17

”Vi läser också att upprörda medborgare hotar Mehdi Ghezali för att han flugit hem med regeringsplanet. Eftersom Mehdi Ghezali själv av fullkomligt solklara skäl inte hade en chans att välja färdsätt drar vi slutsatsen att de som nu hotar honom antingen är extremt dumma i huvudet, och/eller organiserade högerextremister”

Mehdi Ghezali pappa skrev en artikel i Sydsvenskan och påstod följande: ”Ghezali har aldrig arbetat för al-Qaida eller talibanerna i Afghanistan. Han föll offer för pakistanska slavhandlare som för en spottstyver sålde honom till amerikanska uppköpare”

Pappan var glad och fortsatta prata då sade han detta ”på nationell nivå har en stödgrupp bildats med medlemmar från sju riksdagspartier för att hjälpa min son hem”

Svenske Mehdi Ghezali, som satt fången på Guantanamobasen mellan 2001 och 2004 har gripits i Pakistan. Även en kvinna och ett barn som uppges vara svenskar är gripna, enligt källor i Pakistan som SvD.se har talat med.

Nu sitter denna fullblods ”Islamist” åter fängslad någon som tror han är oskyldig?? Hur gör Sociademokraterna denna gång ? hyr in kungens eget Jetplan kanske och fritar den stackars ”oskyldiga ”svensken”

Nu kan Socialdemokrater och vänsterpartister sitta med sina långa näsor och se lika dumma ut som vanligt.. Mehdi Ghezali mål var att komma ifrån Guantanámobasen hem till sina (S-vänner) i sverige och fortsätta planera fler våldsdåd.

Dom som skrek högst för att få hit terroristen igen var sossar vänsterpartister och framförallt Robert ”Expo” Aschberg.

Undrar hur dom känner det en dag som denna????

Ingen rök utan eld eller hur var det?? Han kom hem till Sverige och ansågs oskyldig av alla PK-ister. Han ville dessutom ha skadestånd av svenska staten. Nu sitter han mitt i den Islamistiska sörjan igen.

Guantánamosvensk gripen i Pakistan

Mehdi Ghezali pappa säger: han har aldrig arbetat för al-Qaida eller talibanerna i Afghanistan

Mehdi Ghezali beviljad rättshjälp

Enligt uppgifter till Rapport har 30-årige Ghezali sen en tid befunnit sig utanför Sverige.

Ghezali uppges ha gripits i Pakistan

Nu är det bekräftat: Mehdi Ghezali är en av tre svenskar som tillfångatagits

TV 4 Nyheterna har talat med en anställd vid säkerhetspolisen i Dera Ghazi Khan, som hävdar att tre svenskar gripits med en grupp på tolv människor.

12 Responses to Skall vi betala 500 000 kronor igen?

  1. martin skriver:

    Säpo borde kolla vad han gjorde under tidne har var i Sverige efter guantamo, De andra 2 ”svenskarna” kanske är nyrekryterade. Och så finns det kanske ”hangarounds” kvar i Sverige?
    Det självklara vore väl nu att avskriva hans medborgarskap!! Allt annat är ju helt vansinnigt.

    VILL vi ha terrorister i Sverige som åker ut ur landet under svenska flagg och begår dessa hemska brott? Det har varit en del sånt på sistone.

  2. Per2 skriver:

    Göran Persson borde hälsa på hos George W. Bush och säga ” I am sorry Mr Bush but I was wrong, he was a terrorist”

  3. Gurkan Göklund skriver:

    Eftersom Anna Lind av naturliga skäl inte kan stå utanför Pentagon och gläfsa, så måste en stand in göra jobbet den här gången. Kanske Mona Saliv rentav. Hon kan säkert göra om tricket som Anna Lind klarade. Därmed skulle ju den Röd-gröna Rötan säkra valsegern, eftersom alla terroristkramare kommer att gå man ur huse för att rösta på dessa ”hjältar”. ”Svensken”, terroristen, förlåt, turisten blir återigen fri efter sossarnas påtryckningar och blir hemflugen såsom en pascha och får en rundhänt summa pengar.
    Ja, sådan är socialismen…

  4. Svensson skriver:

    Jag tycker att vi skickar en avrättningsorder från Sverige, där det står att ”den sk Svensken” skall avrättas direkt, order från Svenska folket.
    Skicka den helst imorgon tack !

  5. Blodsven skriver:

    Det spelar ingen roll för tokvänstern vad än en skägglurk tar sig för. Är han inte oskyldig, så är han ett offer för västvärldens förtryck eller något annat godtagbart skäl som dessa praktarsel kan fantisera ihop…Blodsven

  6. jocke99 skriver:

    Ha, Ha ! Nu kan inte ens Guillou göra något för att rädda sin kollega. Pakistan lär ge honom ett välförtjänt straff för morden på de soldater som dödades vid flyktförsöket 2001

  7. haringenmail skriver:

    Jag vill ha min skattepengar som gick till hans befrielse tillbaka, kan man få pengarna av Göran Persson?
    Han har väl tillräckligt med pengar, med herrgård och allt.

    Vad var det jag sa…är od som passar in.

  8. ebba skriver:

    Ska det verkligen gå till på detta sätt? 2004 hämtades Ghezali hem med regeringsplan från Kuba till Sverige. Nu är det dags igen att sända ett liknande plan till Pakistan och hämta hem den ”oskyldige” Ghezali. Hur ställer sig Alliansen nu till att Ghezali ännu en gång befinner sig i Pakistan och har misstänkt samröre med Al-Quaida? Hur länge ska det naiva Sverige stillatigande åse hur man handhar misstänkta terrorister.

  9. annullera skriver:

    ebba säger:
    Hur länge ska det naiva Sverige stillatigande åse hur man handhar misstänkta terrorister.

    annullera säger!
    Så länge den dumme svensken röstar fram RÖTÄGG som i sin tur använder skattebetalarnas surt förvärvda pengar till detta sjuka ändamål. Detta istället för att använda skattemedel där det verkligen behövs i Sverige. Den svenska befolkningen blir förd bakom ljuset, de blir bedragna och bestulna av dem de givit sitt förtroende och stöd.

    SD år 2010!

  10. Lord Bosse skriver:

    De så kallade svenskar är inte svenskar och kommer aldrig att bli. terrorister är de, men aldrig svenskar

  11. Jelly-Roll skriver:

    Kommentarerna här ovan är ju inte vettiga. de är skrivna av ungdomar (hoppas jag!) som har ögon gröna av hat! Vad får ni allt hat ifrån? Att ni är olyckliga förstår jag, men vad fan man får väl försöka hålla masken ändå! Lägg fram era åsikter och argumentera i stället för att skälla som nån sorts Lillhitlar! Gå en skrivkurs och pröva kanske också på psykoterapi! Det här håller inte!

  12. Johan L skriver:

    Alla coola kids som tjatar om avrättningar och annat, åk på studiebesök till Guantanamo, se om ni pallar 930 dagar utan att lacka ur på ”västvärlden”, vad nu i helvete det är för något…