33 miljarder årligen går till bistånd


En internationell jämförelse visar att Sverige är det land i världen som relativt ger mest bistånd i världen.

”1,12 procent av bruttonationalinkomsten i fjol. Enligt regeringen är det ett världsrekord i bistånd.

Vi har valt att hålla fast vid volymen trots finanskrisen, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

Enligt en jämförelse från OECD uppgick det svenska biståndet i fjol till 1,12 procent av bruttonationalinkomsten (BNI). Enligt regeringen har inget land tidigare visat upp en så hög andel.

Jag tror att rekordet kommer att stå sig länge, det är svårslagbart, säger Carlsson.

Sveriges mål har i många år varit en procent. Carlsson påpekar att orsaken till att det nu blev så mycket högre andel är att biståndspengar tecknas långsiktigt och att BNI sjönk skarpt i fjol, samt att andelsmätningen inte säger någonting om innehållet i biståndet.

Carlsson understryker att Sverige valde att inte spara och trixa, det är viktigt med långsiktigheten”.

Drygt 33 miljarder ger staten bort varje år av våra skattepengar till behövande, fast vi själva har 700 000 fattigpensionärer som knappt överlever den sista veckan i månaden.

Utöver biståndet så kostar invandringen oss lågt räknat fyra miljoner kronor i timmen dag efter dag månad efter månad och år efter år.

Finns andra uträkningar som påstår att invandringen kostar flera 100 tals miljarder varje år dvs 12 miljoner kronor per timme. Att det går käpprakt åt skogen förstår säkert alla svenskvänliga.

Svenskt bistånd högst i världen

Sverige världsmästare i bistånd

Annonser

15 Responses to 33 miljarder årligen går till bistånd

 1. ola skriver:

  Så uttalar sig en riktig idiot ! Varför ville EU ha med Sverige?
  Jo man ville ha något att skratta åt.

 2. svansken skriver:

  ”Jag tror att rekordet kommer att stå sig länge, det är svårslagbart, säger Carlsson.”

  När har man innfört världsmästerskab i bistånd?
  Carlsson har i allafald tagit 1.st pris i att trampa på svensker!

 3. Chris skriver:

  Våra ”politiker” har ju i många fall som främsta mål att göra internationell karriär och tror att de blir populära bland övriga länder när de skänker bort våra skattepengar. ”Die dummen Schweden…”

  Det är egentligen inte så märkligt att våra ”förtroendevalda” med sådan lätthet öppnar kassakistan… I praktiken har de sällan eller aldrig behövt kämpa för någonting… Sahlin bidrog säkert inte med mycket (ens) under sin ”karriär” som städerska, dock gjorde hennes otillräcklighet betydligt mindre skada bland skurhinkarna än bland maktmissbrukarna i Stockholm… och Fredrik har väl aldrig ens försökt att komma i kontakt med verkligheten utanför politikens skyddade verkstad.

 4. garmsir skriver:

  ‘Men Sverige har rad, Sverige ar ett rikt land som maste dela med sig. Forresten sa tjanar Sverige pa invandringen och u-hjalpen gar till verkligt behovande sasom Mugabe, Hamas, Hizbollah och andra frihetsorganisationer. Eftersom alla svenskar ar rasister sa ar det ett utmarkt straff for alla skattebetalare att deras pengar gar till diverse muslimska lander’

 5. topnotch skriver:

  topnotch says:
  Läs den här artikeln i Los Angeles Times!

  http://www.latimes.com/news/local/la-me-iraqis-el-cajon29-2010mar29,0,1059028.story?page=1

  Så här mycket får flyktingar i USA i ersättning de första 8 månaderna i USA. $450 per person och månad. Efter dessa 8 månader passerat får en familj på 6 personer $750 i matkuponger från staten. I övrigt förväntas de själva dra in till sitt uppehälle!!

  ”During the family’s first eight months in the United States, each member received the $450 in monthly government support distributed to all refugees. The family’s only government support now is $750 in food stamps. By selling off pieces of gold they were able to take from Abdul’s business, they barely make their $1,150 rent.

  ”In bleak moments, family members wonder why they came to the United States. They had options, including Sweden and Australia. They’ve considered returning to Syria, where at least they understand the language and there is a small Mandean community.”

  Det är klart att all vill komma till Sverige – Landet som flyter av mjölk och honung
  för en invandrare!!!

 6. Patrik skriver:

  Det är så jävla deprimerande att läsa om hur detta vansinne våra folkvalda håller på med.

 7. Sven skriver:

  Jag har det då bra trots alla pengar som går till bistånd. Ni har aldrig tänkt på att andra människor också har rätt till ett anständigt liv? Föresten ger Norge mer än Sverige, iaf enligt FN.

 8. annullera skriver:

  Ja vem skall rädda världen om inte Sverige och de svenska skattebetalarna?
  Sverige har råd, detta land är ett rikt land som måste spara in på sjukvård, omsorg, vård, skola, dagis, sänkta pensioner, tvinga svårt sjuka att arbeta osv osv i all oändlighet.
  Allt medan kulturberikare suger ut oss alltmer, samtidigt som de visar sin tacksamhet genom grov kriminalitet. Undra på att både svenskar och skötsamma arbetande invandrare börjat ledsna på denna galenskap! Är det detta som vissa kallar för RASISM?
  Har Ni inget annat att komma med? Detta ord är så fruktansvärt missbrukat så hälften kunde vara nog.

  Varför skall sedan Sverige ligga på topp vad det gäller att skänka bistånd till världens alla hörn?
  Är det för att våra hjärndöda styrande politiker skall få en guldstjärna i kanten. GIV MIG KRAFT!

 9. naivtive skriver:

  ”Vi har valt att hålla fast vid volymen trots finanskrisen, säger biståndsminister Gunilla Carlsson”

  Idiot säger jag, dubbel idiot! Vad i hela 17 har vi för orsak att förse Mugabe med fler miljoner? Vi betalar till Ryssland, Kina och till var tomte som gnäller om västvärldens svek och övergrepp. Nu får det ta mig tusan vara slut på idiotin.

  Svenska skattepengar åt svenskarna. Och då är det inte nysvenskarna jag avser.

 10. Toksvensken skriver:

  Bara en svensk kan vara så slutkorkad så man spelar med i detta idiotspel! Vi betalar svindyra elräkningar, 70% av Södertäljes befolkning går på bidrag, sjukvården mördar folk genom att undanhålla/slarva bort cancerprover, m.m. Plus att runkvänstern vill ha in mera kriminellt pack hit som ska försörjas med skattemedel!! Slå sönder vänstern och börja ge dom som arbetar lön för mödan! Vägra sjukvård för vänsterkukar och andra som inte vill jobba och göra rätt för sig! Den tokdåre som röstar på en konstallation där VPK ingår ska pungsparkas så kulorna ramlar ur näsan! Men som sagt, svensken är inte bara världsbäst på skatter, svensken är överlägset bäst på dumhet!! Men framför allt, köp INTE tidningar som gullar med galningar (vänsterpittar, kriminella invandrare och annan avföring). STOPPA BETALNINGAR TILL ANDRA LÄNDER GENAST!!

 11. Robin Shadowes skriver:

  Hade inte svenne varit så jävla dum och feg så hade merparten av dessa generösa politiker dinglat i lyktstolpen för länge sedan.

 12. Bengt Lundström skriver:

  Till det bistånd som skickas ut från Sverige, borde väl också försörjningen av alla utlänningar samt för ändamålet skapade myndigheter inom Sverige och även medföljande brottslighet räknas? Hörde nyligen på radion att regeringen planerar att dra in statsstöden för kommuner och landsting fr.o.m. nästa år. Så om det inte var ett skämt: Tack alliansen, och Grattis Södertälje, Malmö, Landskrona och massor av andra berikade kommuner! För nu kanske ”arbetslinjen” också kommer att gälla för invandrade analfabeter, psykiskt / fysiskt sjuka, kriminella, etc.?
  P.S. Svenskar!, bekymra er inte om valet, skaffa ett bra gevär i stället. / Finländare

  • garmsir skriver:

   En del kanske tar det som ett skamt Bengt men jag tycker dom borde ta ditt rad pa allvar. Skaffa er ett bra gevar och se over sakerheten for er familj.

 13. Sven skriver:

  Kul fakta: De länder som betalar mest procentuellt i bistånd (Sverige, Norge, Danmark, Holland och Luxemburg) är också de länder som statistiskt sett har det bäst. Om man nu ska lita på statistiken är ju en annan fråga.

%d bloggare gillar detta: