Migrationsverket får ytterligare 940 miljoner kronor för att klara ökade kostnader för ersättningar och bostäder till bland andra asylsökande


I tilläggsbudgeten för 2010 får Migrationsverket ytterligare 940 miljoner kronor för att klara ökade kostnader för ersättningar och bostäder till bland andra asylsökande.

”De asylsökande har blivit fler än vad regeringen räknade med i höstas, i budgeten för 2010.

Till stor del finansieras det genom att anslaget för bistånd minskas med 520 miljoner. Anslaget som betalar offentliga biträden i utlänningsärenden ökas med 184 miljoner.

Försäkringskassan får, enligt förslaget till tilläggsbudget för 2010, ytterligare 285 miljoner kronor för att klara verksamheten. I budgeten i höstas fick Försäkringskassan ett tillskott på 600 miljoner, men sedan dess har myndigheten begärt mer pengar. I första hand ska de nya pengarna användas till att handlägga fler ärenden om aktivitetsstöd.

Totalt uppgår Försäkringskassans anslag för i år därmed till nästan 7,5 miljarder kronor”.

Vi ser dagligen vilka det är som tar hand om våra skattepengar och sprider dom vidare över alla ny-svenskar. Tänk om våra uteliggare kunde fått en bråkdel av dessa 940 miljoner kronor.

Men det är inte så noga med några svennar som hamnat snett.

Mer pengar till Migrationsverket

Annonser

7 Responses to Migrationsverket får ytterligare 940 miljoner kronor för att klara ökade kostnader för ersättningar och bostäder till bland andra asylsökande

 1. TARZAN skriver:

  Jag brukar räkna så här;
  denna summa skulle kunna användas till att ge 5000 barnfamiljer en sprillans ny Volvo herrgårdsvagn.
  Eller ge 20 OOO fattiga barnfamiljer en fin semester.
  – Om ni tänker att vi ger bort 34 miljarder i U-själp räkna då själv ut hur många barnfamiljer vi skulle kunna ge en stärkande semester

 2. Kalle skriver:

  I år 2010 var Sahlgrenska Sjukhuset tvingat att lägga ner halva medicin-akuten. Det saknas 20 miljoner! Och det läskiga är att kapaciteten redan innan nedläggningen var katastrofal – akutfall ligger i korridorer och i förråd. Chefen för avdelningen (icke medicinare) säger att han inget kan göra om folk dör på en brits i en korridor – han har sin budget att följa.

  Det råder nu inga som helst tvivel om att politikerna låter svenskar dö och lida på allt mer kaotiska sjukhus enbart för att ha råd att ta emot lycksökare från 3:e världen (där i storleksordningen 90% av alla asylsökanden slängt sina identitetshandlingar eftersom de saknar asylskäl).

  Kontenta:

  1. Svenska politiker är landsförrädare.

  2. Svenska folket är helt från vettet som röstar fram dessa politiker. Det är för mig en gåta att Sverigedemokraterna har blott 5% i opinionen.

  Med dessa dagliga bevis på landsförräderi (nedläggning av akutsjukvård, ökning av anslag till asyleriet, skottlossningar, våldtäkter osv) – så borde även mindre än normalbegåvade kunna räkna ut varför Sverige går åt h-e. Att det handlar om att på momangen stänga invandringen och ta bort hela bidragsapparaten för nyanlända. Då skulle Sverige KANSKE ha en chans att repa sig. Men som det ser ut nu så kan det bara gå åt ett håll. Jag kan garantera att ”Pia Kjaersgaards-klaffen” (i någon form, fysisk eller legal) finns på Öresundsbron inom 10 år.

 3. lasse1 skriver:

  Ja, tänk vad stålarna kommer fram, när det vill sig.
  Ingen hejd på givmildheten…

  Svensken lunkar vidare i sin totala ovisshet om det faktiska tillståndet i riket.

  ”Men, han kanske ändå tänker i sin stillhet.
  Vad var det för något som Mona & Fredrik hade sagt.
  Det är ju så enormt berikande för Sverige med invandring över huvud tagit. Det har de ju själva sagt på TV.
  En ny kultur och så. Ett smått pittoreskt inslag, med att se huklen på damerna, medan deras gubbar, står eller går… med händerna nedstoppade i byxfickorna.

  Mona & Fredrik har ju också sagt, att de så småningom skall försörja oss när vi blir gamla. Det har de ju också sagt på TV..
  Bara de får ett jobb, så ordnar det sig säkert…
  Jag tror på Mona o. Fredrik i det här fallet.

  Ja, det är vad de har sagt och då måste det väl vara sant..Eller hur”?

  Inte ett så helt obekant resonemang från en inbiten sosse eller en troende högerman….

 4. Robin Shadowes skriver:

  Vansinnet fortlöper oförhindrat. Kan någon med sinnet i behåll betvivla att politikerna blivit sinnessjuka? Svenskarna måste göra revolution och ta tillbaka sitt land och slänga ut alla asyl-turister.

 5. JOG skriver:

  Island -VARFÖR yttrar sig inte Fredrik om Island ?Borde vi inte ställa upp med minst 500 miljoner åt
  islänningarna och öppna gränserna helt för dom?För jävligt med all askan och barn som blir drabbade där . Ligger Island alldeles för nära oss och är islänningarna inte muslimer eller är dom inte tillräckligt svarta och kriminella för att behöva vår hjälp?Sotiga är dom väl i alla fall för tillfället och värre blir det och vår mussevänliga regering gör inget inte
  ett skit för att hjälpa.Har vi bara ansvar för allt elände som händer på andra sidan jorden?Tror någon att dom där på andra sidan skulle hjälpa oss om vi behövde hjälp aldrig.Inte islänningarna heller varför skulle dom hjälpa oss när vi skiter i dom just nu.

%d bloggare gillar detta: