SD-bloggare publicerar ”sanningen”


Foto: Leif R Jansson / SCANPIXNär uppstickarpartierna har svårt att få uppmärksamhet i tidningar, radio och tv satsar de i stället hårt i de sociala medierna. Sverigedemokraterna är ett av dessa partier.

”Men ett skäl till Sverigedemokraternas dominans kan vara att SD-vänliga bloggar lockar besökare genom att hänga ut misstänkta brottslingar.

Det beror inte på att svenskvänliga bloggar hänger ut misstänkta med foton, bloggarna växer så det knakar och det beror på gammelmedias mörkning som folket nu tröttnat på.

När Sverigedemokraterna nyligen höll valkonferens kunde händelsen följas på partiets egen kanal på videosajten Youtube. Av riksdagspartierna är det bara Socialdemokraterna som har lagt ut fler Youtube-filmer än SD.

Statsvetaren Marie Demker menar att nätet är viktigt för att småpartierna ska synas och få fäste för sina frågor.

Av partierna utanför riksdagen är det bara Sverigedemokraterna som enligt opinionsmätningarna har en reell chans att komma in. Enligt kommunikationskonsulten Gabriel Sundqvist kan sociala medier vara en del i en framgångsrik opinionsbildning och det som slutligen får SD att komma in i riksdagen.

SD:s närvaro i sociala medier handlar främst om att reagera på det andra har skrivit snarare än om att själva lägga ut material, konstaterar han. SD-anhängare är mycket snabba med att utnyttja diskussionsforum som kommentarsfälten på dagstidningarnas nätupplagor och bloggar.

SD tycks inte bara arbeta aktivare än många andra partier med att nå ut i de sociala medierna – de lyckas också nå fler människor där.

SD:s officiella Facebooksida är störst av alla partiers och har mer än tre gånger så många fans som regeringspartierna har tillsammans, 24 849 stycken.

Att mäta enskilda bloggars genomslagskraft är vanskligt. Portalen Bloggtoppen.se:s rankning över de mest besökta politiska bloggarna som vissa ifrågasätter men andra bedömer som hyfsat tillförlitlig toppas av Politiskt inkorrekt och Fria nyheter.

Båda sympatiserar tydligt med SD och sätter agendan för många sverigedemokrater som är aktiva på nätet, även om de två bloggarna inte har några officiella band till SD.

Nikke Lindqvist, sökordsoptimerare som tittat mycket på politikernas närvaro i sociala medier säger: SD:s fall är de påfallande ofta anonyma med påhittade namn, säger han.

Ser inget underligt i att flera SD-bloggar inte använder sig av egna namn, skulle ni själva lägga ut era namn om ni visste att mordhot, sönderslagna bilar, yxor i dörrarna och misshandel är följden av att lägga ut sitt riktiga namn?

Erik Almqvist, Sverigedemokraternas samordnare för sociala medier, hävdar tvärtom att deras sympatisörer utrycker sig mer sakligt än andra. Samtidigt säger han att tonen kan komma sig av att de känner frustration.

Många av våra väljare upplever att vi är socialt stigmatiserade och har svårt att få uttrycka oss i vardagen. På så sätt har sociala medier blivit en ventil för många, säger Erik Almqvist”.

SD-vänliga bloggare är en maktfaktor, och det beror mycket på det jag skrev tidigare nämligen att gammelmedia mörkar och vinklar det mesta när det handlar om obekväma artiklar som handlar om bl.a invandrarbrottslighet.

Den som vill få sanningen serverad på ett silverfat, måste besöka SD-bloggar och detta är vida känt i bloggvärlden.

SD dominerar sociala medier

Annonser

11 Responses to SD-bloggare publicerar ”sanningen”

 1. Allemand skriver:

  Som sagt var, p.g.a att PK-media censurerar ökar bloggarna lavinartat.

 2. Robin Shadowes skriver:

  Skulle vi gå ut med våra riktiga namn så skulle vi förmodligen bli mördade! Så illa är det faktiskt.

 3. JOG skriver:

  Ja det är så RS visst är det jävligt illa att inte kunna uttrycka sina åsikter öppet och fritt….
  och ändå vill pk idioterna öppna en fristad i Landskrona för förföljda journalister och författare
  i hela världen.Så tillvida att dom här gruperna inte är vänster eller muslimslödder ,så skulle dom direkt hamna ur askan i elden.
  Och dessutom enda sättet för oss här i landet att få vettig information om vad som händer och sker ,det är
  att gå till SD bloggarna eller informera sig från utländska nyhetsbyråer ,om vad som i själva verket händer i vårt eget hemland.

 4. Åsa Nisse skriver:

  SvD har redan stängt kommentarerna. Åsikterna passade inte i det fria ordets namn. Hallelujah.

 5. BETONGOLLE skriver:

  Tyvärr måste man konstatera att svenska folket är ett av europas mest rövkn…… folk. Äntligen hittar folk till dessa sidor å får läsa sanningarna om våldtäkter mm.Vi får se vid valet i sept hur många som fattat vad som har hänt de senaste åren å röstar på SD

 6. per2 skriver:

  PK-politikernas metoder i detta land påminner mer och mer om Stasis sätt att arbeta. Statstelevisionen ljuger medvetet för svenska folket.
  Men, svenska folket låter sig inte indoktrineras så lätt. Det är klart att folket söker sig till sanningsajter som Spikharry´s m.fl. Domen kommer i septemer 2010

 7. ddayperspective skriver:

  Efter att ha läst bloggarna under några månader så vet jag numer hur illa det är ställt i Sverige och att bara en röst på Sverigedemokraterna kan rädda landet!

 8. Robin Shadowes skriver:

  Kolla Feast III så får ni se konsekvensen av rövknullning. Jag ser filmerna som en allegori över väst vs islam. Monstren i filmen härjar precis som musslor. Beter sig exakt som musslor.

 9. Il Padre skriver:

  SD-POLITIKER FÅR ULTIMATUM AV FACKLIGA ORGANISATIONEN KOMMUNAL, ”Lämna SD eller lämna facket! – http://lt.se/nyheter/1.813569-fackets-krav-lamna-sd-eller-lamna-facket

  Är vi-tar-fighten-kärringen som är ordförande inte rädd för att förlora den här fighten i domstol?

  Folk, ett helvete väntar våra barn och barnbarn i framtiden om inte Sverigedemokraterna kan få hyfs på politiken!

  • Per-Åke skriver:

   Utesluta någon på grund av åsikt och parti håller aldrig i en domstol.
   Hur blir det fortsättningen? egna tandläkare och fackförbund m.m för sverigedemokrater?

   Haggan har torskat innan hon startat.

 10. lasse1 skriver:

  Sanningen kom också fram tillslut när de omhuldade s.k. östdemokratierna försvann för c:a 20 – år sedan…

  Den svenska bolsjevikerna/kommunisterna samt vissa delar ur den socialdemokratiska vänsterfalangen inkl. vissa flummare inom kulturetablisemanget, blev lite förstämda och sorgsna. Vissa grät faktiskt öppet…

  Är det dessa månntro…som skall styra landet framöver?
  Gud hjälpe oss från fördärvet.

  Men å andra sidan. Det sitter snudd på halv-kommunister redan vid makten…
  Så varför bry sig).

%d bloggare gillar detta: