Socialdemokraterna i Ragunda körde kommunens ekonomi totalt i sank


Politik är att vilja inte att förlöjliga, skrev gräddan av länets socialdemokrater på Åsiktsplats (ÖP 24 mars). De tog till orda i fallet Ragunda. Oppositionen drogs i örat, medan Ragundas socialdemokrater gick skuldfria i det kaos som drabbat kommunen.

”I dag står S-etablissemanget där själva med lång clownnäsa. De var ute i ogjort väder”

”Artikeln av tio ledande socialdemokrater skulle handla om skillnaden i rollfördelning mellan politiker och tjänstemän. I botten fanns förre kommundirektören Åke Ljusbergs plötsliga avhopp.

Han påstod sig ha ledsnat på ett antal oppositionellas alltför nitiska granskning av Ragunda kommuns ekonomi och dess vanskötsel. Ragundas opposition hamnade i skottgluggen.

Händelsen gick länets socialdemokratiska etablissemang för när.

Skulden var oppositionens. Socialdemokraterna i Ragunda var fortsatt rättrådiga. De har ändå ”försökt få lite ordning och reda i kommunen”, framgick det av artikeln i ÖP. Syftet var givet: Svärta ner motståndarna allt som går.

Att oppositionen i Ragunda lyft fram ett antal obehagliga sanningar var inget som distriktsordföranden Jens Nilsson & Co brydde sig om. Här gällde att rädda sina egna till varje pris.

Men vad visste Gottfrid Jonsson i Härjedalen, Karin Paulsson i Berg eller Anna-Caren Sätherberg i Åre vad som utspelat sig i Ragunda? Inte ett smack.

Ändå upplät de villigt sina namn och gick till doms mot Ragundas oppositionspolitiker, som påstods ”profilera sig själva på bekostnad av kommunen och dess verksamhet”. Rättrådiga gänget tvekade aldrig att skriva under.

Socialdemokraterna beskyllde oppositionen alltför nitiska granskning av Ragunda kommuns ekonomi och dess vanskötsel, och menade på att det mesta var rena rama lögner och påhittade historier av oppositionen.

Ett helt koppel av revisorer tillsattes för att utreda om ekonomin var under kontroll som Socialdemokraterna påstod, eller var den lika ursusel som oppositionen sagt vid flera tillfällen.

Svaret kom i veckan, och socialdemokraterna tvingas nu ställa sig i skamvrån för kritiken mot dom var bland det värsta jag sett på flera år.

Revisorerna kom fram till följande resultat om S-märkta Ragunda kommun.

Ragunda kommun är helt avsaknad av politisk styrning, dom saknar även ekonomisk färdriktning och har överhuvudtaget lidit brist på politiska beslut som kunnat föra kommunen framåt.

Bilan slog till med full kraft. Mot denna anstormning av kritik kan inte ens Ragundas socialdemokratiska ledning svära sig fri. Än mindre försvaras av ett socialdemokratiskt länsetablissemang som nu fått den utkastade bumerangen tillbaka rakt i plytet”.

Revisorerna ger oppositionen rätt vilket visar att det knappast handlat om försök till egenprofilering på andras bekostnad.

Typiskt Socialdemokrater att beskylla andra partier för lögner och försöka förlöjliga dessa fast det är dom själva som kört kommunens ekonomi totalt i sank.

Ragunda var helt avsaknad av politisk styrning, och saknade ekonomisk färdriktning, det ser likdant ut i dom flesta kommuner som styrs av S-märkta politiker 🙂 Och dessa idioter vill en stor del av svenska folket rösta fram till makten i höst.

Förstår ni inte själva att dom tar död på vårt land inom några få år. Hur tusan skall ett gäng Sossar som inget vet och inget kan klara av att styra landet.

Annonser

6 Responses to Socialdemokraterna i Ragunda körde kommunens ekonomi totalt i sank

 1. NIsse skriver:

  Ett gäng sanslöst korrumperade sossar som agerar enligt deviset ”Makten framför allt”.

  Svågerpolitik, mygel, förtal, lögn, fiffel osv, allt ingår, bara de får behålla makten.

  Såhär jobber sossarna, fast det är ju ingen nyhet.

  Den största gåtan av alla är, hur fan kan man öht drista sig att rösta på detta kriminella mygelgäng?!

 2. TARZAN skriver:

  Det fanns en socialdemokratisk finansminister i början av 50 talet som förstod sig på ekonomi, det var den sista.
  Såssar fattar ingenting om ekonomi – men dom är experter på bidrag

 3. elfyma+ skriver:

  De flesta kommuner och landsting har sämre ekonomi än de redovisar till sina medborgare.
  http://varjager.wordpress.com/2010/03/18/ar-valfarden-intecknad/

 4. Jehovah skriver:

  Den rödgröna kvartetten kommer att göra om bravaden på riksnivå om de får chansen vilket vi får be gud bevara oss ifrån.

 5. Pia skriver:

  Fy fasiken vilket hemsk samling socialdemokrater du visar Spiken 😉

  • annullera skriver:

   Instämmer! Inte för att man skall döma hunden efter pälsen, men i detta fallet kan man nog göra det:-).

%d bloggare gillar detta: