Unikt samarbete för flyktingbarn, Jimmie Åkesson om de nya reglerna för anhöriginvandring


Götene kommun köper boendeplatser i Lidköpings nya gruppboende för ensamkommande flyktingbarn.

”Det är superbra, detta är de första kommunerna i landet som samarbetar på detta sättet, säger Sophia Öhvall Lindberg från migrationsverket.

Götene kommun har tidigare sagt nej till förfrågan om att ta emot ensamkommande flyktingbarn, trots att det varit tydligt att ett behov finns.

Vi har inte känt att vi skulle kunna göra ett mottagande tillräckligt bra själva, och därför att det så roligt att vi nu kommit hit att vi kan ta gemensamt ansvaret för de ensamkommande flyktningbarnen, säger kommunstyrelsens ordförande Bo Bergsten (KD).

Götene kommun köper fem platser i gruppboenden som ligger i Lidköping och som är redo för inflyttning den tredje maj. Men trots att ungdomarna kommer bo i Lidköping är det Götene kommun som är ansvariga för att de får sina individuella behov tillgodosedda.

Vi kommer jobba mycket på att ungdomarna ska känna en koppling till Götene, säger Marianne Olsson, sektorschef för individ och familj, bland annat genom praktikplatser”.

Undrar när kommunerna skall inleda ett unikt samarbete för att göra det bättre för våra gamla som tvingas ligga i sin egen avföring i brist på personal.

Varenda PK-styrd tidning skriver om hur kommun efter kommun skall och tvingas gör det bättre för alla stackars flyktingbarn.

Har dom det så förbaskat svårt? Omvårdnad dygnet runt, var sin god man som skall finnas tills hands när ”barnen” skriker.

Maten serverad varje morgon middag och kväll. Kläderna tvättade etc etc.

Gick nyss igenom ett antal äldreboende och det visar sig att dom flesta endast har en eller max två personer anställda nattetid. På dagtid är det lika illa.

På dom flesta flyktingförläggningar finns det mer personal än boende flyktingbarn.

Idag gick startskottet som innebär att invandrare skall försörja sina egna när dom tar sig hit som anhöriginvandrare. Reinfeldt och hans PK-stab slår på stort och invaggar gemene svensk att detta är utmärkt.

Problemet han glömde ta upp är att det endast berör lite drygt nio procent av alla anhöriginvandrare.

Citerar Jimmie Åkesson:

Det här är en av de mest verkningslösa och urvattnade reformer jag någonsin sett. Undantagen är så många att mindre än en tiondel av alla anhörigärenden kommer att påverkas.

Jag kan inte se något annat syfte med regelförändringen än att regeringen vill förleda invandringskritiska väljare till att tro att man genomfört en skärpning av invandringspolitiken när allt man egentligen har gjort är att slå ett slag i luften. Läs resten här

Valfläsk så det sjunger om det. Det är fortfarande vi skattebetalare som tvingas finansiera rubb och stubb för alla MENA-anhöriga.

Unikt samarbete för flyktingbarn

Annonser

8 Responses to Unikt samarbete för flyktingbarn, Jimmie Åkesson om de nya reglerna för anhöriginvandring

 1. Per-Åke skriver:

  Flyktingar och flyktingar, är väldigt tröttsamt att dagligen få läsa om hur svårt dom har det.
  Sanningen är tvärtom, dom har det jävligt bra för bra.

 2. Blodsven skriver:

  Om det hade handlat om barn ändå! Politiker och övriga hönsarsel i myndigheterna har förmodligen aldrig frågat sig varför det aldrig är ensamkommande flickor. ”Hjärnorna” har förmodligen inte den kapaciteten…..

 3. annullera skriver:

  Det värsta av allt är att den dumme svensken går på rubb och stubb! Det finns nog inte ett mer naivt folk på denna jord än just svensken, undra på att övriga Europa skrattar bakom vår rygg.

 4. Jonas skriver:

  Nja, nu haltar ju din jämförelse ganska ordentligt eftersom Götene kommun blev utnämnd till Sveriges bästa kommun när det kommer till äldreomsorg.

  http://www.gotene.se/socialomsorghalsa/vardomsorg/aldreomsorg/seniorvanligastekommun2009.7798.html

  • Pia skriver:

   Du verkar läsa det som skrivs som muslimer läser koranen, spiken skrev inget om Götene kommun och dess äldreomsorg.

   ”Gick nyss igenom ett antal äldreboende”

   Svårt att läsa innantill din idiot?

   //Pia som tröttnat på kommunister som inte kan läsa

 5. rondellhunden skriver:

  Bergsten tycker det här är roligt. Då är han bra lättroad. Man ställer sig frågan vem ska betala det hela? Är det svenska staten eller kommuninvånarna i Götene? Jag tror att bor man i Götene så har nog dem flesta inga problem att hålla sig för skratt.
  Då är Olsson kommentar mera skrattretande. Bo i Lidköping. Men känna sig hemma i Götene. Då gäller det att ligga i och pendla.
  Att går att sälja med mördande reklam. Kom och köp konserverad gröt.

 6. rondellhunden skriver:

  Och Jonas. Bara för dem är bäst. Betyder det att dem är bra? Det är frågan du ska ställa dig.

 7. Jonas skriver:

  Pia: Spikharry började sitt blogginlägg med nyheten att Götene skulle ta emot flyktingbarn. Med den logik som blogginlägget framför så har Götene kommun ”RÄTT” att ta emot flyktingbarn eftersom de även tar hand om sina gamla.

  Rondellhunden: Det är helt klart en legitim fråga du ställer. Bäst behöver inte alls vara ”bra”. Men nu är en del av grunden för utmärkelsen att brukarundersökningarna som är gjorde visar på väldigt höga betyg. Dvs de äldre själva har svarat på hur bra det har det och gett toppbetyg.

%d bloggare gillar detta: