14-årige Andi Maher Ibrahim och hans familj i Jönköping hotas av utvisning till Irak



14-årige Andi Maher Ibrahim och hans familj i Jönköping hotas av utvisning till Irak. Två gånger har familjen fått avslag på ett så kallat verkställighetshinder.

”Möjligheten för ett uppehållstillstånd konstateras som mycket små, säger Fredrik Beijer, verksamhetschef inom asylprövning på Migrationsverket.

I fredags fick Andi Maher Ibrahim och hans familj beskedet att de måste lämna Jönköping och Sverige efter tre år i landet.

På måndagseftermiddagen vandrade därför hundratals elever från Kungsängsskolan till Migrationsverkets lokaler på Östra storgatan för att stötta sin klasskamrat och lämna över namnunderskrifter för att stoppa Migrationsverkets utvisningsbeslut.

Liselotte Ingesson Politis. Vi jobbar inte med att pröva ärenden. Vi stödjer dem endast ekonomiskt i väntan på ett beslut.

Fallet har prövats två gånger:

Fallet med Andi Maher Ibrahim och hans familj har genomgått alla instanser i domstolsväsendet och redan i september 2008 togs ett beslut från Migrationsverket att familjen inte kommer att få uppehållstillstånd.

Migrationsverket i Malmö ska nu utreda om det finns några nya omständigheter som gör att utvisningsbeslutet kan rivas upp.

Om det finns några andra nya skäl till att familjen ska få stanna kvar kan inte Liselotte Ingesson Politis säga idag. Inte heller när ett slutgiltig besked kan ges.

Fredrik Beijer, verksamhetschef inom asylprövning på Migrationsverket, tror att familjen får det svårt att få ett uppehållstillstånd då två ärenden redan har prövats och nekats.

De har de fått två ansökningar avslagna så är utrymmet för att bevilja snävt, konstaterar Beijer.

Utsätts inte familjen för en stor fara om de återvänder till Irak?

Kan bara konstatera att frågan är prövad av Migrationsverket och har myndigheten gjort den bedömningen så löper man ingen fara.

När kan ett beslut komma?

Det vet jag inte, men inom några veckor. Det är ju ett förtursärende”.

Otroligt sjukt att personer som redan fått två avslag på sin asylansökan kan fortsätta överklaga fram tills dess att belsutet blir positivt.

Klart som tusan att vi svenskar måste jobba hårdare och hårdare och betala in mer i skatt så alla kulturberikare kan överklaga.

När media dessutom använder sig av uttrycket ”familjen hotas av utvisning” Var finns hotet? migrationsverket har två gånger kommit fram till att familjen inte har asylskäl, men PK-media traskar på i sina knall-röda ullstrumpor och använder som vanligt fel uttryck i syfte att få det hela att låta som ett hot.

Tragiskt att skolor och lärare kan hjärntvätta sina elever och få dom till att demonstrera, trots att det visar sig att familjen är bidrags-invandrare.

Markus Gullvén på Anaria gymnasiet i Göteborg gjorde likadant när det handlade om Sverigedemokraterna, han hjärntvättade och hotade sina elever med underkänt om dom hade en felaktigt åsikt om invandrare.

Titt som tätt känns det som att Sverige fastnat i DDR-stuket, och med tvång skall styra folket att tycka som dom själva gör annars blir dom straffade.

Finns endast ett botemedel mot allt politiskt korrekt, Sverigedemokraterna såklart.

14-årige Andi Maher Ibrahim och hans familj i Jönköping hotas av utvisning till Irak

Annonser

15 Responses to 14-årige Andi Maher Ibrahim och hans familj i Jönköping hotas av utvisning till Irak

 1. Per-Åke skriver:

  Kasta ut produkterna genast. Kan knappt leva på min pension men socialdemokraterna bryr bara inför varje val, sedan är man en skithög.
  Ny svenskarna har det kanon jag har efter ett långt arbetsliv mindre i månaden än vad dom har.

  Valet är lätt i år och kommande val också Sd.

 2. JOG skriver:

  Det är helt otroligt hur skolorna hjärntvättar
  sina elever idag,eller blir det sänkt betyg om,
  eleven vägrar att delta i sådana här demonstrationer?

 3. Robin Shadowes skriver:

  Detta vänster-pack som demonstrerar, en dag kommer mussarna tagit makten och vågar dom då demonstrera för sin frihet så kommer polis och militär helt sonika att öppna eld mot dem och då snackar vi inte om gummi-kulor utan hett bly.

 4. Il Padre skriver:

  Här föreligger förbanne mig inget hot! HÄR FÖRELIGGER TVÅ BESLUT/AVGÖRANDEN SOM GER BESKED OM ATT FLYKTINGSKÄL SAKNAS OCH ATT FAMILJEN SKALL UTVISAS!

  Ska överklagande på överklagande och omprövning på omprövning tillåtas i det här ”rättssamhället” så hinner föräldrarna antagligen hinna uppbära svensk pension också efter alla kvalificeringsår utan arbete!
  ha
  För en del av de protesterande skolbarnen innebär det säkert en besvikelse eftersom att ju längre tid sådana här familjer eller om de delvis ”gått under jorden” som papperslösa, desto troligare är naturligtvis också att kamratband stärks. Ju länge en avvisning drar ut på tiden desto omänskligare blir naturligtvis en avvisning och DET är väl precis vad som är på väg att hända nu.

  VAD I HELVETE ÄR DET MED MYNDIGHETER OCH DOMSTOLAR SOM SKA PRÖVA RÄTTEN TILL UPPEHÅLLSTILLSTÅND? Har de helt tappat fattningen?

 5. Robin Shadowes skriver:

  Spiken, kolla in det här:

  En svårt sjuk 79-åring, bosatt i stugområdet Tjuvaröd utanför Höör, tvingades ligga åtta timmar i sin egen avföring – trots att polis, ambulansmän och socialtjänst samtliga varit på plats. Den gamle dog när han äntligen skulle få komma till Lunds lasarett.

  Grannarna, Susanne och Tomas Malmros, är skakade. Båda är sjuksköterskor, men undrar nu hur hjälpkedjan är konstruerad.

  Sedan de förstått att något var mycket fel, och förgäves försökt få hjälp åt grannen i tre dagar, lyckades de vid lunchtid på fredagen den 2 april larma dit polis, socialtjänst och ambulansmän.

  Med hjälp av en låssmed tog sig myndighetspersonerna in i stugan. Men det var ingen garanti för att 79-åringen skulle få hjälp.

  För att bearbeta vad som sedan händer har Susanne Malmros skrivit en berättelse, som hon gett titeln ”När samhället sviker”:

  – De möts av en fruktansvärd misär. Vettskrämda katter sitter i sin egen och mänsklig avföring. Golvet är helt täckt av gammal mat, kattmatsburkar, lump och annat, skriver hon. I en säng i nästa rum ligger mannen på en skitig madrass utan lakan. Hans byxor är nere vid knävecken och han ligger i sin egen avföring. Han har en tom kattmatsburk i handen. Han är mager och orkar nästan inte titta upp.

  Fyyy faaaan!!!! Skäggbarn har dom fan i mig råd med att kosta på flera assistenter per skalle men en vanlig svensk åldring är inte värt ett skit!!!

  http://www.skanskan.se/article/20100420/ESLOV/704199824/1057/*/79-aring-lamnad-atta-timmar-i-sin-avforing

  • annullera skriver:

   Jag blir så in i he…..ledsen, förbannad och inte minst UPPGIVEN när jag läser sådant här. Ekonomiska invandrare och skäggbarn kan vi hjälpa, då finns det HUR MYCKET PENGAR som helst, men när det handlar om våra egna gamla, sjuka och svaga i samhället, då finns ingen hjälp att få, INGEN BRYR SIG! VAR FINNS SOSSARNA OCH DET ANDRA AVSKRÄDET TILL STYRANDE NU DÅ? Var finns det vanliga fotfolket?

 6. annullera skriver:

  Håller med Il Padre i det han skriver!
  Detta överklagande har satts i system tills de får PUT, efter flera års överklagande får de stanna av humana skäl eftersom det gått så lång tid. De skall inte kunna få överklaga, det är som Il Padre skriver, det är mer omänskligt ju längre tiden går eftersom banden till landet stärks. Har de inga ASYL- och SKYDDSBEHOV skall de heller inte kunna överklaga det beslut som säger att de inte får stanna. Sedan kan man fråga sig hur många Sverige tagit emot som har verkliga ASYL-och SKYDDSBEHOV? De flesta är tyvärr EKONOMISKA invandrare! Genom en gedigen marknadsföring som sker i deras hemländer har de förstått hur bra det är att komma som flykting till detta land. På senare år har detta blivit en attraktiv affärsverksamhet där människor får betala dyrt för att få hjälp med falska papper och falsk Identitet. Detta handlar inte alls om människor med ASYL och SKYDDSBEHOV.

  Vi kan tacka våra korkade, etablerade- och styrande i detta land för att smugglare och andra grovt kriminella idag kan leva gott på att håva in stora pengar genom en massiv MÄNNISKOHANDEL. Tyvärr blir följden att de som har VERKLIGA ASYL- och SKYDDSBEHOV istället blir de som blir kvar där de är.

  Det är skillnad på ASYL- och SKYDDSBEHOV än att som de flesta vi tagit emot kommit hit av EKONOMISKA SKÄL, men detta ser inte våra blåögda, naiva och korkade styrande politiker! Jag ber till högre makter att inte Mona Muslim med den övriga rödgröna sörjan kommer till makten eftersom då kommer gränserna att öppnas helt och det kommer att bli än värre, med andra ord slutet för vårt land!

  SD måste in i Riksdagen!

 7. Il Padre skriver:

  Nu har landskronamuslimen omhäktats och de närvarande protesterade högljutt och spottloskor fick både åklagaren och polisen njuta av! Vilket folk va?
  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1958572/23-aring-omhaktad-for-dodsmisshandeln

  • Anneli skriver:

   Medborgargarden är vad som behövs tyvärr eftersom varken politiker eller poliser törs ta fajten med svinen. Undrar hur mycket mördaren kommer att begära i skadestånd tro?

   • Robin Shadowes skriver:

    Kommer säkert landa på minst 200 papp som kommer överklagas, sedan blir det 500 papp som överklagas igen. Vid en mille kanske mördar-svinet blir nöjt?

 8. lasse1 skriver:

  I DN idag, så kan vi läsa om hemlösa EU-medborgare
  som tydligen invaderar Stockholm.

  Sthlm´s socialborgarråd Ulf Kristensson (M) är smått oroad över utvecklingen. De hemlösa kommer framför allt från, Bulgarien, Polen och Ungern.

  ”Vi vill värna den fria rörligheten inom EU, men vi kan inte ta över det sociala ansvaret för andra länders hemlösa, säger Ulf Kristensson”.

  Grattis!
  Vi har också läst om, att romerna i bl.a. Rumänien och Bulgarien vill lufta på sig lite.
  Kanske en semestervistelse i den kungliga huvudstaden?

  Börjar stockholmspolitikerna bli oroliga över den förmodade anstormningen?. Hur kan en moderat eller någon annan politiker inom 7 -klöverpartierna vara oroade över situationen?
  Det är ju allmänt bekant från politikerhåll, att man vill få in så många flyktingar och även hemlösa som bara tänkas kan…
  Tänk efter, hr Kristensson…Sverige är stort till ytan… så ett par hundratusen hit eller dit kan säkert häriberas..

  Varför nu detta ”tvärstopp”?… Kan det vara det stundande valet som närmar sig, månne.

  Ja, allt är tydligen möjligt inom skumraskpolitiken..

 9. rondellhunden skriver:

  Nja. Nog för att familjen känner sig hotade. Men inte av den anledningen som AB skriver. Dem hotas ju att mista rätten till den (allt sämre) svenska välfärden. Tänk inget barnbidrag, bostadsbidrag och allt det andra som svenska skattebetalare sliter ihop till (bidrag). Visst är det en nitlott alltid.
  Det sorgliga är att dem kanske hade dokument som talade om vilka dem var. Och då blir det ju enklare att bedömma. Nej i Sverige ska man kasta allt vad papper heter. Och se ljuga sig blå. Då får man som belöning PUT. Och varför inte fortsätta på detta spåret. Tänker närmast på den cp-skadade irakiern i Halmstad. Att trotts bildbevis. Så infinner sig idioten i rullstol framför domstolen.
  Angående parkerings mördaren. Sticker från platsen. Och det kan nog hända vem som helst i samma situation. Men sen när man har lugnat ner sig. Och börja tänka efter. Ja då går man och anmäler sig själv vid närmsta polisstation. Men nej. Man håller sig undan med släkten hjälp. Se när polisen får fatt i honom. Då blå neka han i 2 veckor. Och det är inte innan polisen tala om att det finns många vittnen som kan peka ut honom. Ja då erkänner han. Men det var en olycka. Han handlings sätt gör att jag tror inte han ångra vad han har gjort.
  För utom detta. Så anser jag att EU (Katago) bör förstöras.

  • Robin Shadowes skriver:

   Typiskt mussle-beteende att blåneka även när dom blir överbevisade 100%.

   • Robin Shadowes skriver:

    Även Tjack-Jonte hade givetvis nekat men dom driver det inte in absurdum som musslorna. Blir dom överbevisade rent tekniskt så ger dom nästan alltid med sig. Skillnaden mellan svenskar och MENA-blattar.

%d bloggare gillar detta: