Sverige rekryteringsbas för terrorister ? Säpo svarar


”Ännu en svensk-somalier har dött i strider i Somalia. Mannens familj fick oväntat besök av Somalias justitieminister som beklagade sorgen. Han avråder unga från att resa dit, men Säpo befarar nu att fler svensk-somaliska män kommer att dö i kriget.

Mannen, som är mellan 25 och 30 år, dödades i början av juli. Han är född i Somalia och uppvuxen i Sverige, enligt Säkerhetspolisen. Mannen ingick i al-Shabaab, en milisgrupp som strider mot regeringen i Somalia. Gruppen har tagit på sig flera självmordsattentat där civila har drabbats.

De motiverar attackerna utifrån en ideologi som är väldigt tydligt inspirerad av al-Qaida, säger Malena Rembe som är Säpos chefsanalytiker på enheten för kontraterrorism.

Mannen reste ner till Somalia i höstas och var en av ett tiotal personer som antingen deltar i strider eller befinner sig på träningsläger i Somalia. Bland dem finns personer som har kontakter i Sverige och uppmanar andra att resa ner eller på annat sätt stödja verksamheten, säger Malena Rembe”

”Enligt Säpo har mannen inte rekryterats av någon utifrån utan radikaliserats i en grupp i Sverige”

Skrämmande att Sverige är rekryteringsbas för terrorister..

”Säpo bedömer inte att det finns någon avsikt idag att begå terrorbrott i Sverige. Men om Sverige skulle bli en legitim måltavla, om avsikten hos de här aktörerna skulle förändras, så är det här personer med rätt profil för att utföra attentat vad gäller våldsanvändning och de har praktisk kunskap”

Möjligheten att Sverige inom en snar framtid råkar ut för terror-attentat kryper allt närmre in på oss. En massiv invandring under lång tid av personer från (MENA) Mellanöstern och Afrika som har Islam som sin gudomliga religion och följer den slaviskt gör att terrorbrott inte alls är någon utopi.

Om inte dom styrande i Sverige inser allvaret och stoppar en fortsatt massinvandring av dessa människor så ser vår framtid dyster ut.

Det kommer en dag när politiker säger ”varför lyssnade vi inte på svenska folket?” nu är det tyvärr försent.

Vissa påstår att det redan är försent, men det sista som överger oss är hoppet.

Janne Josefsson skrev en artikel för något år sedan där det bland annat stod-

”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare, säger han.”

Detta uttalande kom försent. Samma sak verkar det bli med dom styrande i Sverige. När det är försent att lösa problemen då först kommer svenska folket att få reda på sanningen. Men vad hjälper det då ??

SvD Svensk död i strider i Somalia

Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet

7 Responses to Sverige rekryteringsbas för terrorister ? Säpo svarar

  1. World traveller skriver:

    Foersvarsministern, socialministern och integrationsministern besoeker nu hans familj och lovar att de ska faa allt stoed de beheoever och aeven att resten av deras familjer ska faa komma till Sveige och garanteras foersoerjning och bostad livet ut.

  2. Anonymous skriver:

    Det är helt riktigt att terroristerna idag i första hand är muslimer, men i MENA områden är det både kristna, muslimer och judar, som strider mot varandra och det just Klaner,släkter som kämpar mot varandra.
    I Södertälje där jag arbetat 1975-76 är det assyrier, syrianer som är kristna och hatar muslimer.
    Hela Södertälje är för länge sedan förstört, se Ronna; Hovsjö.
    Detta borde varit en varning för våra politiker redan då, men ingen ville lyssna.
    Nu riskerar hela Sverige bli ett land med klankrig, oavsett religion.

  3. Anonymous skriver:

    Svensk dödad i somalia ! ?
    Det är inga svenskar som åker ner till Somalia för att kriga.Vem har hittat på detta ?

  4. Anonymous skriver:

    Men … elak som man är … är det inte OK egentligen att dessa somaliska pojkar, f'låt, svensksomalier, åker dit ner och blir dödade … så slipper vi dem här?

    Å andra sidan, politikerna måste sluta lova hela deras klan att den ska få komma hit och bli försörjd istället. Det blir nog svårt för dem förstås, så PK de är.

    Sune

  5. Anonymous skriver:

    Fler somalier borde göra samma resa. Inte fan saknar jag ohyran.

    "SVENSKEN" ?????????????????????

  6. annullera skriver:

    Åker de hem till sina hemländer där de flytt ifrån får de skylla sig själva. Ingen har tvingat dem.

    Om jag flyttar till Kina blir jag kines då? Jag bara undrar eftersom somalier och araber blir svenskar så fort de fått svenskt medborgarskap. De är aldrig fråga om att de är somalier och araber med svenskt medborgarskap, utan de är svenskar. Som sagt hur går det det till att en somalier eller arab förvandlas till svensk.

    Detta säger väl hur fruktansvärt dumma i huvudet våra styrande och många svenskar är. Jag tror inte att en arab eller somalier vill bli kallad för svensk, jag tror att de är stolta över sitt ursprung. Men svenskarna och dess styrande fåntrattar tycks tro att dessa människor blir stolta över att bli kallade för svensk. Möjligen tycker de att det är bra att bli kallad svensk om det handlar om grov kriminalitet så att de slipper ståta i media med att det är araber eller somalier. Det är väl möjligen enda gången dessa människor skulle vara tacksamma över att de blir kallade för svenskar.

    Svenskarna är nog det mest naiva, patetiska och självgoda folk som finns på vår jord.

  7. […] SpikHarry Sverige rekryteringsbas för terrorister […]