EU vill ha mer makt över länders ekonomi


I går avslutade EU sitt tre dagar långa finansministermöte i Madrid. Mycket har handlat om hur EU ska bemästra ekonomiska kriser och till och med få mer insyn i enskilda länders ekonomi.

”EU-kommissionären Olli Rehn. Vi behöver mer styrning. Vi skulle kunna ha en systematisk noggrann uppskattning av ländernas förslag till budgetar innan de har presenterats, säger EU-kommissionären Olli Rehn och lovar att komma med konkreta förslag om detta den tolfte maj.

EU-länderna hade också en första diskussion om de tre myndigheter som ska övervaka och granska ekonomin och på så sätt försöka varna i tid för när en kris är på gång.

Ett problem med det är att flera länder inte accepterar att bli styrda. Något fransmannen Jacques Laroisiere varnade för på ett seminarium inför finansministermötet.

Jag har hört att en del länder frestas av att ta tillbaka en del av det jag föreslagit, sa han.

Även chefen för den europeiska centralbanken Jean-Claude Trichet varnade här i Madrid för finansiell nationalism.

Samtidigt som EU försöker förebygga och styra pågår den mer akuta krisen i Grekland, som kommer allt närmare att begära sina nödlån trots vad eurogruppens ordförande försäkrade.

Jag kan bekräfta att grekiska myndigheter inte har kommit med någon förfrågan, sa eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker”.

Det är exakt detta som framförallt jag och andra sagt är den stora faran när Europeiska unionen (EU) vill styra och ställa i våra egna länder.

Den lilla makt som svenska politiker fortfarande har kvar, kommer på sikt att försvinna när EU inom x-antal år bestämmer allt vad som skall hända eller göras i Sverige.

Det kan handla om flyktingar, mat, hyror, pensioner etc etc allt skall på sikt styras från ett annat land.

Både Schweiz och Norge står utanför EU och klarar sig utsökt på egen hand. Nu knackar Turkiet på EU-dörren och vill in, kommer dom in i EU så har sverige snart minst en miljon muslimer till.

EU-medborgare har rätt att ta sig till andra EU-länder när dom vill. Vi ser bl.a vad som hänt efter Rumäniens inträde, våra gator fylls av tiggande Zigenare och annat löst folk som bara skapar problem.

Är en farligt utveckling om EU skall ha all makt och bestämma över andra länders ekonomi etc etc.

EU vill ha mer makt över länders ekonomi

Annonser

7 Responses to EU vill ha mer makt över länders ekonomi

 1. Chris skriver:

  EU har spelat ut sin roll och det är nu hög tid att dra sig ur eländet. Grekland och Irland var de första som bluffade sig in, sedan har det bara blivit värre och värre…

  Vad är det för mening med en klubb som låter ”alla” vara med? Sverige framstår som den ständige förloraren – idiotnationen med dörren på vid gavel och en allt tunnare plånbok…

 2. annullera skriver:

  Sverige som tillhör ett av de mindre länderna är det land som betalar mest. Vad vinner vi på detta? Norge gjorde rätt som höll sig utanför, de är ingen som styr- och bestämmer över dem, de rår över sig själva och det gör de djä….igt bra. Jag håller med föregående talare! Eu har spelat ut sin roll.

 3. Sasha skriver:

  Welcome to EUSSR…….

 4. Robin Shadowes skriver:

  Det räcker inte med ”bara” en mille nya musslor. Vi kommer bli i minoritet på bara några månader, kanske bara några veckor.

 5. rondellhunden skriver:

  Den människa som tar Sverige ut ur EU. Ska förklaras som nationell hjälte.
  Det finns folk i världen som offra sina liv i kampen att bliva självständiga. Sverige betalar för att bliva av med sin.

 6. JOG skriver:

  Ja det var ett jävla misstag att gå med i EU , politikerna som ordnade till den saken borde sparkas ut ur det här landet .

 7. Robin Shadowes skriver:

  Jag tröstar mig med att jag INTE röstade för vare sig EU eller EMU.

%d bloggare gillar detta: