Fredrik Reinfeldt ber om SD:s hand den 19 september


Blockpolitiken kommer inte överleva valnatten. Det hävdar nu statsvetaren Tommy Möller.

”Kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen tror han att vi kan ha en mycket turbulent politisk period med regeringskriser och till och med nyval framför oss.

Statsvetaren Tommy Möller tror inte på Sverigedemokraterna i en vågmästarroll. Han menar att tillräckligt många partier från båda sidorna kommer vägra samarbeta med Sverigedemokraterna.

Det gör att blocken inte kommer överleva valnatten spår Möller.

För han tror inte heller att enskilda partier som miljöpartiet eller centern kommer byta block.

Nej de ingår ju nu som en del i en regeringskonstellation och det blir en svekdebatt som de drabbas av, säger Tommy Möller.

Istället framstår en liten minoritetsregering som det troligaste alternativet, kanske en som består av bara ett litet parti eller flera små som samarbetar över blockgränserna.

Han tar Folkpartiet, Centern och Miljöpartiet som ett exempel på en sådan minoritetsregering. I ett sådant scenario skulle förmodligen Miljöpartiets Maria Wetterstrand bli statsminister.

Tommy Möller utesluter ett samarbete mellan de två största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna trots att förutsättningarna för ett sådant samarbete egentligen är bättre nu än någonsin eftersom han menar att partierna i realiteten står relativt nära varandra.

Det kan mycket väl bli så att vi i nästa mandatperiod får en ganska turbulent parlamentarism med till och med regeringskriser och regeringsombildningar och kanske också nyval, säger Tommy Möller och påminner om 20-talet när Sverige hade tio regeringar på ett decennium”.

Statsvetaren Tommy Möller vet lika lite som vi andra vad som kommer att hände efter valet 19 september i år.

Folkpartiet, Centern och Miljöpartiet som ett exempel på en minoritetsregering enligt Tommy, glöm det, det troligaste är att Moderaterna gör likadant som 1991 dom bjuder in SD på samma sätt som dom gjorde med Ny Demokrati.

Fredrik Reinfeldts mål är självklart att få fyra år till som högsta hönset, personligen är jag övertygad om att han ber om Sverigedemokraternas hand under valnatten, om SD får en vågmästarroll.

Ingen tror väl på allvar att vår statsminister vill se ett gäng kommunister som ett regeringsalternativ?

Gör som statsvetaren Tommy Möller (tror) att det mycket väl kan bli ett samarbete mellan Moderaterna, Folkpartiet och Sverigedemokraterna.

Dessa tre partier ligger närmre varandra och kan vara ett utsökt alternativ om några månader.

Blocken spricker på valnatten

Annonser

3 Responses to Fredrik Reinfeldt ber om SD:s hand den 19 september

 1. naivtive skriver:

  Det är en märklig situation som Reifelt har fört moderaterna in i, likheten mellan m och s är förvånande små nu för tiden. Moderaternas kärnväljare borde se till innehållet och den faktiska handligen och tacka för sig. Alternativt göra sig av med Fredde Flintis. Det skulle inte förvåna mig om S + m gjorde ambitiösa försök att leda detta landet, men jag tror inte fredde skulle acceptera att sitta under Mååna så jag tror inte heller det blir av av det skälet. Om inte Sd fuckar upp ute i landet under kommande mandat period så kommer det och kanske liknande att få en lysande framtid. Likaså kommer vakt och olika verksamheter i skyddsbranchen att ha fortsatt gyllne tider. Att få lössen ur pälsen tar tid och medlen kommer att bli starka, DDT kanske? eller Gyttorps röda?

 2. TARZAN skriver:

  Min uppfattning är att det är stor sannolikhet för ett nyval efter 2 år med en minoritets regering. Det är också sannolikt att Fredde Kålhuvud vill samarbeta med SD för att han ska kunna sänka skatterna för de rika.
  Som jag har sagt tidigare jag fruktar mest att Sverige är som Grekland om 6 8 10 år och med en enorm blatte brottslighet.

 3. Robin Shadowes skriver:

  SD bör vägra att liera sig med denne landsförrädare fö r då kommer dom själva att drabbas av denna stämpel.

%d bloggare gillar detta: