Irakier lurade till sig 270 000:- av F-kassan och plockade ut nya hyrbilar som han sedan sålde


En 37-årig Uppsalabo påstod sig vara svårt handikappad och fick 270 000 kronor i sjukpenning.

”Men när mannen smygfilmades rörde han sig obehindrat och han klarade att köra bil till Irak där han sysslade med bedrägerier.

Den 37-årige Uppsalabon beviljades sjukpenning sedan han visat läkarintyg på att hans arbetsförmåga var kraftigt nedsatt.

Intygen, som utfärdats av olika läkare, visade att mannen led av polioskador med muskelsvaghet i vänster ben, smärtor och svaghet i höger axel, ryggbesvär, svårigheter att lyfta ut armen från kroppen och skakighet vid gång med mera.

Han hade även drabbats av posttraumatisk stress, rösthallucinationer, paranoida vanföreställningar, hade depressioner och var periodvis öppet psykotisk.

Han behövde två kryckkäppar för att gå och även elmoped. Läkare intygade att han inte klarade av att bo på egen hand och kunde varken handla eller sköta tvätt.

Prognosen bedömdes som dålig och mannen sjukskrevs från sitt arbete.

Men 2008 häktades mannen, misstänkt för bedrägerier med bilar. Exempelvis hade han den 3 februari 2008 gått in på Upplands Bilforum i Uppsala och hämtat ut en bil värd 189 000 kronor som han förband sig att betala senare.

Följande dag dök han upp på Upplands Motor och köpte en annan bil, värd nära 200 000 kronor, på kredit. Även hyr- bilar hämtades ut.

I polisförhör berättade mannen att han själv kört ner bilar till Irak dit han ska ha gjort totalt åtta resor. Resorna klarade mannen av, trots att han enligt läkarintyg samtidigt var helt utan arbetsförmåga, psykotisk med mera.

Mannen hävdade att han rest till Irak för att hälsa på sin mor och då inte kört själv utan vilat i baksätet. Bilarna hade han tänkt lämna tillbaka men de hade havererat eller stulits.

Han hade gått med på att stå som innehavare till bilar som egentligen tillhörde hans bror men det var för att brodern inte skulle mista sitt social- bidrag.

37-åringen dömdes av Uppsala tingsrätt till ett års fängelse mot sitt nekande.

Under brottsutredningen hade polisen konstaterat att 37-åringen kunde gå utan problem och själv skötte sin dagliga livsföring i häktet som att äta och klä sig. Det fanns även övervaknings- filmer som visade att han rörde sig obehindrat.

Vid tidpunkten då detta kom fram hade mannen ansökt om assistansersättning på 40 timmar i veckan, något Försäkringskassan stod i begrepp att bevilja. Han hade även begärt förtidspension.

I och med de nya uppgifterna från polisen gjorde Försäkringskassan helt om. 37-åringen anklagades för att ha fuskat till sig 270 000 kronor i sjukpenning som Försäkringskassan nu krävde tillbaka.

Men mannen överklagade till förvaltningsrätten och begärde att få behålla pengarna. Han inkom även med ett läkarintyg som sade att han på grund av sina psykiska problem inte borde ställas till ansvar för återbetalningen.

Förvaltningsrätten slår fast att uppgifterna om mannens hälsa inte är trovärdiga och sjukpenningen ska därför återbetalas. Domstolens slutsats är att han fuskat till sig sjukersättningen och därmed lurat sex läkare att skriva ut oriktiga intyg.

Mannens advokat uppger att man ännu inte bestämt om domen ska överklagas. Enligt Försäkringskassan riskerar mannen polisanmälan, bland annat på grund av beloppets storlek”.

Hinner inte skriva några personliga åsikter, men det ser ut som vanligt i vårt avlånga land. Invandrare efter invandrare blåser F-kassan och lever livets glada dagar på våra skattepengar.

Som tack för att dom blåser oss så slipper dom dessutom utvisning, vilket tvingar oss att fortsätta försörja berikarna.

Tack 7-klövern.

Tack för tipset Sd2010.

Lurade till sig sjukpenning

16 Responses to Irakier lurade till sig 270 000:- av F-kassan och plockade ut nya hyrbilar som han sedan sålde

 1. Jehovah skriver:

  Och Aftonbladet tiger som vanligt om att det är invandrare, Expressen hade i alla fall en liten rad om hans hemland så man kan läsa mellan raderna att det är en invandrare men Aftonbladet är ju den mest förljugna tidning i detta land. Allt ska censureras och mörkas så att folk inte ska förstå att SD har rätt.

 2. rim skriver:

  Sydsvenskan länkar till en falsk SpikHarry idag.

 3. lasse1 skriver:

  Största möjliga tystnad är helt i sin ordning….
  Vilka misstänker att en pensionsräddare från Irak är ute på sidovägar och försöker blåsa FK?…

  Detta fall borde även DO titta på. Kanske mannen kan få en hacka från försäkringskassan. Att bara misstänka en flykting, är milt sagt, bedrövligt…

  Vad är det Mona säger titt som tätt?
  ”Reinfeldt med Husmark, misstänker ständigt fusk i FK och ifrågasätter de sjuka. Tvingar dem tillbaka i arbete, fast de är sjuka”…

  Grattis 7 – klövern!

 4. SD2010 skriver:

  Kolla upp med Sysvenskan

  Som rim sager falsk spikharry dar.

 5. Anneli skriver:

  Detta fick i alla fall min mormor på 89 år att bestämma sej för att rösta på SD. Jag tycker det är extra roligt att våra äldre inte låter Mona&Compani leva på sossarnas gamla meriter!

 6. RICHARD skriver:

  Ha,ha,tack 7-klövern,ni har värvat ytterligare 3 nya SDare,tre kollegor som alltid röstat S,har idag bestämt att rösta SD!
  Återigen:tack mååna,tack schweinfeldt,o alla andra löss i demokratins päls.

 7. Anneli skriver:

  En stilla undran bara: Vad skulle reaktionerna/straffen bli tro om vi invaderade berikarnas länder med mord på åldringar, våldtäkter,misshandel,hot, bedrägerier med mera, med mera…..
  Ja, svaret vet vi ju alla.

 8. Harry (ej gnällspik) skriver:

  23 % av Sverigedemokraternas politiker mellan 1989-1998 var kriminellt belastade.

  Tala om att skjuta med bazooka i glashus. Kacka i eget bo.

 9. sten skriver:

  När jag läser Svd-s nätupplaga finns det en artikel av Niklas Orrenius. En blogglänk där verkar ha kapat orginalbloggen. Det här måste Spikharry kolla upp.

 10. annullera skriver:

  Konstigt att inte FK har lika stenhård kontroll vad det gäller kulturberikarna i detta land som de har när det gäller svenskar. Svenskar blir återbetalningsskyldiga, svenskar tvingas ut i arbete trots att de är svårt sjuka, många svenskar får inte utbetalt någon sjukersättning pga att FK anser dem tillräckligt friska för att kunn arbeta osv. Man tror därför inte det är sant att dessa Sveriges FRAMTIDSHOPP- och KULTURBERIKARE kan fuska till sig miljontals kronor lika enkelt som när man går till pressbyrån och köper en chokladbit. Vad handlar det om egentligen, hur har det kunnat bli så här?
  Kan 7-klövern och PK-media svara på det kanske?

 11. Göran skriver:

  i sverige år alla välkomna med högsta bidragen i världen,,man behöver inte arbeta om man är invandrare.
  Man får lägenhet,allt betalt och kan ta hit alla släktingar som man har i sitt hemland..även dom får fullt betalt utav våra skattepengar.
  Om man är svensk och blir sjuk då tvingas man ut i arbetslivet även om man bara har några dagar kvar att leva,,fy skam för våra politiker och alla dumma svenskar som inte agerar.
  GS i nybro.

  • annullera skriver:

   Har du inte hört talas om DumSvensken som bara verkar bli dummare och mer korkad för var dag som går och vi skall inte ens prata om våra etablerade fårskallar till politiker! Det är just därför som lillputtlandet Sverige blivit så oerhört attraktivt att söka sig till. Du kan jämföra det med hur flugor dras till socker!

 12. onkelfester skriver:

  Hej Spikharry !

  Din sida är kapad – kolla Spik4arry.wp.com

 13. Robin Shadowes skriver:

  Ju fler ni rekryterar till SD så spelar det ingen roll. Sjuklövern importerar mer än nog av ny valboskap för att väga upp detta. Det väller in musslor vareviga dag och dom får PUT stämplat i pannan så fort dom står på svensk mark. Man kommer åka ut i förorterna och placera ”rätt” röstsedlar i näven på dem innan valdagen.

 14. Anneli skriver:

  Harry!
  Berätta om vad som hände i Lunds tingsrätt vid omhäktningen av 78-åriga Ingrids mördare!

%d bloggare gillar detta: