Yttrandefrihet gäller för alla! bortsett från Sverigedemokrater


Kulturnämnden vill att Landskrona ska gå med i ett internationellt nätverk av fristäder för torterade, fängslade och åtalade författare.

”Men Sverigedemokraterna menar att det kostar för mycket, samt att även de blir nedtystade.

Snart får Parvin Ardalan, iransk journalist och kvinnorättskämpe, en fristad i Malmö. Hon har bjudits in genom nätverket Icorn, International Cities of Refuge Network, som vurmar för yttrandefriheten genom att erbjuda förföljda författare en fristad.

Det handlar om mer än 700 författare, som sitter i fängelse eller är åtalade för sina åsikter. Detta enligt Regionbiblioteket, som verkar för att Skåne ska bli en fristadsregion.

Sju skånska kommuner har hittills anmält sitt intresse, och kulturnämnden i Landskrona menar att även Landskrona bör bli en fristad för de förföljda.

Det är viktigt för alla att man ska kunna uttala sina åsikter fritt, säger Birgitta Persson (M), ordförande.

Nämnden var dock inte enig. Det blev votering med siffrorna 10-3, där Sverigedemokraterna röstade emot, dels med hänvisning till ”det ekonomiska läget”. 300 000 kronor per år beräknar man årskostnaden till i Malmö.

När det gäller frihet och demokrati tycker jag det är en förhållandevis liten utgift för stan, säger Birgitta Persson (M), kulturnämndens ordförande.

Det finns en annan aspekt av SD:s motstånd: ”yttrandefriheten gäller tydligen mer för utländska medborgare än för svenska medborgare” skriver Stefan Olsson (SD), lokal partiordförande, på sin blogg.

Vi har inte yttrandefrihet när vi har torgmöten, vi blir nedtystade rätt så kvickt av olika vänstergrupper, I Lund har vi stora problem, vi fick inte komma in på en skola nyligen, säger Stefan Olsson.

Om Landskrona blir medlem är det upp till författaren att ta den utsträckta handen. Göran Nyström, fritids- och kulturförvaltningens tillförordnade chef, gissar att det kan dröja en tid någon författare faktiskt kommer hit.

Det är antagligen rätt många städer på väg in i det här nätverket, och en del kanske föredrar en stor stad. Å andra sidan är Sverige ett land som upplevs som tryggt, och vi ligger vid Öresundskusten, säger Nyström”.

”Det är viktigt för alla att man ska kunna uttala sina åsikter fritt, säger Birgitta Persson (M), ordförande”

Om det är invandrare som uttalar sina åsikter fritt då är det okey kunde Birgitta Persson (M) lagt till, när det handlar om Sverigedemokrater och andra svenskvänliga då skall vi tystas ner omgående.

När SD:are besöker skolor och attackeras av Ung-vänster och deras medföljande terror-gäng AFA då håller Birgitta käften, men nu öppnar batikhäxan truten på vid gavel när det handlar om invandrare och ger dessa sitt fulla stöd.

Sverige är fantastiskt! vi skall värna om alla människor och låta vårt land bli en fristad för invandrare, under tiden som våra egna blir bespottade dagligen.

Yttrandefriheten gäller endast för R-slickarna som delar 7-klöverns åsikter, alla andra skall tystas ner.

”När det gäller frihet och demokrati tycker jag att 300 000 kr är en förhållandevis liten utgift för stan, säger Birgitta Persson (M), kulturnämndens ordförande”

Fråga dom äldre som får nöja sig med ett halvt ägg till frukost och två koppar kaffe per dag om dom också tycker 300 000 kronor är en liten utgift.

Förföljda författare erbjuds fristad i Landskrona

Annonser

10 Responses to Yttrandefrihet gäller för alla! bortsett från Sverigedemokrater

 1. Robin Shadowes skriver:

  Finns väl en hel del uteliggare här också som säkert hade varit tacksamma om dom fått ta del av dessa pengar. Fast dom är ju förstås svenne-jävlar.

 2. Förbjud Gud och alla religioner.

 3. LasseLucidor skriver:

  Spikharry!

  Måste bara få säga att jag tycker dina inlägg är klockrena!! Bästa bloggen!

 4. murv skriver:

  Jag undrar hur länge som Parwin Ardalan kommer att betrakta Malmö som en fristad…

 5. Marcus skriver:

  Fyfan vilket jävla skitland Sverige har blivit. Det är så katastrofalt dåligt så man blir fan inte ens mörkrädd längre. Noll försvar, feg polis, massinvandring, världens högsta skatter, jante, 80% socialister, gäng-våldtäkter, gäng-krig, heders-mord, balkong-fall, bränder och högst antal PUT i hela världen och bubblande ghetton

  Jag flyttat fanimej aldrig tillbaka det är nåt som är säkert.

 6. envaenikampen skriver:

  En frispråkig regimkritisk journalist är precis den typ av skyddsökande vi ska ta emot, det är ganska lätt att bekräfta att personen faktiskt har ett förflutet som ger skyddsbehov, personen har förhoppningsvis gjort insatser för att försöka få till stånd demokrati och frihet och personen är förhoppningsvis någorlunda bildad och bildbar och på så vis möjlig att få produktiv i Sverige. Det stora problemet med att erbjuda henne fristad är att jag är synnerligen tveksam till att Sverige kan vara en fristad för någon som kritiserat någon islamistisk regim, Det finns för många utan tydliga flyktingskäl i landet och för många av dessa har öppet uttalat stöd för sina hemländers regimer.
  En obekväm journalist riskerar att inte bli långlivad om hon är dum nog att flytta till Malmö.

 7. starkeh skriver:

  ”Det är viktigt för alla att man ska kunna uttala sina åsikter fritt, säger Birgitta Persson (M), ordförande”

  Det är ju vi svenskar inte bortskämda med.

 8. lasse1 skriver:

  De etablerade riksdagspolitikerna med media, bör nog först se sig själva spegeln och beskåda med kritisk eftertanke…. hur det verkligen förhåller sig med den svenska tryck/yttrandefriheten…
  Innan vi bjuder in åsiktsförtryckta från andra länder.

  Det är inte så högt i tak som vi allmänt vill tro…

 9. JOG skriver:

  Jag tycker personligen att sådana här personer som ,kulturnämnden i landskrona ömmar för istället
  skulle få rådet att söka asyl i Eritrea.
  Jag är jävligt trött på att vi svenskar hela tiden
  ska vara så otroligt förstående mot hela den övriga
  världens befolkning ,och så förbannat kloka och korrekta i alla lägen ,samtidigt som dom som styr vårt land i stort sätt skiter fullständigt i den
  egna befolkningen.
  Och alla sk kallade förföljda journaliser och frihetskämpar som får asyl här ,så fort dom myglat åt
  sig ett svenskt medborgarskap så sticker dom flesta
  direkt helt frivilligt tillbaks till sina hemländer igen ,och tror sig ha svenskt diplomatiskt skydd ,fast dom i själva verker ömt vårdar sitt dubbla medborgarskap.
  .Nä detär dax att andra länder får sköta sina egna angelägenheter, utan svensk politisk inblandning.Lägg ner kulturnämnden i landskrona den verkar bara mot svenska intressen ,inte nog med att den kostar pengar nu vill nämnden tydligen också ta över migrationsverkets arbete ,snacka om att töntarna i nämnden har helt snedvridna ambitioner.

 10. svansken skriver:

  Tyckar det vore en bättre idè at lägga pengarna på att säkra Malmös befolkning rättigheter, att uttala sig fritt i svenska medier!
  Att det sen troligen inte finns någon ”förföljda journalister” som törs flytta till Malmö – det är en annan sak.

%d bloggare gillar detta: