Avvisningshotade Enayatullah Adels kan få stanna: orsak han har gift sig!!!


Migrationsverket gör en ny bedömning av den avvisningshotade Enayatullah Adels skäl att få asyl.

”Enayatullah Adels möjligheter att få stanna i landet har ökat avsevärt. I somras gifte han sig med en kvinna från Sverige.

Och nu gör också Migrationsverket bedömningen att en väpnad konflikt ­pågår i hans hemprovins. Själv studerar han i Stockholm i väntan på att ärendet ska avgöras.

Enayatullah Adel förekom ofta i pressen under våren 2008. Han hotades då av avvisning bara några veckor innan han skulle ta studenten på Björkhagsskolan i Hofors.

Fyra poliser hämtade honom i lägenheten klockan sju på morgonen och han låstes in på Migrationsverkets förvaring i Gävle.

Ärendet väckte debatt både i Gästrikland och på riksnivå. Hans skolkamrater och andra Hoforsbor demonstrerade mot beslutet utanför förvaret.

Han flögs till och med till hemlandet Afghanistan, fick återvända och när han skulle avvisas igen gick han plötsligt under jorden.

Därefter blev det tyst om honom.

GD kan nu avslöja att han i maj i fjol gifte sig med en kvinna som han lärde känna i turbulensen kring avvisningen. Och ansökte sedan på nytt om att få stanna i landet.

Thabo Muso är hans juridiska ombud.

Äktenskapet har utökat förutsättningarna att få uppehållstillstånd. Om han inte bedöms som skyddsbehövande kan han av anknytningsskäl få rätt att stanna.

Men han fick åter avslag. Han var visserligen gift med en svenska, men hade inte följt regeln om att göra ansökan från hemlandet.

Det finns undantag från regeln. Jag har åberopat undantagsskäl och överklagat beslutet, säger Thabo Muso.

I lagtexten står att ansökan kan göras från Sverige om det är uppenbart att den sökande har rätt till uppehållstillstånd.

Ytterligare en punkt talar för hans sak. Migrationsverket har nyligen gjort bedömningen att en väpnad konflikt pågår i Kunar, den afghanska provins som Adel kommer från.

Thabo Muso har inte kontrollerat sin klients adress och vet därför inte var han är bosatt i dag.

Men jag vet att han pendlar till Stockholm och studerar på högskolenivå.

Så länge som ärendet är under prövning behöver Enayatullah Adel inte gömma sig i Sverige”.

Svenska myndigheter visar på nytt hur flata och patetiska dom är, Enayatullah Adel avvisades till Afghanistan men fick återvända, när han sedan skulle avvisas igen var han försvunnen.

Han gick under jorden, gifte sig med en kvinna som han lärde känna under avvisningen (självklart) i syfte att få stanna kvar.

Under tiden som gått så har migrationsverket kommit fram till att det råder väpnad konflikt i hans hemprovins och därför ökar han chanser att få stanna i bidragslandet Sverige.

Signalen till alla invandrare som inte har asylskäl (95 procent) är glasklar, göm dig, gift dig med en svensk kvinna, och invänta ett positivt beslut även om det tar flera år.

Hela historien om Enayatullah Adel stinker lurendrejeri och fejkat äktenskap, men visst tusan får han stanna ändå.

Tipstack till Everyday is a new snyfhistoria.

Migrationsverket gör en ny bedömning av den avvisningshotade Enayatullah Adels skäl att få asyl

Avvisningen kunde inte genomföras Enayatullah Adel är försvunnen

Annonser

8 Responses to Avvisningshotade Enayatullah Adels kan få stanna: orsak han har gift sig!!!

 1. Robin Shadowes skriver:

  Ut med båda avfallsprodukterna så kan dom fullborda sitt ”äktenskap” i makens hemland.

 2. Verkligheten. skriver:

  Här luktar det nassesvin. Nöff nöff på dig grisen.

  • spikharry skriver:

   ”Här luktar det nassesvin. Nöff nöff på dig grisen”

   Undrar vad din chef på Gävlegårdarna AB säger när han läser mejlet att en anställd från IP-nummer 213.226.126.235 skickat detta meddelande den 26 april 2010 KL 11:23:33 och stämplar andra som nassisvin.

   Du kallar dig för Verkligheten, nu har du hamnat där också lille vän 🙂

 3. Ironiskt skriver:

  Haha, dagens internet gör verkligen allting så ironiskt 🙂

 4. Per-Åke skriver:

  Harry, verkligheten drog snabbare än en avlöning när då mosade honom 🙂

 5. JOG skriver:

  Ja med lite hjälp så hann verkligheten ikapp ”Verkligheten”,det hade han nog inte riktigt räknat med.

 6. Robin Shadowes skriver:

  Overkligheten, hämnden från oss ”nassar” kommer sannerligen bli ljuv den dagen då vi tar tillbaka vårt land. Råder dig att flytta till Långtbortistan medan tid finns.

 7. Toksvensken skriver:

  Om Sverige består av flera korkhuvuden som ”Verkligheten” är det katastrof!! Idioter som inte kollar, inte har verklighetsuppfattning, inte har någon allmänbildning alls! Dylika logaritmiskt överkorkade amöbaaspiranter är inget man vill tillföra sitt lands intelligenskapital, tror snarare det är frågan om en heroinmissbrukare eller inbiten vänsteranhängare! Hur som helst skall ett primärt avvisningsbeslut alltid och undantagslöst gälla även om den ”eftersökte” lurat till sig ett skenäktenskap! Det är ju säkert uppenbart för de flesta att vänster- och miljöpartister troligen får mycket generösa bidrag från religiösa/kriminella grupperingar eftersom våldet inte upphör och att gärningsmännen aldrig får några längre kännbara straff. Man kan fundera på om även andra partier delar på kakan att gynna invandrare från vissa kulturer med en riktigt stor ekonomisk ersättning som dessutom betalas med skattepengar!! Visst låter det sjukt? Men så är svensken sjukt korkad och dum också, man accepterar allt till slut!! Våga vägra dumhet, rösta på SD!! SD!! SD!!

%d bloggare gillar detta: