Ny snyftartikel utan substans i SvD


De ensamkommande flyktingbarn som skickas tillbaka till Malta från Sverige möter en svår vardag.

Saxat ur Svenska Dagbladets snyftartikel om 16-åriga Nouredin Hussein:

”16-åriga Nouredin Hussein, från Somalia, är uppgiven efter drygt ett år på ön. ”Jag sover i en kall flyghangar och får inte längre någon ekonomisk hjälp”, säger han.

För de tusentals afrikanska flyktingar som de senaste åren tagit sig till den lilla medelhavsön med båtar från Nordafrika väntar sällan en ljus framtid.

Efter månader i häkte följer en vardag i flyktingläger, avskilda från det maltesiska samhället. Att söka sig till andra EU-länder är många gånger lönlöst – flyktingar som försöker ta sig vidare in i EU blir ofta tillbakaskickade och möter den andra gången ännu sämre villkor.

En av dem som hamnat i detta tomrum är 16-åriga Nouredin Hussein Mohamed. Efter fem månader på Orust och en månad i Malmö avslogs hans ansökan om asyl i Sverige eftersom han redan fått ett tillfälligt uppehållstillstånd på Malta.

Idag har han svårt att se en framtid på den lilla ön. Han saknar både sovplats, pengar och möjligheter till skolgång.

Nouredin Hussein jag saknar tryggheten i Sverige varje dag.

Nouredin beskriver hur hans vardag på Malta har blivit än sämre sedan han skickades tillbaka från Sverige.

Han får inte längre någon ekonomisk hjälp från myndigheterna och har förlorat den sovplats han tidigare var garanterad. Nu får han bo i en smutsig och kall flyghangar de nätter han inte kan sova hos kompisar.

I ett beslut från den svenska Migrationsdomstolen som SvD har tagit del av uppges Nouredin vara 16 år”.

Nouredin Hussein, från Somalia fick ett tillfälligt uppehållstillstånd på Malta, och därför fick han återvända dit.

Svenska dagbladet kör med rena rama lögner om att Sverige skickade honom till ett läger vilket är så fejkat och lögnaktigt så man blir illamående.

Nouredin Hussein skickade tillbaks sig själv då han försökte fiffla till sig asyl i sverige trots att han redan hade fått det på Malta.

Sverige har skrivit under Dublinförordningen, vilket innebär att personen som är på flykt skall återvända till det första EU-landet han kom till vilket var Malta.

För ensamkommande barn gäller Dublinförordningen i stället att de ska få sin sak prövad i det land där asylansökan lämnats in om det inte finns familjemedlemmar i något annat Dublinland som
barnet kan återförenas med.

Anser SvD:s journalist Aksel Sundström att Sverige skall strunta i att följa Dublinförordningen enbart för att tillfredställa hans önskemål?

Det finns en bra bit över 20 000 hemlösa/uteliggare i Sverige, när får vi se Aksel Sundström skriva om dessa människor?

Politiskt Korrekta journalister skriver som ”sunkan” och snyftar över flyktingar men spottar mer än gärna på våra egna som lider i det tysta.

Det finns inte ett enda land i världen som spottar och spyr galla över sina egna på samma sätt som svenska politiker, media och journalister gör.

Är Nouredin Hussein 16 år då är jag Profeten Muhammed. Ett foto säger mer än tusen ord.

SvD Sverige skickar barn till läger

Annonser

15 Responses to Ny snyftartikel utan substans i SvD

 1. ole skriver:

  SvD börjar likna mer en webbsajt för dålig humor. Skulle Hussien haft ett uns av förstånd så hade han väl använt de 10 000 Dollar som han givit flykting-
  smugglarna till något mer konstruktivt.

  Vi får väl inom en snar framtid sannolikt läsa om att Somalier har börjat skicka pengar till Miljöpartiets valkassa för att lättare få asyl i Sverige.

 2. TARZAN skriver:

  En gång så frågade man Bengan Wingelberg hur många flyktingar Sverige kunde ta – han kunde inte svara på frågan.
  Jag har frågat flyktingvänliga politiker och journalister och vanliga människor och aldrig fått ett vettigt svar.
  Jag har ALDRIG läst i en svensk tidning att vi lätt kan ta 200 tusen om året. Dom skriver ALDRIG
  om hur många vi kan ta per år MEN
  dom skriver ALLTID snyfthistorier
  REAL FACTS = NEVER

 3. Hanna skriver:

  Han säjer:”Jag saknar tryggheten i Sverige varje dag”.
  Jag säjer: Det gör vi svenskar också i och med att Sverige har blivit ett upptagningsläger för folk vi inte vet något om. De flesta som kommer saknar identitetshandlingar, men får uppehållstillstånd ändå. Brottsligheten ökar och politikerna tiger still medan folket får ta konsekvenserna. Vad är syftet med massinvandringen? Varför får vi inte ställa frågor om detta som påverkar så många svenskars vardagsliv. Det har blivit farligt att röra sig fritt i samhället. Våra liv blir mer och mer begränsade på grund av våldet som importeras.

 4. H. skriver:

  Åhh jag blir så trött … snälla låt det vara val snart!

 5. Fritz skriver:

  SVDs artikel är vinklad och resonemanget underligt. Vad journalisterna i stället borde göra är att fokusera på det faktum att flyktingsmugglare och vårdföretag tjänar pengar på den här cirkusen. När får vi se den artikeln i SVD?

 6. Robin Shadowes skriver:

  Huvudsaken att skäggebarnet Hussein inte kommer tillbaka till Sverige igen.

 7. Clemens Winkler skriver:

  Om det nu är så fruktansvärt hemskt på Malta, varför ber han då inte om att få åka med vändande båt tillbaka till sitt hemland? Maltesiska myndigheter betalar säkert mer än gärna biljettkostnaden.

 8. Allemand skriver:

  Trams av SVD, tur att man sagt upp prenumerationen.

 9. Jehovah skriver:

  Snyft snyft så hemskt det är på Malta.

 10. Tessan skriver:

  Man börjar undra vems vilja som representeras hos våra politiker och journalister? Det är i alla fall inte majoriteten av befolkningen. Vi kan inte skuldbeläggas för situationen på Malta och vi har redan en flyktingpolitik som i princip snart gör oss bankrutta.Var det inte 13 kronor som skatten måste höjas för att inte den sk välfärden ska hotas? FLyktingpolitiken kostar minst 40 miljarder per år. Där ligger mycket skattepengar.

 11. Klas skriver:

  Är det inte tredje eller fjärde gången de kör Malta-storyn nu…?

 12. betongolle skriver:

  Har åxå sagt upp prenumerationen på skiten å det fina i kråksången det är att när man haft en långvarig prenumeration så frågar de varför man väljer att säga upp tidningen. Det var riktigt skönt att få skyffla skit över tidningen i telefon å hoppas att någon jävel högre upp i hierarkin noterar detta

 13. naivtive skriver:

  När man ser på Smabo som sitter på britsen så gissar jag att han har passerat 25, är det någon som vill hålla emot?.

 14. Toksvensken skriver:

  Såg fotot, det ser ut att vara en missbrukare mellan 40 och 50 år med akuta abstinensbesvär. Klassas säkert som ensamkommande barn i toksverige, skattebetalarna får notan! Men så är svensken världsmästare i dumhet med oslagbara marginaler! Dum gör som dum säger, dum svensk lyder den dummaste!!

 15. Toksvensken skriver:

  Tessan, bra skrivet! Tror däremot att notan för invandringen är c:a 20 gånger större än vad du skriver, skulle gissa på 800 miljarder PER ÅR!! Kolla allt, vad brotten kostar, socialbidrag, övriga bidrag, kriminalvård, sjukvård, ersättning till brottsoffer (i den mån ensvensk kan få ut det då någon ur ”invandraradeln” är skyldig….) m.m. Bara i Södertälje är 70% av befolkningen utan arbete. Det är helt sanslösa belopp det handlar om, medan vi skattebetalare ska skjuta till mer och mer – bättre att skjuta nån politiker kanske!! Viktigt är att man bojkottar samtliga tidningar som undanhåller fakta – det gäller tyvärr SAMTLIGA dags- och kvällstidningar! Låt dessa lögnarblaskor försvinna!!

%d bloggare gillar detta: